Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Απορίες...

Μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδος, που συνεχίζονται, υπάρχει κανείς σώφρων να πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ικανοί να χωρίσουμε ακόμα και δυο γαϊδάρων άχυρα;

Μήπως τελικά η Ευρωπαϊκή επιτήρηση αποτελεί την "ιδανική κυβέρνηση" μέχρι τα ΝΤΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ της μεταπολίτευσης, και δυστυχώς όχι μόνο, συνέλθουν ή εξαφανιστούν από τα ιερά χώματα αυτής της χώρας;

Chrisgio

13 σχόλια :

Σοφία Ζ. είπε...

Αγαπητέ Χρήστο,
Γνωρίζεις πλέον νομίζω πολύ καλά ότι αρνούμαι κάθε μορφή κηδεμονίας, επιτροπείας, κλπ και ότι είμαι της άποψης ότι θα υποστώ ακόμη και τα λάθη μου αλλά μόνη μου θα καθορίσω το μέλλον μου.
Στην παρούσα φάση βλέπω στο ελληνικό πολιτικό σύστημα να επικρατεί το "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν".
Πώς να αντικρούσω τον συλλογισμό σου; Αυτά δεν είναι λάθη, αυτά που βιώνουμε δεν είναι λαθεμένες πολιτικές επιλογές και στάσεις. Είναι το θέατρο του παραλόγου.
Όταν 50 τηλεοπτικά κανάλια απ'όλο τον κόσμο θα καλύψουν την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης, μην επιχαίρονται οι πολιτικοί μας, δεν αφορά στον ρόλο που παίζει η χώρα στην διεθνή σκηνή, αφορά στο γέλιο που θα φέρουν οι ιλαροτραγικές σκηνές που πρόκειται να εξελιχθούν. Τζάμπα κάλυψη τηλεοπτικού χρόνου.
Δυστυχώς όμως η ντροπή τους γίνεται ντροπή μας. Θλίβομαι. Δεν θέλω να είναι αυτή η εικόνα μου.
Καλό βράδυ!

Ροδανθη είπε...

Καπτα Χρήστο καλησπέρα,φοβάμε πως το καζάνι εχει ήδη αρχίσει να βράζει ή καλύτερα κοχλάζει δεν υπάρχει πλέον κανένας που να μπορούμε να εμπιστευτούμε,κανένας που να έχει τα κότσια να υψώσει το ανάστημά του σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κατασπαράξουν.Ακόμα και την ναυτιλία που ήταν η πρώτη οικονομική δύναμη έχουν αρχίσει να την καταστρέφουν και αυτή.Ο θεός να βάλει το χέρι του καλό βράδυ καλά ταξίδια.

mahler76 είπε...

για άλλα πράγματα ήμασταν γνωστοί ανά την υφήλιο και όχι για το οτι μπορούμε να χωρίσουμε 2 γαϊδουριών άχυρα.

ακυβέρνητος είπε...

Για άλλη μια φορά, συμπαθάτε με, θα φανώ "αιρετικός".
Μπορούμε ως λαός να χωρίσουμε και δυο και περισσοτέρων γαϊδουριών άχυρα. Εμείς, ο απλός λαός, που δεν έχουμε εξαρτήσεις και δεν μας πατρονάρει κανένας κερατάς. Δεν ήμουν και δεν είμαι της άποψης ότι «οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας». Ίσως να είναι για κάποιες λίγες στιγμές, ίσως ευκαιριακά, προεκλογικά, τότε που τάζουν τα πάντα στους πάντες. Τότε που ταυτίζονται με τις απόψεις όλων μας, τότε που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν κανέναν, τότε που υπόσχονται να παλέψουν για διαφάνεια, ισονομία, δικαιοσύνη και άλλα που καθόλου δεν πιστεύουν. Από τη στιγμή που εκλέγονται και κάνουν τα ακριβώς αντίθετα, δεν νομίζω ότι εξακολουθούν να είναι «ο καθρέφτης μας».
Μπορεί να φανεί εθνικίστικο (μακριά από μένα ο εθνικισμός και οι μεγαλοϊδεατισμοί), αλλά θα θυμίσω ότι στη μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, οι απλοί, φτωχοί και αγράμματοι Έλληνες (που κατηγορήθηκαν από τον @#^$#@ τον Πάγκαλο) κατήγαγαν νίκες κατά του εχθρού. Όχι οι πολιτικοί, όχι το κατεστημένο.
Ο λαός ξέρει να ενώνεται στα δύσκολα. Δυστυχώς όμως μόνο τότε…

evangelos naxios είπε...

Αγαπητέ κάπταιν τις ευχες όλων μας,
λοιπον να κάνω τον ανταποκριτη από την πατριδα να σου πω τα νεα για ν'αρχιζεις να ελπιζεις.....

τελικα οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση,την εμπιστεύονται,υπό την προυπόθεση.....να αλλάξει...και να δημιουργηθεί κυβερνηση που θα μας σώσει......η νεα κυβερνηση που θα μας σωσει,θα αποτελείτε από πολιτικούς που δεν κάνουν για καμαριέρες στο πλοίο σου....οι πολιτικοί που θα μας σωσουν ειναι αυτοι που μας κατεστρεψαν........αρα Χρήστο υπάρχει ελπιδα,ονομάζεται τροικα,ΔΝΤ....με αυτους βεβαια το μονο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως αυτοι που δεν μπορουν να ζησουν με 100000 ευρω τον χρονο,τους ειναι λίγα,πως θελουν να με σωσουν εμενα με καλό μισθο με 10 (δεκα χιλιάδες) ευρω τον χρονο ????εαν μπορεσουν να με πείσουν ,είμαι μαζί τους......

Πιγκουίνος είπε...

Καπετάνιε, τα έχουμε ξαναπεί. Αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Άκουσα προ ημερών μία συζήτηση στο ραδιόφωνο και ο ένας έκανε την ακόλουθη ερώτηση στον άλλον: Αν η Αθήνα ήταν χωρισμένη στα δύο και στο ένα κομμάτι έκανε κουμάντο ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας και στο άλλο η Μέρκελ, σε ποιο θα ήθελες να ζεις;
Την απάντηση όλοι την ξέρουν...

firiki2010 είπε...

Δεν συμφωνώ απόλυτα, πάντως κυβέρνηση Παπανδρέου- τρόϊκας είναι προτιμότερη από κυβέρνηση Παπνδρέου ... σκέτη.
Πολύ ωραίο το παραδειγματάκι περί χωρισμένης στα δυο Αθήνας που αναφέρει ο Πιγκουίνος.

ΗΩΣ είπε...

Καπετάνιε, πριν λίγες μέρες διατύπωσα την ίδια άποψη σε μια παρέα όπου είχαμε ανοιχτό το χαζοκούτι και βλέπαμε τις εξελίξεις. Ε, λοιπόν, έπεσαν να με φάνε!
Ξύπνησε ο Ρήγας μέσα τους και κόντεψαν να με κάνουν εμένα Διάκο.
Ας είμαστε ρεαλιστές όμως. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τις βδέλλες της κοινωνίας μας, πρέπει να τις αναγκάσουμε να φύγουν. Θα προτιμούσα κι εγώ να το κάναμε μόνοι μας, όπως όμως δείχνει η πείρα 30 ετών με το πρώτο επιδοματάκι που θα έδιναν προεκλογικά θα τους ξαναψηφίζαμε. Είμαστε η χώρα της συλλογικής αμνησίας.
Οπότε κηδεμονία, και πολύ μας είναι...

Leo Kastanas είπε...

Καπετάνιε, τα έχουμε ξαναπεί. Αυτή είναι η καλύτερη λύση.
Άκουσα προ ημερών μία συζήτηση στο ραδιόφωνο και ο ένας έκανε την ακόλουθη ερώτηση στον άλλον: Αν η Αθήνα ήταν χωρισμένη στα δύο και στο ένα κομμάτι έκανε κουμάντο ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας και στο άλλο η Μέρκελ, σε ποιο θα ήθελες να ζεις;
Την απάντηση όλοι την ξέρουν...
Ωραίο αλλά και αληθές. Αλλά προσοχή, αυτή η λογική μπορεί να μας οδηγήσει στο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να απαλλαγούμε από όλους αυτούς. Δείτε τους πως ψάχνουν την αφορμή να μας βυθίσουν στο χάος να μας γυρίσουν στη δραχμή να μας λεηλατήσουν. Το πολιτικό σύστημα είναι ο εχθρός, αλλά ταυτόχρονα και αυτό που έχει την εξουσία. Να αξιοποιήσουμε τα αδιέξοδά του για να σώσουμε τη χώρα, κάνοντας πολιτική. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα ρωμαλέο κόμμα για να καλύψει. Αλλά όσο το κίνημα της κοινής λογικής αναπτύσσεται η στιγμή που θα αναδυθεί πλησιάζει. Ενώστε τις φωνές σας.

Γκρινι@ρογατος είπε...

για αυτό δεν έχουν μείνει γάιδαροι στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια
ψόφησαν από την πείνα

Χρήστος Γ. είπε...

Το σχόλιο του Λεό είναι όλα τα λεφτά για μένα.

"Αν η Αθήνα ήταν χωρισμένη στα δύο και στο ένα κομμάτι έκανε κουμάντο ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας και στο άλλο η Μέρκελ, σε ποιο θα ήθελες να ζεις;
Την απάντηση όλοι την ξέρουν..."

Γεια σου φίλε Λεό!

akrat είπε...

μην φοβού...

εγώ ατυχώς πιστεύω ότι θα τα βρουν ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΥΤΩΣΟΥΝ...

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΟ ΤΟ ΠΑΥΤΩΜΑ...

George Mantjoros είπε...

Καλημερα καπτα Χρηστο
ΝΤΟΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ
Αριστη περιγραφη των ανικανων πολιτικων.Εγω θα προσθετα και δημοσιογραφικα κατακαθια.
Τελικα ειχαμε και ενα κερδος.
Για τον ΓΑΠ ξεραμε ποσο λιγος ειναι. Τωρα
καταλαβαμε ολοι τι σοι πολιτικο κατακαθι ειναι και ο σαμαρας.
Ελαχιστος και ασημαντος