ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: SAN NICOLAS - ARGENTINA

Η εκφόρτωση τελείωσε χθες 25 του μηνός γύρω στις 3 το απόγευμα.

Κανονικά το πλοίο έπρεπε να φύγει. Δεν θα συμβεί όμως αυτό τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες. Στη Βραζιλία όμως δεν πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά τι σου λένε και πάντα πρέπει να έχεις το νου σου γιατί μπορεί να εκτεθείς. Άλλα σου λένε τώρα κι άλλα λίγο αργότερα για το ίδιο θέμα.

Η είδηση είναι ότι το πλοίο πρόκειται να φορτώσει από δω από την Ponta do Ubu μετάλλευμα για την Αργεντινή. Θέλω να πιστεύω ότι αργά σήμερα το απόγευμα η φόρτωση θα έχει τελειώσει και ένα σύντομο ταξίδι 5 ημερών θα ξεκινήσει.

Μια νέα ναυτική περιπέτεια αρχίζει.

Το μινεράλι θα το ξεφορτώσουμε στο San Nicolas, ένα λιμάνι βαθιά μέρα στον Rio Parana, το πολύ μεγάλο ποτάμι που εκβάλει ανάμεσα σε δύο μεγάλες πόλεις της Νοτίου Αμερικής το Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και το Μπουένος Αϋρες της Αργεντινής.

Στις εκβολές του σχηματίζει έναν τεράστιο ποταμόκολπο τον Rio de la Plata που πολλοί γνωρίζουν το ποτάμι μ΄αυτό το όνομα. Όμως το όνομα του ποταμού είναι Rio Parana. Το ταξίδι από τη «μπούκα» μέχρι το San Nicolas είναι γύρω στα 300 μίλια, δηλαδή μία μέρα και παραπάνω.

Θα έχουμε να λέμε διάφορα για μια ακόμα πλούσια χώρα με πάμφτωχους, εξαθλιωμένους κατοίκους.
Καιρός να ετοιμάσουμε τη γέφυρα για ταξίδι!

Συνεχίζεται...

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...