Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Το μαντρί, το αρνί, ο λύκος, το τσοπανόπουλο και ο Καρατζαφέρης

Ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ είχε πει κάποτε: «Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος». Η ρήση επαληθεύτηκε πολλές φορές έως σήμερα.

Ποιον να πρωτοθυμηθείς!

Τον Στεφανόπουλο και την ΔΗΑΝΑ; Τον Σαμαρά και την ΠΟΛΑΝ; Τον Τσοβόλα και το ΔΗΚΚΙ; Τον Μάνο με τους φιλελεύθερους και τον ΤΑΥΡΟ; Τον Αβραμόπουλο και το ΚΕΠ; Τον Αρσένη και το ΕΣΚ; Τον Τρίτση και το ΕΡΚ;

Όμως τελευταία ένα αρνί (ο Καρατζαφέρης) δείχνει να ανατρέπει τα δεδομένα, ασχέτως με το τί πρεσβεύει ο ίδιος και το κόμμα του. Την κοπάνησε από τη στρούγκα (Νέα Δημοκρατία) αλλά ο λύκος (οι ψηφοφόροι) δεν το έφαγε. Αντιθέτως μεταμορφώθηκε επίσης σε λύκο και απειλεί.

Από την απέναντι πλευρά το κουτοπόνηρο τσοπανόπουλο με τη φλογέρα (ΠΑΣΟΚ) σφυρίζει κλέφτικο σκοπό και περιμένει να αρπάξει ότι απομείνει από την λυκοπροβατομαχία. Είναι όμως τόσο ανίκανο που αμφιβάλλω αν κατορθώσει τελικά να επωφεληθεί. Με την φλογέρα στο στόμα θα μείνει μου φαίνεται στο τέλος.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αυτό το 7% του ΛΑΟΣ πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι ο πολιτικός λόγος, είτε είναι δεξιός, είτε κεντρώος, είτε αριστερός, είτε ακροαριστεροδέξιος, αν είναι καθαρός, συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του, περνάει στον κόσμο. Ο Καρατζαφέρης το έχει καταφέρει αυτό για την ώρα κι εκεί που τον έλεγαν ακροδεξιό, την επομένη των εκλογών τους άλλαξε την ατζέντα, για να μην πω ότι τους άλλαξε τα φώτα! Οργώνει!

Η Νέα Δημοκρατία κυνηγάει, σκουπίζει και απελαύνει λαθρομετανάστες ενώ ετοιμάζεται να κατασκευάσει τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο! Πλήρης σύγχυση!

Και το πιο τρελό απ' όλα; Όλα τα κανάλια συμφωνούν με τα τεκταινόμενα! Όλοι οι πρωινάδες, Καμπουράκης, Οικονομέας, Παπαδάκης και οι δυο ποιοτικοί της ΝΕΤ, όχι μόνο την έχουν κάνει μούγγα, αλλά με παντελή έλλειψη αισχύνης βγαίνουν πλέον από τα δεξιά χωρίς να κοκκινίζουν.

Ο Άγιος Παντελεήμονας μονίμως σε live σύνδεση λες και είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Μου θυμίζουν τη Νέα Δημοκρατία που μετά το εκλογικό αποτέλεσμα μας ανακοίνωσε χωρίς να κοκκινίζει ότι «έλαβε το μήνυμα» λες και δεν ήξερε σε τι χάλι βρίσκεται εδώ και καιρό. Έπρεπε να γίνουν εκλογές για να το καταλάβει.

Μου θυμίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, που αν και σε επιθανάτιο ρόγχο, πίστευαν προεκλογικά ότι θα πάρουν πάνω από 10%.

Τι ξύλινος λόγος δημοσιογραφικής και πολιτικής αλητείας είναι αυτός; Ασήμαντα επώνυμα «ΤΙΠΟΤΑ», αποτελείτε βασικό τμήμα του προβλήματος και από τις κύριες αιτίες της πολιτικής απαξίας.

«ΑΙ SHIFT» που λέει και μια διαφήμιση αντί για «ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ»!

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :