Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Πειρατεία: Ένα παγκόσμιο φαινόμενο

Ξεφυλλίζοντας στο διαδίκτυο διάβασα το παρακάτω:
Να που πειρατείες δεν εκδηλώνονται μόνο στη Σομαλία. Δώδεκα πειρατές κατέλαβαν ένα ρυμουλκό σκάφος στη διαδρομή του προς το Βιετνάμ. Οι πειρατές κρατούσαν ομήρους το πλήρωμα για μια εβδομάδα και στη συνέχεια τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν σε μια λέμβο του ρυμουλκού, αφήνοντάς τους χωρίς τροφή και νερό. Τους ναυτικούς εντόπισε ένα εμπορικό πλοίο και τους πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

*********

Είναι αλήθεια, μόνο που δεν αποτελεί είδηση.
Το πρόβλημα κι εκεί είναι το ίδιο παλιό όσο και στη Σομαλία.
Εκτός από το Βιετνάμ, πειρατείες έχουμε στα νερά των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Κίνας, της Σρι-Λάνκα, των Ινδιών, του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, πολλών χωρών της Δυτικής Αφρικής κλπ.
Επίσης έχουμε ένοπλες επιθέσεις ακόμα και μέσα στα λιμάνια της Βραζιλίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Δυτικής Αφρικής, της Αλγερίας κυρίως από φανατικούς ισλαμιστές όπου μάλιστα υπήρξαν και φόνοι στο όνομα το Αλλάχ κλπ.
Η διαφορά είναι ότι στα περισσότερα από αυτά τα μέρη οι επιθέσεις δεν έχουν την ίδια συχνότητα, τον ίδιο στόχο και κυρίως την ίδια επικινδυνότητα.
Περισσότερο ανεβαίνουν στα πλοία για πλιάτσικο παρά για να το καταλάβουν.
Όμως αυτό που συμβαίνει με τους πειρατές στην Σομαλία, εκτός του ότι δεν έχει προηγούμενο στην σύγχρονη εποχή μας, δίνουν ιδέες στους απανταχού συναδέλφους τους να πράττουν κι αυτοί τα ίδια. Τότε είναι που ο κόσμος θα γίνει κόλαση!

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :