Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ηλιοβασίλεμα στην Ιαπωνική Θάλασσα


Συνεχιζεται...

Chrisgio

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Tsugaru Strait Passage - Video No2


Συνεχίζεται...

Chrisgio

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Tsugaru Strait Passage - Video No1


Συνεχίζεται...

Chrisgio

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Hokkaido Island - Φωτογραφίες


Συνεχίζεται...

Chrisgio

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Από την χερσόνησο της Kamtchatka στο Yeosu της Νοτίου Κορέας

Γνωρίζοντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του βόρειου Ειρηνικού, οι σωλήνες του καταστρώματος με το ξεκίνημα του ταξιδιού είχαν αδειάσει από νερό. Ο πάγος δεν αστειεύεται τα σπάει όλα. Αυτό που φοβόμουν ήταν μην τυχόν παγώσει η πλώρη και στο Yeosu δεν μπορέσουμε να φουντάρουμε. Εκείνο το βράδυ ο ουρανός ξαστέρωσε και πίστεψα ότι θα είχαμε πρόβλημα.
Ωστόσο την άλλη μέρα το πρωί είδα τον κακό καιρό να κάνει το θαύμα του. Αυτή τη φορά τα κύματα που ανέβαιναν στο πλοίο ήταν καλοδεχούμενα. Η αρμύρα έλειωσε ότι χιόνι είχε απομείνει. Η κακοκαιρία κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης προς 5ης Ιανουαρίου. Μια παγωμένη, περίπου στους -6C, αλλά λαμπρή μέρα ξεπρόβαλε, μαζί και η Ιαπωνία, το βόρειο μεγάλο της νησί το Hokkaido.

Στις 5 του μηνός το πρωί κατά τις 08:30 ήλθαμε δίπλα στο νοτιοδυτικό άκρο του Hokkaido τον κάβο Erimo Misaki (εγώ για να τον θυμάμαι τον αποκαλώ… έρημο νησάκι!).
Western Channel
Στρίψαμε δεξιά πορεία δυτική 266 μοίρες. Βάλαμε στην πλώρη μας το Tsugaru Kaikyo (Strait). Στις 1 το μεσημέρι φάνηκε νότια και το Honshu, το μεγάλο νησί της Ιαπωνίας και στις 4 το απόγευμα μπήκαμε στο στενό. Στις 17:00 στρίψαμε νοτιοδυτικά, πορεία 234 μοίρες. Γύρω στις 20:30 είχαμε τελειώσει με το Tsugaru Strait. H Japan Sea μπροστά μας.
Approaches to Yeosu
Στις 23:00 της 7ης Ιανουαρίου μπήκαμε στο στενό μεταξύ του Ιαπωνικού νησιού Tsushima και της Κορεατικής χερσονήσου, το Western Channel. Tο Yeosu ήταν πλέον πολύ κοντά. Φτάσαμε και φουντάραμε στις 05:30 στις 8 του μηνός.

Ο καιρός όλο αυτό το διάστημα κρατήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα με δυνατούς βέβαια ανέμους αλλά χαμηλό κυματισμό. Τον Ειρηνικό που είναι «μανούλα» σε τέτοια, τον είχαμε αφήσει πίσω μας! 
Yeosu Anchorage
Στις 6 άρχισε η πετρέλευση, στις 1 το μεσημέρι είχε τελειώσει, στις 13:50 είχαμε σηκώσει άγκυρα και στις 16:00 ένα ακόμα πρόσω ολοταχώς.

Και κάτι που είχα ξεχάσει! Πριν λίγες μέρες το λιμάνι εκφόρτωσης είχε αλλάξει!
Προορισμός μας λοιπόν το Phu My του Βιετνάμ.
Πορεία νοτιοδυτική 209 μοίρες.

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

North Pacific Ocean en-route to Tsugaru Strait


Συνεχίζεται...

Chrisgio

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

North Pacific Ocean en-route to Tsugaru Strait, with the snow melts


Συνεχίζεται...

Chrisgio

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

North Pacific Ocean en-route to Tsugaru Strait, Snowfall stopped


Συνεχιζεται...

 
Chrisgio