Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ελεύθερο το “Μαρία Λ”

Η Εταιρεία Vrontados S.A. ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι το υπό ελληνική σημαία υπό διαχείρισή της πλοίο “Μαρία Λ” 50.388 dwt, απέπλευσε ελεύθερο στις 30 Αυγούστου 2011 από το λιμάνι José της Βενεζουέλας, με προορισμό την Ευρώπη, με φορτίο γαιανθράκων και τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα σε πλήρη υγεία.

Το ελληνικό Bulk Carrier, κρατήθηκε από τις τοπικές Αρχές συνολικά 176 ημέρες όταν μετά από έρευνα στα ύφαλα του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με εξωτερική παρέμβαση.
Όπως διαπιστώθηκε μετά από εκτενείς, διεξοδικές και χρονοβόρες ανακριτικές διαδικασίες, ούτε η πλοιοκτήτρια Εταιρεία, ούτε ο πλοίαρχος, ούτε οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος έφεραν καμία απολύτως ευθύνη.

Με την ευκαιρία, η Vrontados S.A. εκφράζει μέσω του Υπουργείου, βαθιά ικανοποίηση για τον τερματισμό της δραματικής περιπέτειας του πλοίου της και της ταλαιπωρίας των ανδρών του πληρώματός του.
Συγχρόνως ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ιδιαίτερα την αυτού εξοχότητα τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.
Τέλος, επαινεί τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι επέδειξαν σεβασμό στην παράδοση και το κύρος της Εταιρείας καθώς και στην ακεραιότητα και αξιοπρέπεια των ναυτικών της, παρουσιάζοντας εξαρχής στην κοινή γνώμη το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :