Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

The game starts...

Αρχίζει το ματς που λέει κι ο Κηλαϊδόνης.
Δυστυχώς όμως δεν θ' ακουστεί του Διακογιάννη η φωνή αλλά αυτές των ετερόφωτων πολιτικών αστέρων...
Σε λίγες ώρες οι «ΚΑΛΤΣΕΣ» θα κλείσουν. O Ευαγγελάτος, ο Χατζηνικολάου, ο Αιμίλιος και οι άλλοι θα ξεκινήσουν το ολονύχτιο σερβίρισμα σκουπιδιών. Το μενού δεν θα έχει μεγάλη ποικιλία. Λίγα τα είδη των απορριμμάτων αλλά, πάνω απ΄ όλα η ποιότητα. Τα πιάτα θα έχουν κυρίως πολιτικούς και δημοσιογράφους γαρνιρισμένα με κουλτούρα πάσης φύσεως.
Βαρυσήμαντες δηλώσεις θ' ακουστούν. Θα μιλήσουν όλοι για την νίκη της παράταξής τους και ο κόσμος στο τέλος της βραδιάς θα αναρωτιέται ποιος πραγματικά νίκησε.
Εύχομαι να περάσετε καλά!

*********

Εμείς από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το απόγευμα βρισκόμασταν στο μέσο μιας πολύ μεγάλης κακοκαιρίας, γύρω στα 10 μποφόρ, δυνατούς ανέμους και τεράστιο κυματισμό. Είχα να συναντήσω τέτοιο χάλι εδώ και τρία χρόνια. Ήταν τέτοια η μανία του καιρού που νόμιζα ότι ο Θεός κάποιον ήθελε να τιμωρήσει.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.
Όμως πέρασε και πάει, μόνο 24 ώρες κράτησε.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΩΡΕΣ ΟΙ ΑΤΙΜΕΣ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ!

*********

Για να το συνδέσω με τα παραπάνω θέλω να πω πως ο καιρός όσο κακός κι αν είναι κάνει αυτό που θέλει να κάνει. Να απειλήσει, να φοβίσει, να τρομοκρατήσει, να πνίξει, να σκοτώσει, αλλά στο τέλος, είτε έτσι είτε αλλιώς, μαζεύει τα μπογαλάκια του και πάει γι΄ αλλού.
Οι πολιτικοί όμως δεν είναι ακριβώς σαν τις καταιγίδες της φύσης επικίνδυνες, γρήγορες και ανιδιοτελείς. Είναι καταιγίδες εξίσου επικίνδυνες αλλά μόνιμες, αθάνατες, γεμάτες μίσος και συμφεροντολόγες. 
Όσο και να θέλεις να ησυχάσεις από δαύτους δεν σε αφήνουν και παρόλα τα κακά που έχουν κάνει θέλουν λέει να σε ξανασώσουν, δηλαδή να σε ξαναξεσκίσουν.
Η σημερινή κακοκαιρία στον Ειρηνικό σε συνδυασμό με τις εκλογές πιστεύω ότι είναι σημαδιακή για τις φουρτούνες που θ' αρχίσουν από τη Δευτέρα το πρωί στην Ελλαδίτσα μας;

Και δυο στροφές από ένα τραγούδι που είναι ότι πρέπει για σήμερα. Οι παλιοί φίλοι του Κώστα Χατζή θα το θυμούνται!


Στο διεθνές το μαγαζί
πίναν παρέα δυο χαζοί λέγανε αστεία
λέγαν πως ψέμα αν θες να πεις
αν θέλεις να γελά κανείς λέγε δημοκρατία!

Στο διεθνές το μαγαζί
πίναν παρέα δυο χαζοί λέγαν τα δικά τους
λέγαν για τους πολιτικούς
πως μοιάζουν με τους ποντικούς
που τρώνε τα παιδιά τους!
 Συνεχίζεται...

Chrisgio

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

πολυ επικαιρο το σχολιο καπετανιε, μου εφτιαξες τι μερα να εισαι καλα να μας ταξιδεβις. και ηρεμες θαλασσες σου ευχομε.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο προφητική ήταν η ανάρτησή σας για τότε Καπτα-Χρήστο...Έχω πάρει το ιστολόγιο από την αρχή και το διαβάζω.Κι έχουμε 2013...

Ένας δόκιμος πρωτόμπαρκος(που ελπίζει φέτος να βρει εταιρεία και να τελειώσει τη σχολή και να ταξιδέψει όπως εσείς...Θα τα ξαναπούμε σε άλλο σχόλιο!