Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Βερολίνο - Αθήνα

Είδα χθες στον Alpha ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε από το Βερολίνο ο απεσταλμένος αθλητικός συντάκτης του καναλιού στο περιθώριο του FINAL FOUR του μπάσκετ.
Συνέκρινε τιμές αγαθών μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας. Θυμάμαι δύο.
1. Ένα λίτρο γάλα.
Στο Βερολίνο: 0,55 ευρώ.
Στην Αθήνα: 1,80 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες ο Βγενόπουλος (Vivartia), «συγκινημένος», «κατανοώντας» την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, βγήκε στην τηλεόραση και θριαμβευτικά ανήγγειλε την μείωση της τιμής του γάλακτος στο 1 ευρώ. Eντός 2-3 ημερών ακολούθησε η Δέλτα. Αν το 1 ευρώ σε σχέση με το 0,55 στο Βερολίνο λέγεται αισχροκέρδεια το 1,80 πώς να το αποκαλέσεις; Ο κόσμος έχει μάθει να μασάει κουτόχορτο!

Βέβαια κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, θα προτιμούσαν ο Βγενόπουλος να έδινε καμιά 15 εκατομμύρια ευρώ να αγοράσει τον… σέντερ-φορ Χουάν Χοσέ Αντώνιο Φίτσουλα, διεθνή με την Εθνική ομάδα της… Γουατεμάλας και να τον κάνει δώρο στον Παναθηναϊκό. Χώρια που η είδηση θα ήταν πρώτη στα δελτία των οκτώ και καμιά εικοσαριά χιλιάδες φούφουτοι θα είχαν κατηφορίσει προς το Ελευθέριος Βενιζέλος να τον προϋπαντήσουν. Αλλά τόσο τους κόβει τόσο καταλαβαίνουν.

2. Ένα λίτρο ΕΛΛΗΝΙΚΟ λάδι.
Στο Βερολίνο: 2,80 ευρώ.
Στην Αθήνα: 5,90 ευρώ.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ λάδι στο Βερολίνο έχει την μισή τιμή απ’ ότι στην Αθήνα!

Τι περιθώριο περαιτέρω σχολιασμού δίνουν η παραπάνω συγκρίσεις;
Κανένα ή μάλλον κάτι ακόμα. Κάτι προσωπικό.
Είμαι ένας φιλήσυχος, νομοταγής αλλά και εξοργισμένος πολίτης-οικογενειάρχης. Όμως εδώ που έχουμε φτάσει μήπως τελικά ο λοστός και η κουκούλα είναι η λύση;

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :