Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Βερολίνο - Αθήνα

Είδα χθες στον Alpha ένα ρεπορτάζ που μετέδωσε από το Βερολίνο ο απεσταλμένος αθλητικός συντάκτης του καναλιού στο περιθώριο του FINAL FOUR του μπάσκετ.
Συνέκρινε τιμές αγαθών μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας. Θυμάμαι δύο.
1. Ένα λίτρο γάλα.
Στο Βερολίνο: 0,55 ευρώ.
Στην Αθήνα: 1,80 ευρώ.

Πριν λίγες μέρες ο Βγενόπουλος (Vivartia), «συγκινημένος», «κατανοώντας» την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες, βγήκε στην τηλεόραση και θριαμβευτικά ανήγγειλε την μείωση της τιμής του γάλακτος στο 1 ευρώ. Eντός 2-3 ημερών ακολούθησε η Δέλτα. Αν το 1 ευρώ σε σχέση με το 0,55 στο Βερολίνο λέγεται αισχροκέρδεια το 1,80 πώς να το αποκαλέσεις; 

Βέβαια κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, θα προτιμούσαν ο Βγενόπουλος να έδινε καμιά 15 εκατομμύρια ευρώ να αγοράσει τον… σέντερ-φορ Χουάν Χοσέ Αντώνιο Φίτσουλα, διεθνή με την Εθνική ομάδα της Γουατεμάλας και να τον κάνει δώρο στον Παναθηναϊκό. Χώρια που η είδηση θα ήταν πρώτη στα δελτία των οκτώ και καμιά εικοσαριά χιλιάδες φούφουτοι θα είχαν κατηφορίσει προς το Ελευθέριος Βενιζέλος να τον προϋπαντήσουν. 
2. Ένα λίτρο ΕΛΛΗΝΙΚΟ λάδι.
Στο Βερολίνο: 2,80 ευρώ.
Στην Αθήνα: 5,90 ευρώ.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ λάδι στο Βερολίνο έχει την μισή τιμή απ’ ότι στην Αθήνα! Τι περιθώριο περαιτέρω σχολιασμού δίνουν η παραπάνω συγκρίσεις; Κανένα! 

Και κάτι ακόμα προσωπικό. Είμαι ένας φιλήσυχος, νομοταγής αλλά και εξοργισμένος πολίτης. Όμως εδώ που έχουμε φτάσει μήπως τελικά ο λοστός και η κουκούλα είναι η λύση;

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :