Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Προς το Vancouver και το English Anchorage

Κι ενώ το πλοίο κατευθύνονταν προς το Vancouver το γυρίσαμε στα της γενικής κατάστασης στον Καναδά.

-Έχω χρόνια να έρθω στο Vancouver αλλά πάντα το θυμάμαι σαν ένα από τους πιο όμορφους τόπους που έχω πάει στη ζωή μου σαν ναυτικός.
-Συνεχίζει να είναι το ίδιο όμορφο όπως κι όλος ο Καναδάς! Η γεωγραφική θέση του Vancouver το καθιστά ελκυστικό όπως και το ήπιο κλίμα του σε σχέση με την ανατολική ακτή, του Ατλαντικού, όπου εκεί ο χειμώνας είναι πολύ πιο βαρύς. Αυτοί που μπορούν, έχουν το χρήμα, μετακομίζουν δυτικά! Η ακρίβεια όμως στα ύψη! Η κατοικία πανάκριβη! Είτε να αγοράσεις είτε να νοικιάσεις!
-Αν κάποιος θελήσει να φύγει από τη χώρα του, πιστεύεις ότι ο Καναδάς είναι από τα μέρη που πρέπει να έχει στο μυαλό του στην τελική επιλογή του;
-Φυσικά. Υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες, άριστες προοπτικές για όποιον έχει όρεξη για δουλειά και δημιουργία. Ο καλός και ο άξιος εδώ δεν χάνονται!
-Έχεις δίκιο! Δουλειές υπάρχουν;
-Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν 50.000 κενές θέσεις εργασίας όλων των ειδικοτήτων, μόνο στην πολιτεία της British Columbia, που περιμένουν τους κατάλληλους να τις επανδρώσουν.
-Δηλαδή η ανεργία είναι άγνωστη στον Καναδά;
-Ποιος το λέει αυτό;
-Μα εσύ μόλις τώρα που είπες για 50.000 εργασίας που περιμένουν…
-Μα αγαπητέ μου ξεχνάς αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν, τους τεμπέληδες!
Πόσο δίκιο είχε!
Μ’ αυτά και άλλα πολλά που συνεχίσαμε να λέμε, μέσα στο σκοτάδι της γέφυρας, φτάσαμε με το φως της αυγής στο αγκυροβόλιο του Vancouver, το English Anchorage. Φουντάραμε και ο πιλότος γρήγορα-γρήγορα μάζεψε τα πράγματά του με χαιρέτησε κι έφυγε. Άλλη μια σύντομη γνωριμία μιας νύχτας τελείωσε με έναν άνθρωπο που δεν θα ξαναδώ ποτέ!

Μια μακρά αναμονή 15-20 μερών μόλις είχε αρχίσει.
Πριν ξημερώσει για τα καλά, με εξαίρεση τις βάρδιες, είχαμε πάει όλοι για ύπνο. 

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :