Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στο English Anchorage

English Bay
Αργότερα την ίδια μέρα, της 2ας Μαΐου 2014, λίγο πριν το μεσημέρι, καναδικές αρχές, πράκτορες, επιθεωρητές κυτών (αμπαριών) ανέβηκαν στο καράβι.

Το βασικό θέμα της ημέρας, η καταλληλότητα τον κυτών για φόρτωση. Ο καθαρισμός των κυτών είναι ίσως η κυριότερη εργασία επί του πλοίου. Αν δεν κριθούν κατάλληλα το καράβι δεν φορτώνει, κι αφού δεν φορτώνει δεν πληρώνεται! Πρόβλημα μεγάλο!
English Anchorage, στο βάθος το Vancouver
Μετά από ενδελεχή έλεγχο βρέθηκαν καθαρά και πήραμε την έγκριση και μαζί της τελείωσε ουσιαστικά και τυπικά το ταξίδι. Ο λόγος επιβίβασης και η αποστολή όλων αυτών είχε τελειώσει. Αναχώρησαν και μας άφησαν μόνους να ροκανίσουμε το χρόνο αναμονής!
English Anchorage, στο βάθος και αριστερά το Vancouver
Το τοπίο πανέμορφο!
Ήμασταν φουνταρισμένοι σε απόσταση αναπνοής από την βουτηγμένη στο πράσινο πλαγιά του βουνού της περιοχής, όπου σπίτια εκατομμυρίων δολαρίων μας κρατούσαν συντροφιά μέρα και νύχτα!
English Anchorage. Στο βάθος η... Εκάλη του Vancouver
Για να πω την αλήθεια όχι με ευχαρίστηση αφού ο θόρυβος των ηλεκτρομηχανών του πλοίου αλλά κυρίως οι δυνατοί προβολείς του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενοχλούσαν τους πάμπλουτους ενοίκους σε τέτοιο βαθμό που μετά τις πρώτες μέρες ήρθε μήνυμα-διαταγή από την λιμενάρχη. Κρατείστε σβηστούς τους προβολείς! Συμμορφωθήκαμε!
Κάθε βράδυ μερικά μίλια μακριά, οι ουρανοξύστες του Vancouver, φωταγωγημένοι λαμπύριζαν πάνω σε μια θάλασσα από λείο κρύσταλλο! Το σχεδόν σκοτεινό πλοίο έμοιαζε να αιωρείται στον ουρανό!
Η διπλανή πλαγιά, με τά διάσπαρτα φώτα των δρόμων της καναδικής Εκάλης, θύμιζε χριστουγεννιάτικο δέντρο στο τέλος της Άνοιξης!
Τι δουλειά είχαμε εμείς εκεί, δίπλα τους;
Τα βαπόρια για τους στεριανούς είναι ανεπιθύμητα παντού. Θα μπορούσα να πω ότι όλοι σας τα βλέπετε σαν αναγκαίο κακό. Νταλίκες, καράβια, τραίνα! Ποιος αγοράζει ή νοικιάζει σπίτι δίπλα στον ηλεκτρικό της Αθήνας όταν έχει δυνατότητα να πάει παραπέρα;
«Πωλείται σπίτι κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού» γράφει η αγγελία. Ποτέ δεν γράφει δίπλα!
Πάνε κι έρχονται καράβια...
Είναι καλά να μεταφέρουν τα αγαθά που καταναλώνετε αλλά καλό είναι να βρίσκονται πάντα σε απόσταση ασφαλείας από σας! Δεν σας κατηγορώ, το ίδιο θα ένοιωθα κι εγώ!
Αυτή είναι ίσως και μια από τις αιτίες που όλα τα νέα λιμάνια ανά το κόσμο κατασκευάζονται χιλιόμετρα μακριά από τις πόλεις. Άφιξη, φόρτωση, αναχώρηση, ταξίδι, άφιξη, εκφόρτωση, αναχώρηση και πάλι από την αρχή!
Σαν κλέφτες, σαν φαντάσματα, σαν άδικες κατάρες, οργώνουμε τον κόσμο τον οποίο στην πραγματικότητα ποτέ δεν βλέπουμε ή για να μη γίνομαι υπερβολικός, δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ!
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάπου-κάπου και καλές στιγμές, εκπλήξεις!
Πάνε κι έρχονται καράβια...

Συνεχίζεται…

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :