Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

2010: Πότε πέρασε κιόλας...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ... Πολιτικά Επίκαιρο: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ!



Χρειάζεται χώρος... ένα κενό... για να έλθει το καινούριο!
Όσο υπάρχουν υλικά και συναισθηματικά παλιά και άχρηστα δεν υπάρχει κενό για νέες ευκαιρίες...
Η δύναμη του κενού θα απορροφήσει και θα έλξει το καινούριο μέσα μας και γύρω μας!

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απαισιοδοξία...

Χειμώνας Πολιτικός, Οικονομικός, Εργασιακός, Κοινωνικός!

Η κατρακύλα της χώρας εξελίσσεται σε ελεύθερη πτώση.
Προορισμός ο πάτος!
Αγωνιώδες ερώτημα η ταχύτητα πρόσκρουσης!
Στόχος η επιβίωση!
Θα τα καταφέρουμε;
Προς το παρόν όλα δύουν. Κάποια που παραμένουν πάνω απ’ τον ορίζοντα ετοιμάζονται κι αυτά να μας αφήσουν.

Ακόμα και το φεγγάρι έχει επηρεαστεί. Έκλειψη αλλά ορατή μόνο σε Αμερική και Ασία. Ευτυχώς!
Ο ήλιος στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Μέχρι κι αυτός σταμάτησε το αέναο ταξίδι του!
21 Δεκεμβρίου 2010 η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Άκουσα ότι θα είναι η πιο μεγάλη από το 1638!

Ένας πολύ κακός χρόνος φεύγει, ένας πολύ χειρότερος έρχεται!
Τα μόνα που ανατέλλουν κάθε μέρα με ιδιαίτερη ένταση και «λαμπρότητα» τα σκληρά οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλονται ακολουθούμενα από τη ανεργία, τη φτώχια, τη πείνα, την εξαθλίωση, την εγκληματικότητα...

Όλα μαύρα! Λίγο άσπρο ρε παιδιά! Λίγη αισιοδοξία!

Chrisgio

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

O παγκόσμιος χάρτης του Facebook


Ο παγκόσμιος χάρτης των χρηστών του Facebook από τον Paul Butler. Σε αυτό τον χάρτη βλέπετε πως η Ρωσία δεν έχει πολλούς φανατικούς του Facebook καθώς προτιμούν το (LiveJournal!) και την Κίνα (καθώς το μπλοκάρουν).

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τα... μαγικά κουτιά του Άμστερνταμ

Από το Lifo
Δεν προσφέρεται μόνο για ευρηματικούς καταληψίες. Η αρχιτεκτονική σε κοντέινερ είναι η απάντηση της Ολλανδίας στην κρίση - εκεί όπου η οικονομία συναντά την οικολογία και τη λειτουργικότητα.
Ανακυκλωμένα εμπορευματοκιβώτια αποδεικνύονται χρήσιμα, αποδοτικά, εύκαμπτα και οικονομικά όταν μετασχηματίζονται σε πρωτοποριακά πράσινα κτίρια που λειτουργούν όχι μόνο ως μικρές καμπίνες αλλά και ως διαμερίσματα, φορητά καφενεία, σχολεία ακόμα και ουρανοξύστες.
Στο Άμστερνταμ, οι φοιτητικές εστίες βρήκαν το δάσκαλο τους. Για χρόνια η πόλη ταλαιπωρείται από την έλλειψη φοιτητικών εστιών και σπιτιών/δωματίων για φοιτητές. Κι επειδή δεν μπορούν όλοι να κάνουν κατάληψη σε μη-κατοικήσιμα σπίτια (η αστυνομία έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους καταληψίες), τη λύση έδωσαν τα υπερμεγέθη τουβλάκια Λέγκο που κάποτε χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουν ξυλεία, οικοδομικά υλικά, πρώτες ύλες και άλλα ογκώδη προϊόντα.
Το Keetwonen είναι η μεγαλύτερη πόλη από κοντέινερ στον κόσμο. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από ένα μεσητικό γραφείο αλλά ήταν ο δήμος του Άμστερνταμ που το είδε πιο ζεστά και έκανε πραγματικότητα για πολλούς φοιτητές την πόλη από κοντέινερ. Αυτή τη στιγμή, το οικοδομικό αυτό μίνι-θαύμα αριθμεί 1,000 φοιτητικά στούντιο, 30τμ. το καθένα, με θέρμανση, μπάνιο, μικρή κουζίνα, παράθυρα και μπαλκόνια.
Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε αρχικά πιλοτικά με προοπτική να μείνει μόνο 5 χρόνια στην τοποθεσία όπου χτίστηκε και μετά να μετακομίσει σε άλλο χώρο, όπου θα το χρειάζονται περισσότερο. Στα θετικά της κιβωτιούπολης είναι βασικά ότι μπορεί να μετακινηθεί όπου την χρειάζονται. Παρόλα αυτά, η μετακίνηση του Keetwonen αναβλήθηκε για το 2016, μετά από την τρελή ζήτηση και πέραση που είχαν τα στούντιο στον φοιτητόκοσμο.
(Όποιος έρχεται στην Ολλανδία για σπουδές και ενδιαφέρεται, μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα studentenwoningweb.nl, να πάει στην αγγλική έκδοση και να κάνει μια αίτηση.)
Να πως οι Ολλανδοί κάνουν την κρίση ευκαιρία. Ή μάλλον απαντούν στην κρίση με ευκαιρίες, αξιοποιώντας το καθετί που μπορεί να φαίνεται άχρηστο ή άβολο, ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που γεννούν και εφαρμόζουν τολμηρές, βιώσιμες, πραγματικά πράσινες ιδέες.

*****

Chrisgio - Η γνώμη μου
Εκπλήσσομαι με τους Ολλανδούς και διαφωνώ με το άρθρο και η ιδέα σίγουρα δεν αποτελεί απάντηση στη κρίση.
Τα σκουπίδια (τα υπολείμματα τροφίμων) δεν φαίνονται άχρηστα, είναι άχρηστα! Πολλοί όμως είναι οι συνάνθρωποί μας σήμερα που ζουν τρώγοντας σκουπίδια. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν λύση στο πρόβλημα της πείνας; Θα τρελαθούμε τελείως;
Τα containers (εμπορευματοκιβώτια) επινοήθηκαν για ασφαλείς μεταφορές εμπορευμάτων με πλοία.
Στην Ελλάδα έπαιξαν και παίζουν το ρόλο σπιτιών εκτάκτου ανάγκης για σεισμόπληκτους. Πολλοί από αυτούς τους άτυχους ακόμα ζουν σε τέτοια κουτιά και ελπίζουν, άνευ λόγου πλέον, με το όνειρο ενός κανονικού σπιτιού. Δεν θα το έχουν!
Προβλέπω ότι όσο καλή διάθεση και πρόθεση υπάρξει, η αποδοχή αυτού του πιλοτικού προγράμματος θα σημάνει την εφαρμογή του παντού. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κιβωτιοπόλεις να υψώνονται δίπλα σε εργοστάσια ή να μεταφέρονται αργότερα,  ακόμα κι από κράτος σε κράτος,  ανάλογα με τα συμφέροντα αυτών που υποπτευόμαστε όλοι μας. Αν εξαπλωθεί αυτή η καινούργια φαεινή ιδέα των Ολλανδών τότε θα ήταν καλύτερα όλοι εμείς οι ιθαγενείς να μεταναστεύσουμε σε άλλο πλανήτη. Ίσως εκεί το περιβάλλον τελικά αποδειχθεί πιο φιλικό για το ανθρώπινο είδος.
Εκτός, αν μετά τη λοβοτομή, αρχίσουν να μας ταΐζουν πρώτα κουτόχορτο και μετά κανναβούρι αφού σαν φυλακισμένα καναρίνια δεν θα μας έχει μείνει τίποτε άλλο από το να κελαηδάμε μαστουρωμένοι, μετά την πόσων ωρών εργασίας μας αλήθεια δεν ξέρω, ο καθένας μέσα στο κουτί του.
Μοιάζει με εφιάλτη επιστημονικής φαντασίας ή ο εφιάλτης είναι πλέον εδώ;

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το κομψό και καλαίσθητο δίπλα στο χυδαίο!

Προχθές βρέθηκα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου για προσωπικούς λόγους ξεχνώντας ότι ήταν μέρα απεργίας.
Το κτίριο ξεχωρίζει για την αισθητική του αυτάρκεια, την αρμονική του διάταξη, την κομψότητα στη σύνθεση, καθώς επίσης και για την αισθητική και λειτουργική του ιδιότητα. Έργο του Ιταλού μηχανικού Εβαρίστο Ντε Κίρικο που εγκαινιάστηκε το 1884.
Όμως το θέμα μου δεν είναι αυτό αλλά οι τουαλέτες του σταθμού.
Με προσοχή να μη γλιστρήσω, μπήκα μέσα για ευνόητους λόγους. Πλήρης εγκατάλειψη, βρώμα και δυσωδία. Δεν χρειάζεται να περιγράψω με ακρίβεια τη κατάσταση αλλά ένα πράγμα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Πάνω στα άσπρα πλακάκια του τοίχου σεξουαλικά συνθήματα για τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου αλλά και γι’ άλλες ομάδες. Βέβαια έχει κι αυτό τη σημειολογία του μιας και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι του «κώλου».
Όμως τα περισσότερα που ήταν γραμμένα δεν ήταν συνθήματα αλλά «ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ» κι αυτές του «κώλου» αλλά αυτή τη φορά στην κυριολεξία.
Ανακοινώσεις ανώμαλων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε έτερους ανώμαλους αφού η σεξουαλική ανωμαλία τις περισσότερες φορές χρειάζεται τουλάχιστον δύο. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι για του λόγου το αληθές. Αναγκάστηκα, τόλμησα και χρησιμοποίησα το χέρι μου, παρά τη βρώμα, για να αποκρύψω το αριθμό του κινητού που αναφερόταν.
Ε, όχι και διαφήμιση στην «αδέρφω…».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η σήψη τελικά;
Μια σήψη που δεν υφίσταται μόνο αλλά έχει και δημιουργικές τάσεις!
Που βρίσκει τρόπους αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα!

Chrisgio

Καταζητείται...

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο μοντέλο της Peugeot 206 HDi...

Σας παρουσιάζω σε παγκόσμια πρώτη το νέο μίνι της ΠΕΖΩ.

Πανέμορφο με μοναδική μοντέρνα γραμμή, γαλλικό στιλ και φινέτσα.

Σημείο αναφοράς οι καμπύλες εκπληκτικής ομορφιάς του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έπιασε εκπληκτικά γρήγορα το σφιγμό της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και έτσι μας παρουσιάζει σήμερα τη νέα μικρή της καλλονή που απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες και ΜΟΝΟ αγοραστές!


Μέχρι τώρα ζούσαμε σε εικονική πραγματικότητα με δανεικά.

Ήρθε η ώρα να ζήσουμε στην «ρεαλιστική» πραγματικότητα χωρίς δανεικά.

Chrisgio

Κάνε άλμα πιο γρήγορο απο τη φθορά

...και πάνω στη γενική απογοήτευση, έρχονται μηνύματα από νέους, όπως αυτό από τον δεκατετράχρονο Λουκά Λελόβα, που φοιτά στην δευτέρα τάξη του Λυκείου Πρέβεζας (Μύτικα) και πήρε το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο της ΕΡΤ με τη ταινία του μικρού μήκους "Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά... "



Μπράβο παληκαράκι! Πολύ καλή η ιδέα σου και εξαιρετικό το αποτέλεσμα.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Στη Χώρα των Λωτοφάγων!

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ.
Κατά έναν βουλευτή μειώθηκε από χθες στους 156 η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠαΣοΚ, καθώς ο κ. Ευ. Παπαχρήστος καταψήφισε το νομοσχέδιο-«σκούπα» για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Ο βουλευτής Πρέβεζας είχε γίνει γνωστό λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία επί της αρχής ότι σκόπευε να ψηφίσει «όχι» και κάθε προσπάθεια που κατεβλήθη από κοινοβουλευτικά στελέχη και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη προκειμένου να μεταπειστεί απέβη άκαρπη. Ενδεικτικό άλλωστε του ότι η απόφαση του κ. Παπαχρήστου ήταν γνωστή τις τελευταίες ώρες πριν από την ψηφοφορία ήταν και το γεγονός ότι η αντίδραση του Πρωθυπουργού ήταν ακαριαία. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση κατ΄ άρθρον, ο κ. Γ. Παπανδρέου έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, με την οποία τον ενημέρωνε ότι « ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ».

Chrisgio - Η γνώμη μου:
Δεν εξετάζω αν έχεις δίκιο ή άδικο στην απόφασή σου κύριε βουλευτά εκ Πρεβέζης, όμως τώρα ξύπνησες απ' το λήθαργο;
Θα σου έβγαζα το καπέλο αν πριν κάμποσους μήνες είχες διαφωνήσει και δεν είχες ψηφίσει το μνημόνιο μαζί με τους Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου.
Όμως φαίνεται ότι τώρα διέκρινες ότι το πράγμα δεν πάει παραπέρα και βάζοντας πρώτη προτεραιότητα την πολιτική σου σταδιοδρομία και φοβούμενος μη σε πάρουν με τις πέτρες οι ψηφοφόροι σου στη Πρέβεζα θέλησες να δώσεις ένα ηχηρό παρόν «αντίστασης», να σκηνοθετήσεις μία ηρωική έξοδο για νάχεις να λές στον ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ότι δεν ήσουν εκεί όταν συνετελείτο η προδοσία.


Κι όμως ήσουν εκεί!

Να λοιπόν μερικά από αυτά που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψες και δε θυμάσαι εσύ κι οι υπόλοιποι «λωτοφάγοι» βουλευτές και υπουργοί:

ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
- Αυξήσεις σε μέσα μεταφοράς, σιδηρόδρομο κτλ... Σελ. 1347
- Μεταφορά έως το 2011, στο 23% ΦΠΑ, τουλάχιστον των μισών προϊόντων που εμπίπτουν στο χαμηλό ΦΠΑ 11% (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κτλ)!... Σελ. 1360 και 1371
- Πάνω από 10,5 δισ. ευρώ «μη καθορισμένα μέτρα»!... Σελ. 1351-1353
- Ορθολογικοποίηση των τιμολογίων ρεύματος, κτλ (Υπέρογκες αυξήσεις δηλαδή)
- Πράσινα τέλη, αύξηση καυσίμων ή αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και φόρων στην κατοικία

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ FLEXICURITY ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
- Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ελαστική εργασία, μερική απασχόληση, ευέλικτη συλλογική σύμβαση... Σελ. 1346
- Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει νομοθεσία για εισαγωγή μισθών κάτω από τον κατώτατο μισθό για ευάλωτες ομάδες (νέους, ανέργους κτλ), Χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και ημιαπασχόλησης... Σελ. 1367
- Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα που θα αποφέρει 600 εκατομμύρια ευρώ έως τον Σεπτέμβρη του 2011... Σελ. 1371 Δηλαδή πάνω από 30.000 απολύσεις
- Ελαχιστοποίηση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας... Σελ. 1371
- Μείωση του επιπέδου αποζημιώσεων για όλους τους εργαζομένους... Σελ. 1379

ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
- Ενιαίο όριο συνταξιοδότησης στα 65 έως το Δεκέμβρη του 2013 για τις γυναίκες και το 2015 για όλους...
- Πλήρη σύνταξη σε 40 έτη ως το 2015...
- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης από το 2020 ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής!
- Υπολογισμός σύνταξης στο 48% (1,2% Χ 40 χρόνια)... Όλα σελ. 1362

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΕΠΙΚΥΡΩΤΗ» ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση
- Το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τον προϋπολογισμό του 2011
- Η Βουλή δεν αλλάζει το συνολικό μέγεθος του προϋπολογισμού κατά το στάδιο της έγκρισης σελ 1361 - 1365
Όλα αυτά σε συμφωνία με το μνημόνιο που έχει υπογραφεί. Δεν δικαιούται η Βουλή δηλαδή να διαφωνήσει... Απλά θα επικυρώνει...

Στις εξήντα τέσσερις σελίδες του μνημονίου υπάρχουν άπειροι αριθμοί, αλλά πουθενά δεν συγκαταλέγονται η μείωση της ανεργίας, ούτε το ποσοστό φτώχειας, ούτε η αγοραστική δύναμη των πολιτών, ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε υγεία ούτε παιδεία.

Ολόκληρο το μνημόνιο θα το βρείτε εδώ...
http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/law/Documents/n3845_mhxanismos.pdf

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ανθρωποφαγία έχει ήδη αρχίσει!

Το φαγοπότι ξεκίνησε απ' τα χέρια για ορεκτικό.
Έτσι θα αντιμετωπιστεί και η πείνα αλλά και οι κουλοί δεν θα λογίζονται άνεργοι αλλά ανάπηροι!
Διπλό το καλό!
Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν μια έξυπνη σκέψη για να κρατηθεί χαμηλά ο δείκτης της ανεργίας.

Chrisgio

Εκεί όπου οι νόμοι λειτουργούν!

Ο γερανός σήκωσε νεκροφόρα!
Συνέβη στην Αγγλία όπου εκεί ο νόμος δεν χαρίζεται, σε κανέναν! Ούτε σε νεκρούς! Σε εκκλησία του Λονδίνου γινόταν κηδεία, ο οδηγός της νεκροφόρας είχε σταθμεύσει παράνομα το όχημά του και ο γερανός το σήκωσε.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Οι 10+1 πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο!

Είναι αλήθεια ότι τέτοια βρωμιά σπάνια συναντάει κανείς.

Από τις δέκα "καλλονές" έχω πάει μόνο σε μία. Στο Καράτσι. Η φωτογραφία είναι κολακευτική!!!

Όμως έχω την έντύπωση ότι λείπει μία.

Η Αθήνα μας και τα γύρω της.

Επειδή όλες οι άλλες είναι "πανέμορφες" και δεν μπορώ να αφαιρέσω καμία από την δεκάδα θα χρίσω την Αθήνα σαν την 10+1 βρωμικη πόλη στο κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα θα βρεθεί λύση και τα σκουπίδια θα μαζευτούν επιτέλους!

1. Maputo - Mozambique
2. Moscow - Russia
3.  Brunei - Darussalam
4. Baghdad - Iraq
5. Mumbai - India
6. New Delhi - India
7. Mexico City - Mexico
8. Dhaka - Bangladesh
9. Karachi - Pakistan
10. Lagos - Nigeria
10+1. Athens - Greece

Chrisgio

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συνειρμοί - Το αρπακτικό και το θύμα!

Αυτή η τρομακτική φωτογραφία δείχνει ένα πεινασμένο παιδί στο Σουδάν που καταδιωκόταν από ένα όρνιο.
Ο Kevin Carter, κέρδισε το βραβείο Pulitzer για αυτή τη φωτογραφία.
Ο ίδιος επικρίθηκε για τα 20 λεπτά που ξόδεψε για να τραβήξει τη φωτογραφία αντί να βοηθήσει το παιδί.
Το παιδί κατασπαράχτηκε από το αρπακτικό!
Τρεις μήνες μετά τη λήψη της φωτογραφίας, ο Kevin Carter αυτοκτόνησε!

*****

Chrisgio - Η γνώμη μου
H φωτογραφία του Kevin Carter άξιζε το βραβείο Pulitzer.
Ο Kevin Carter πολύ καλά έκανε που αυτοκτόνησε!

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χειμώνες κάθε είδους, χθες και σήμερα...

Πολιτικός χειμώνας
Εδώ και τριάντα χρόνια μας άρεσε και μας βόλευε να...
...ζούμε σε πολιτικό χειμώνα.
...ζούμε σε εικονική πραγματικότητα.
...εκλέγουμε απατεώνες από προσωπικό συμφέρον και μόνο.
...θεωρούμε όλοι μας το νόμιμο, ηθικό αλλά και το συμφέρον νόμιμο.
...ζούμε ζητώντας, απαιτώντας ρουσφέτια, με όνειρο το διορισμό του παιδιού στο δημόσιο ή μια καλή μετάθεση στο στράτευμα.
...έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη μόνο όταν βγάζει αποφάσεις υπέρ ημών.
...να παίρνουμε άδεια απ’ τη σημαία όποτε γουστάρουμε, να κλέβουμε, να τεμπελιάζουμε.
...μη δίνουμε σημασία στη μηδενική μας απόδοση σαν κράτος και λαός σε όλα τα επίπεδα.
...παριστάνουμε το αφεντικό στον Αλβανό.
...πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι Έλληνας κι εμείς ο εκλεκτός λαός Του, ότι οι υπόλοιποι είναι κορόιδα, και ότι τελευταία κατέβηκαν από τα δέντρα και έπαψαν να τρώνε βελανίδια.
...ζούμε χωρίς κανόνες, πνιγμένοι στη διαφθορά.
...ζούμε με δανικά αλλά χωρίς ιδανικά.
...ζούμε με επιδοτήσεις. Να έχουμε τα κτήματά μας σε μόνιμη αγρανάπαυση ή να τα επισκεπτόμαστε μόνο και μόνο για να πετάξουμε-θάψουμε την υποτιθέμενη παραγωγή μας στη χωματερή.
...χρησιμοποιούμε το κοπάδι του γείτονα για να δηλώσουμε διπλάσιο αριθμό ζώων.
...δηλώνουμε ανάπηροι για να πάρουμε σύνταξη.
...μη δηλώνουμε το θάνατο του πατέρα μας για να συνεχίζουμε να παίρνουμε τη σύνταξή του.
...κλπ, κλπ, κλπ!

Σήμερα...
...ο πολιτικός χειμώνας συνεχίζεται. Θέλω όμως να ελπίζω ότι βρίσκεται λίγο πριν απ’ το φίνις. Κάτι θα γίνει! Δεν μπορεί να συνεχίσουμε έτσι!
...κανένας πολιτικός δεν έχει το φιλότιμο να βγει και να δηλώσει σε πρώτο ενικό «έφταιξα και πάω σπίτι μου»! Κι όχι μόνο δεν πάει σπίτι του αλλά θέλει να μας σώσει πάλι!
...προστέθηκε και ο οικονομικός χειμώνας. Ήρθε για να μείνει καμιά δεκαριά χρόνια και βάλε!
Οικονομικός χειμώνας
...ακόμα κάποιοι – και είναι πολλοί – επιμένουν ν’ αγοράζουν BMW-Χ6, Cayenne και να επιδεικνύουν τα «πλούτη τους» ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία τους. Τον τοίχο που έρχεται κατά πάνω τους δεν τον βλέπουν!
...εξακολουθούμε να επιδιώκουμε μια θέση στο δημόσιο ή στο στρατό, να πιστεύουμε στο ρουσφέτι. Το τι αλισβερίσι γίνεται αυτό το καιρό για τις μετατάξεις δεν λέγεται! Αν και μειώθηκαν τα ποσοστά τους, εξακολουθούν να έχουν πάνω από το 50% το εκλογικού σώματος και τα δύο μεγάλα κόμματα. Πως αλλιώς εξηγείται ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν πλαστικές σημαίες σε διάφορα χρώματα που εκατομμύρια Έλληνες είναι έτοιμοι να τις ανεμίσουν ξανά, αν δεν υπάρχει στενή σχέση με το ρουσφέτι; Δεν μπορώ όμως να εξηγήσω πως μετά τις εκλογές όλοι αυτοί έχουν μούτρα να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται.
...εξακολουθούμε να θεωρούμε το νόμιμο ηθικό αλλά και το συμφέρον μας νόμιμο.
...ο Αλβανός ετοιμάζεται να γίνει αφεντικό και καλά θα κάνει! Δούλεψε και δουλεύει σα σκυλί!
...εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο Έλληνας Θεός θα κάνει πάλι το θαύμα του. Μόνο που ξεχνάμε ότι ο «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ» υπήρχε μόνο στις αρχαίες τραγωδίες!
...οι ξένοι αποδεικνύονται πολύ πιο έξυπνοι από μας. Εμείς εντούτοις «αποφασίσαμε» ότι δεν είναι ηλίθιοι αλλά... τοκογλύφοι και απατεώνες. Πάντοτε κάποιον θα βρίσκουμε για να του ρίχνουμε τις αιτίες για το χάλι μας.
...είμαστε υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής, σκέψης, νοοτροπίας. Να ζήσουμε με κανόνες, χωρίς δανεικά – με ότι αυτό συνεπάγεται – αλλά με ιδανικά. Να θέσουμε στόχους, να αποκτήσουμε οράματα. Nα ξεφύγουμε από το ελεεινό life style που δημιουργεί «μηδενικά». Να μη θεωρούμε ότι αποτελούμε τον ομφαλό της γης και ότι υπάρχουν λαοί, αν όχι καλύτεροι, τουλάχιστον ισάξιοί μας.

Τριάντα ολόκληρα χρόνια χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες να πάμε μπροστά!
Εξακολουθούμε να χάνουμε, το ένα πίσω από το άλλο, τα τραίνα της τεχνολογίας, της έρευνας, του ποιοτικού τουρισμού, της προώθησης και τυποποίησης των προϊόντων μας!
Εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στους φελλούς να επιπλέουν. Σίγουρα είναι δύσκολο να τους βυθίσουμε, αλλά είναι εύκολο να τους μαζέψουμε!
Εξακολουθούμε να τρώμε τα παιδιά μας ή στην καλύτερη περίπτωση να τα διώχνουμε γι’ άλλες πολιτείες.
Αναγκάσαμε Έλληνες μετά από 40 χρόνια να ξαναγίνουν μετανάστες.
Χειμώνας
Άφησα τελευταίο τον πραγματικό χειμώνα που έφτασε χθες βράδυ με αέρα, κρύο και χιόνι.
Ίσως μείνει κι απόψε, ίσως κι αύριο.
Μπορεί και μέχρι Μάρτη, Απρίλη.
Ένα είναι σίγουρο.
Είναι ο μόνος χειμώνας που θα φύγει πρώτος κι ας μας ήρθε τελευταίος!

Chrisgio

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το νέο μέγαρο του... κοινοβουλίου!

Μετά την άλωση του κοινοβουλίου από τον Ντομινίκ, οι μέχρι πρότινος γνωστοί «θαμώνες» του μετακόμισαν στο μέγαρο που τους αξίζει!
Καλορίζικο παιδιά!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στις όχθες της λίμνης Κάρλας μαζεύοντας χόρτα, 08-12-2010

Η λίμνη Κάρλα
Νέες αμυγδαλιές, ένα κοπάδι και στο βάθος η λίμνη
Άγρια χόρτα ζοχάρια.
Ο λόγος της μικρής απογευματινής εκδρομής!
Εκδρομές που κάνουμε τακτικά στην όμορφη Μαγνησία!
Αμυγδαλεώνας
Αμυγδαλεώνας
Αμυγδαλεώνας
Αμυγδαλεώνας
Ο δρόμος της επιστροφής

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Safety first or Religion first?


Το... αστείο:
Το κράνος και ο σύγχρονος τρόπος χρήσης του για μέγιστη ασφαλεία και μείωση των ατυχημάτων.

Και το σοβαρό:
Φαίνεται αστείο όμως καταδεικνύει 100% την πραγματικότητα.
Ο φωτογράφος σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθεί να κάνει πλάκα.
Δεν μπορώ να ξέρω το επάγγελμα του συγκεκριμένου στη φωτογραφία.
Ξέρω όμως οι Ινδοί ναυτικοί, έτσι φορούν τα κράνη στα πλοία κατα τη διάρκεια της εργασίας τους και πολλοί απ' αυτούς και ξυπόλητοι!
Αυτά που κρέμονται είναι ωτοασπίδες. Ο εξοπλισμός ασφαλείας πλήρης!
Αν τολμήσεις και τους ζητήσεις να συμμορφωθούν μπορεί να γίνει... επανάσταση!
Αφού τα μακριά μαλλιά και τα σαρίκια έχουν σχέση με τη θρησκεία τους!
Σε περίπτωση ατυχήματος όμως αυτός που θα πάει φυλακή είναι ο πλοίαρχος!

Chrisgio

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Για φαγητό σε ταβέρνα στον Άη Γιώργη Βελεστινου πριν την άφιξη στο Βόλο

Ο Άη Γιώργης είναι 2-3 χιλιόμετρα από τον κόμβο Βελεστίνου. Ένα μικρό χωριό με ψησταριές-ταβέρνες που σε σπρώχνουν με το ζόρι να εκτροχιαστείς να αμαρτήσεις.

Ξέρετε τις ταβέρνες της Νέας Μάκρης; Ε, καμιά σχέση! Εδώ μιλάμε για τίμιους επαγγελματίες, μαστόρια και καλλιτέχνες του είδους!

Σε 2 λεπτά φτάσαμε στην πλατεία και μπήκαμε στην ταβέρνα «ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ».

Λόγω της ώρας οι θαμώνες λιγοστοί. Διαλέξαμε ένα τραπέζι και καθίσαμε. Ο σερβιτόρος ήρθε αμέσως. Τα καλούδια αρκετά αλλά εμείς είχαμε αποφασίσει τι θα φάμε πριν ακόμα φτάσουμε.

Παραγγείλαμε αυτά στις φωτογραφίες!
Ψωμί καψαλισμένο με ρίγανη, σκόρδο, λάδι και πολτό ελιάς στη μέση! Άγρια χόρτα ζοχάρια! Φρέσκιες τηγανητές πατάτες, όχι προτηγανισμένες! «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αγχιάλου, λευκό ξηρό κρασί, πολύ καλό και φτηνό!
Ψητή φέτα
Και η αμαρτία!
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΡΟΒΕΙΑ!
Η πιατέλα άδειασε δύο φορές, στο σύνολο 1 κιλό!
Το επιδόρπιο! Γιαούρτι με γλυκό περγαμόντο και πορτοκάλι! Η τελευταία αμαρτία!

Ζητήσαμε το λογαριασμό και πληρώσαμε 29 ευρώ!
Θυμίζω ότι για διόδια είχαμε πληρώσει νωρίτερα 20,5 ευρώ!
Φύγαμε για το Βόλο γύρω στις 9 και μισή το βράδυ κατευχαριστημένοι.
Ήταν καλή ιδέα τελικά η παράκαμψη!
Φτάσαμε στο σπίτι 15 λεπτά αργότερα και το μόνο που μας έλειπε ήταν ο ύπνος. Ήμασταν ξύπνιοι από τις 5 το πρωί! Στις 10 και μισή ήμασταν ήδη στο κρεβάτι!

Chrisgio