Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Μαύρα μαντάτα...

Tου Στέφανου Κασιμάτη 

Φίλη, η οποία παρακολουθεί την πορεία της ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μου έλεγε τις προάλλες ότι το Amherst College της Μασαχουσέτης - alma mater του Γεωργάκη των Παπανδρέου - παρουσίασε εντυπωσιακά μεγάλη κάμψη στις αιτήσεις υποψηφίων φοιτητών κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο.


Δεν είμαι σε θέση να ελέγξω την ακρίβεια της πληροφορίας.

Ωστόσο, τη δημοσιεύω, διότι, υπό την προϋπόθεση ότι ισχύει, ενδέχεται η κάμψη να συναρτάται με το γεγονός ότι εκεί σπούδασε ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Δεδομένου δε ότι είχε συμφοιτητή την ίδια χρονιά στο ίδιο κολέγιο τον Αντώνη Σαμαρά, τότε αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. γίνει και αυτός πρωθυπουργός, πολύ φοβάμαι ότι το ιστορικό Amherst College συντόμως θα κατεβάσει ρολά, λόγω μηδενισμού των ενδιαφερομένων να σπουδάσουν εκεί.

Θα είναι κρίμα για έναν ναό της γνώσης, που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1821...

Από την Καθημερινή

2 σχόλια :

firiki2010 είπε...

Πολύ ισοπεδωτικό! Παραπέμπει στο "Ολοι ίδιοι είναι!" Ευτυχώς ο κ Παπανδρέου είναι μοναδική περίπτωση, αλλά δυστυχώς έλαχε σε μας. Τέτοια πλήρης ακαταλληλότητα αναμεμειγμένη με εμμονές, κακοχωνεμένα ιδεολογήματα και χωρίς καμμία επαφή με την πραγματικότητα δεν μπορεί να σου τύχει δυο φορές στον ίδιο... αιώνα.

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα
Συμφωνώ ότι ο Παπανδρέου είναι "περίπτωση", θα διαφωνήσω όμως ότι είναι η μοναδική.
Αν ήταν δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε!
Οι ανίκανοι, οι ανόητοι, οι κλέφτες,... δεν εμφανίστηκαν σήμερα!