Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Με διάλυση απειλεί τους οίκους αξιολόγησης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με διάλυση προειδοποιεί τους οίκους αξιολόγησης Standard and Poor’s, Moody's και Fitch, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ, να κάνει λόγο για “καρτέλ” αμερικανικών εταιρειών που αποφασίζουν τη μοίρα ολόκληρων κρατών.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στην Ομάδα των 20.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η πρόσφατη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Πορτογαλίας από τη Moody's, προβλημάτισε την Ευρώπη, σχετικά με τη δύναμη των οργανισμών αυτών οι οποίοι κατηγορούνται για επιδείνωση της κρίσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ.
Παράλληλα η παρέμβαση της Standard and Poor’s στην υπόθεση τους αμερικανικού χρέους, δημιουργεί σύμφωνα με αναλυτές το κατάλληλο κλίμα για την αναμόρφωση της λειτουργίας των οίκων αξιολόγησης.

Από το TheSeaNation

2 σχόλια :

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Καπετάνιε την καλημέρα μου.
Χαθήκαμε, αλλά σήμερα συμπλέουμε με τη θεματολογία μας!
Ελπίζω, όπου βρίσκεσαι να έχεις δροσιές γιατί εδώ έχουμε "ελεγχόμενο" καύσωνα!

Σάββας είπε...

Καλησπέρα Καπετάνιε. Εύχομαι να περνάς καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Λίγο αργά δεν σκέφτηκαν οι Ευρωπαίοι την διάλυση των οίκων αξιολόγησης; Η άποψή μου είναι πως ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα. Τα σχέδια για την Παγκόσμια Κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και προχωράνε με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά τα πράγματα είναι δυσοίωνα για την Ευρώπη.