Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ο Τσέχος πρόεδρος και η κλεμμένη πένα!

Τον βλέπουν τα δικά μας λαμόγια και

ξεκαρδίζονται στα γέλια με τον κλεφτοκοτά

Ο Πρόεδος της Τσεχίας Βατλαβ Κλάους, έχει γίνει «ρόμπα» στο διαδίκτυο λόγω ενός βίντεο που κυκλοφορεί και τον παρουσιάζει να «τσεπώνει» διακριτικά μία πένα κατπά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον Χιλιανό ομόλογο του Σεμπάστιαν Πινέρα.

Ο Βάτσλαβ Κλάους κάθεται δίπλα στον Πινέρα και αρχικώς περιεργάζεται μία πένα που βρίσκεται στο τραπέζι. Η πένα είχε χρησιμοποιηθεί από τον υπουργό εξωτερικών νωρίτερα, για την υπογραφή μία συμφωνίας μεταξύ Χιλής και Τσεχίας. Ο κ. Κλάους δείχνει να εντυπωσιάζεται από την πένα, την οποία παίρνει από το κουτί και την βάζει κάτω από το τραπέζι. Στη συνέχεια την περνάει στο άλλο χέρι και την βάζει στη τσέπη. Ακολούθως κλέινει το κουτί που περιείχε την πένα. Το βίντεο αυτό έχει φέρει σε δύσκολοη θέση τον τσέχο Πρόεδρο. καθώς έχει αναρτηθεί στο youtube και το έχουν παρακολουθ'ησει περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος της τσέχικης Προεδρίας δήλωσε πως δικαιούται ο Πρόεδρος να λαμβάνει τις πένες με τις οποίες υπογράφονται επίσημες συμφωνίες και άλλωστε και στην χώρα του όταν υπογράφονται συμφωνίες δίνονται στους φιλοξενούμενους οι πένες και ένα σημειωματάριο ως αναμνηστικά δώρα.

2 σχόλια :

Συντακτική Ομάδα είπε...

Η αλήθεια είναι ότι του λείπει η φινέτσα των δικών μας.
Δηλαδή αν χρειαζόταν να βάλει στην τσέπη ένα υποβρύχιο τι θα έκανε;

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα Μάνο
Όταν αναγάγεις τη κλοπή σε επιστήμη είναι πιο εύκολο να κλέψεις ένα υποβρύχιο παρά μια πένα.