Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές και η αποχή! Το... αύριο...;

Σαν ναυτικός, έχοντας μέχρι τώρα στη ζωή μου μηδενική σχέση με το δημόσιο, δεν έχω να απολογηθώ, σε κανένα και για τίποτα. Δεν ανήκω σ΄αυτούς που λένε «όλοι μαζί τα φάγαμε». Εγώ δεν έφαγα τίποτα. Εργαζόμουν και συνεχίζω να εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, στη θάλασσα, την ελληνική εμπορική ναυτιλία και η δουλειά μου είχε κι έχει εφαρμογή μόνο στις θάλασσες, στους Ωκεανούς του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Ειρηνικού, πότε με μπουνάτσες και πότε με μποφόρια. Εκεί όπου σε λίγο καιρό θα επιστρέψω για τον επιούσιο, για τη βελτίωση της ζωής της οικογένειάς μου των παιδιών μου, και θα πάψω να έχω και πάλι επαφή με τα μελλούμενα στη χώρα μου. Με το θέατρο του παραλόγου!

Οι βουλευτικές εκλογές του 2004 αποτέλεσαν για μένα την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που ψήφισα. Από τότε αισθάνομαι ήσυχος με τη συνείδησή μου διότι δεν συμμετέχω στην κωμωδία ή μάλλον στην τραγωδία!
Ενσυνείδητα εδώ κι έξι χρόνια αρνήθηκα και αρνούμαι να γίνω συνένοχος στο εν εξελίξει Ελληνικό δράμα.
Αυτό έκανα και αυτή τη φορά! Δεν πήγα στη κάλπη!

Το παιχνίδι παίζεται με σημαδεμένες τράπουλες. Και χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί οι αλήτες της πολιτικής κρατούν από μία ο καθένας τους και μοιράζουν το παιχνίδι όπως θέλουν.
Πως μπορεί ένας έντιμος πολίτης, με όραμα και διάθεση να προσφέρει, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με αυτά τα κατακάθια και να δεχτεί να παίξει με τις σημαδεμένες τράπουλές τους;
Κατά την άποψή μου κανένας!

Χθες λοιπόν οι Έλληνες ξάπλωσαν φαρδιά-πλατιά στους καναπέδες τους και χωρίς να κάνουν τίποτα απολύτως έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα. Η αποχή του 40% που αν προσθέσουμε και το περίπου 10% των άκυρων/λευκών πιάνει το 50%, πόνεσε πολύ, πόνεσε πάρα πολύ! Η αποχή θα είναι το μόνιμο θέμα τις επόμενες μέρες, την σημασία της οποίας, τα κοπρόσκυλα, θα προσπαθήσουν όχι να την ερμηνεύσουν αλλά να τη διαστρεβλώσουν. Η αποχή δεν τους αρέσει όχι από σεβασμό στη δημοκρατία αλλά για την απώλεια των ψήφων που κάθε φορά προσπαθούν να εξασφαλίσουν ο καθένας για τη πάρτη τους.
Δεν έχω αυταπάτες αλλά θα κάνω την ουτοπική ερώτηση:
Αν δεν είχε πάει κανένας να ψηφίσει και στις 7 το απόγευμα στις κάλπες δεν έβρισκαν μέσα ούτε ένα ψηφοδέλτιο ποια θα ήταν η αντίδρασή τους;

Απάντηση:
Καμία! Δεν θα είχαν το δικαίωμα να αντιδράσουν, να μιλήσουν για λογαριασμό κανενός. Δεν θα είχαν την εξουσιοδότηση κανενός! Το μόνο που θα δικαιούντο θα ήταν να αποχωρήσουν από την πολιτική σκηνή δια παντός με προορισμό την κοντινότερη χωματερή!

Τότε θα ήταν η ώρα της καινούργιας αρχής. Από το μηδέν. Τότε ίσως βλέπαμε τους έντιμους να βγαίνουν μπροστά γιατί ο συνειδητοποιημένος και ο πολιτικά προσανατολισμένος πλέον λαός θα έδινε αυτό το δικαίωμα μόνο σ΄αυτούς. Οι υπόλοιποι δεν θα τολμούσαν να ξεμυτίσουν απ΄το θαλάμι τους.

Πολλοί μπορεί να με χαρακτηρίσουν χουντικό, αναρχικό ή ότι άλλο νομίζουν γι΄αυτά που γράφω. Δεν με νοιάζει γιατί δεν ανήκω σε καμία από αυτές τις παρτίδες ανθρώπων.

Ένας απογοητευμένος, απελπισμένος πολίτης είμαι μόνο!

Η αποχή κατά τη γνώμη μου πρέπει να ενισχυθεί την επόμενη Κυριακή όχι για να δώσουμε σ΄αυτά τα πολιτικά σκουπίδια ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα αλλά για να τους πιέσουμε, να τους οδηγήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην έξοδο και τα φώτα της ράμπας να σβήσουν γι΄αυτούς για πάντα.

Η αποχή εδώ που έχουμε φτάσει αποτελεί πλέον πολιτική πράξη.

Παρένθεση:
Αποχή! Για σκεφτείτε αυτή τη λέξη με τον τόνο στο όμικρον. 

Γίνεται απόχη. Το εργαλείο που χρειαζόμαστε για να μαζέψουμε τους άχρηστους. Τυχαίο; δεν το νομίζω!!!
Κλείνει η παρένθεση.

Ακόμα και χθες το βράδυ πήγαν να μας μπερδέψουν αφού όλοι πανηγύριζαν ο καθένας για την νίκη της δικιάς του ιδεολογικοπολιτικής τρώγλης.

Ο ξύλινος λόγος δεν λέει να κοπάσει. Στόχος το αποβλακωμένο πόπολο. Έτσι νομίζουν! Όμως τουλάχιστον το 50% πλέον δεν είναι αποβλακωμένο και με τη βούλα. Ας ψάξουν αλλού για χαζούς.

Πώς μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος όταν εξακολουθούν να θέλουν να μας σώσουν ο Καστανίδης, ο Σκανδαλίδης, ο Παπουτσής, ο Γιακουμάτος, η Μπακογιάννη, ο Καρατζαφέρης ή αυτοδιοικητικά ο Κακλαμάνης, ο Ψωμιάδης, ο Μίχας, ο Δημαράς, ο Τατούλης, ο Γεωργιάδης;

Πώς μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος όταν το BIG BROTHER κάθε μέρα γράφει μεγαλύτερα νούμερα από ότι έγραψαν χτες οι εκλογές; 

Πώς μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος όταν εν έτει 2010 υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν πλαστικές σημαίες και ζητωκραυγάζουν υπέρ των πιράνχας;

Πως αλλιώς μπορούμε να περιγράψουμε τη σήψη;

Άκουγα τον Στυλιανίδη, τον Χυτήρη, την Αποστολάκη  και άλλους, χθες το βράδυ, και αναρωτιόμουν αν είμαι ηλίθιος ή αν με θεωρούν ηλίθιο. Αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες βρίσκονται σε μόνιμο λήθαργο. Το αν δε θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν, δεν έχει σημασία πλέον. 

Απλώς πρέπει να φύγουν!

Όλοι τους μίλησαν για λήψη του μηνύματος που έστειλε ο κυρίαρχος λαός. Μόνο για τη ταμπακιέρα δεν μίλησαν πάλι, δηλαδή το «αυτονόητο».

Αποστροφή, αηδία, αναγούλα, λαμογιά, αλητεία, κλεψιά, απάτη, διγλωσσία, γελοιότητα, διαφθορά, σπατάλη, κομματισμός, γραφειοκρατία, νεποτισμός, απαξίωση, ρουσφέτι, συνενοχή, χρηματισμός, κράτος μπουρδέλο.
Μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα ελληνικής καταγωγής πολιτικά «ΤΙΠΟΤΑ».

Οργή, θυμός, ντροπή.
Μερικές λέξεις που χαρακτηρίζουν τους τίμιους Έλληνες που φωνάζουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!!!

Η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο, στον οποίο δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι φτάσαμε εδώ και καιρό και συνεχίζουμε να τον γρατζουνάμε πιστεύοντας παραδόξως ότι υπάρχει «παρακάτω». 

Και το ωραίο είναι ότι μιλάμε για κρίση.

Ο πάτος όμως δεν είναι κρίση που αύριο-μεθαύριο θα αφήσουμε πίσω μας, αλλά μία ζοφερή πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε πλέον να προσαρμοστούμε και να ζήσουμε για πολλά χρόνια σε ένα άλλο επίπεδο κατώτερης ποιότητας! 
Την εικόνα που είχε η Ελλάδα το 2009 δεν πρόκειται να την ξαναδούμε ποτέ! Ούτε με κιάλια. Περασμένα μεγαλεία με δανικά!

Είναι αργά πια, αλλά έστω και τώρα κάτι πρέπει να κάνουμε! Τουλάχιστον να αντιληφθούμε ότι είμαστε στο πάτο και η μόνη πορεία είναι η ανοδική. 

Η άνοδος όμως θέλει σκληρή προσπάθεια απ΄όλους μας.

Εμπρός λοιπόν!!!

10 σχόλια :

Peter είπε...

Έστω και λίγο καθυστερημένα, καλώς όρισες Chrisgio και σ' ευχαριστώ για τις περιγραφές απ' τα ταξίδια σου. Νοερά, ταξίδευα κι εγώ μαζί σου.

Σχετικά με την αποχή θα ήθελα να πω ένα μόνο πράγμα.
Το αυγό του φιδιού δε θα κάνει ποτέ αποχή. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι πολίτες απέχουν εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους προς όλους, οι χρυσαυγίτες και οι ομοϊδεάτες τους επωφελούνται του γεγονότος, κερδίζοντας έδρες. Αυτό και μόνο είναι ένας πολύ καλός λόγος για ψηφίσει κάποιος όσο δυσαρεστημένος κι αν είναι.
Σεβαστή η επιλογή σου να μη ψηφίσεις, και ίσως στην περιοχή σου να μην υπάρχει παρόμοιο θέμα, αλλά νομίζω ότι έτσι δίνεται φωνή στους νεοναζί που κάνουν γλέντια με την αποχή.

Black~Martini είπε...

...και εγω φετος..ΑΠΟΧΗ...αλλα μην νομιζεις πως ελαβαν το μηνυμα.Κανενα μηνυμα δεν ελαβαν.
Ουτε τους νοιαζει...Αλλα λογια να αγαπιομαστε ειναι.Βεβαια απο την αλλη φοβαμαι μην αρχισουν να μοιραζουν χρηματα για μια ψηφο....μην αρχισουν παλι να ταζουν θεσεις..
Βλεπεις φταιμε και μεις που ψηφιζουμε με κριτηριο το πια θεση θα μας δωσουν και δεν κοιταξαμε ποτε τι εργα εκαναν ολοι αυτοι τοσα και τοσα χρονια..
Εμεις εδω στο νησι ειχαμε τους ιδιους...δοκιμασμενους λαπαδες...Φουσκα λοιπον...Τι να παω να κανω;;..
Αααα...και πριν λιγο σε ενα σχολιο μου σε αλλη σελιδα φιλου...εγραψα το ιδιο με σενα: ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!
Την καλησπερα μου..
ΥΓ: να μην παει κανεις στις καλπες γινεται;;..

diaskronos είπε...

Φίλε με τον εξάντα ...εισαι ωραίος!Δεν ξέρω αν εχεις και πραγματικό εξάντα... Εχω και γω μια πιξίδα παλιά απο ναυτικό του Γαλικού στόλου του 1760 περίπου.
Καλές θάλλασες ρε φίλε...και πες πως ζει ο Μέγας Αλέξανδρος...απο ενα φίλο που πίστευε κάποτε μέσα στο Πολυτεχνείο και στην Ασφάλεια του Περισού το 73 οτι θα αλλάζαμε τον κόσμο!!!
galaxiako.blogspot.com

Χρήστος Γ. είπε...

Γεια σου Hermes
Σ΄ευχαριστώ για τη συντροφιά που μου κάνεις στα ταξίδια μου έστω και νοερά.

Το αυγό του φιδιού το τρέφουν πολιτικές σαν αυτές που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

diaskronos είπε...

Μόλις διάβασα και το σχόλιό σου...συμφωνώ.
"...κάλιο περισκόπιο και τορπίλα..." ελεγε ο δικός σας-των ναυτικών- και δικός μου Καβαδίας.
Το μαραμπου το μαραμπού θα μας τρελάνει...
kiklonas

Χρήστος Γ. είπε...

diaskronos
Οι εξάντες είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον στα πλοία. Τα GPS έχουν πάρει τη θέση τους εδώ και χρόνια. Δυστυχώς δεν διαθέτω τέτοια αντικείμενα.

Τώρα για τα υπόλοιπα που μας καίνε έχω να σου πω ότι δείχνεις ότι ακόμα πιστεύεις ότι μπορείς ν΄αλλάξεις το κόσμο τουλάχιστον αυτή είναι η κρυφή σου ελπίδα. Αυτό είναι καλό! Γι΄αυτό γράφε. Γράφε συνέχεια!

Εύχομαι να τα λέμε!

Χρήστος Γ. είπε...

Black~Martini το μήνυμα νάσαι σίγουρη ότι το πήραν.
Η αποχή είναι απόψε το θέμα στα κανάλια.
Είναι πολιτική θέση και πολύ ισχυρή πλέον.

Να μην πάει κανείς στις κάλπες!!!!!!!!

SpIrToKoYto είπε...

Καπετάνιε καλησπέρα...
ανταποδίδω την επίσκεψή σου και χαίρομαι γι'αυτό...
Δεν έχει σημασία το οτι διαφωνώ μαζί σου για την αποχή- τουλάχιστον στον α'γύρο - σημασία έχει οτι συμφωνώ μαζί σου σε όλα τ'άλλα...
( και μία επισήμανση αν μου επιτρέπεις...το ποσοστό της αποχής δεν προκύπτει προσθέτοντας το 40% αποχή + 10% άκυρα-λευκά...
το 10% είναι ποσοστό επί των ψηφισάντων,όχι επί των απεχόντων )

χάρηκα που βρεθήκαμε και εις το επαναπληκτρολογείν...-:))

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα SpIrToKoYto
Προφανώς δεν με κατάλαβες. Δεν λέω 40+10=50% αποχή. Λέω ότι το 50% των ψήφων των ελλήνων πολιτών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν καταμετρήθηκαν στα συν οποιουδήποτε κόμματος.
Κι αν δώ την άλλη Κυριακή το 50% να γίνεται... 90% (λέμε τώρα!!!) θα νοιώσω πανευτυχής και τότε θα βλέπατε τι θα γινόταν...
Εύχομαι να τα λέμε τακτικά.

SpIrToKoYto είπε...

αν στον δεύτερο γύρο καπετάνιε η αποχή έφτανε το 90% (λέμε τώρα) τότε πραγματικά το μήνυμα θα έφτανε στους παραλήπτες..
όχι γιατί αυτοί θα το παρελάμβαναν,αλλά γιατί δεν θα μπορούσαν να το σβήσουν...-:))