Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μια βραδιά στο αγκυροβόλιο του Lumut-Malaysia

Όταν μετά από ταξίδι φουντάρεις στη ράδα, ρωτάς το Port Control να σε ενημερώσει για το πρόγραμμα του πλοίου και δεν έχει να σου πει κάτι για την επόμενη κίνηση του πλοίου, τότε τεντώνεις τα χέρια σου ψηλά με ευχαρίστηση κι ένα εκκωφαντικό YES βγαίνει από την ψυχή και ταξιδεύει στην καρδιά χωρίς να τ΄ακούσει κανείς.

«Απόψε θα χαλαρώσω. Θα δω μια ασπρόμαυρη κωμωδία της δεκαετίας του ‘60 θα γελάσω με τις ίδιες ατάκες για πολλοστή φορά και θα κοιμηθώ ήρεμος! Τέλεια!».
Κοίταξα μέσα στο σκοτάδι τα φώτα της στεριάς και την σχεδόν ήρεμη θάλασσα.
«Τι θα μπορούσε να χαλάσει την αποψινή βραδιά;... Ναι, απόψε θα κοιμηθώ ήρεμος» επανέλαβα.

Γύρισα προς το εσωτερικό της γέφυρας και πίσω από το chartroom η ματιά μου συνάντησε το computer και τον ανθυποπλοίαρχο που με περίμενε. Εκείνος δεν έκανε ούτε σκέψεις ούτε μιλούσε με τον εαυτό του. Με περίμενε να συνεχίσουμε τη δουλειά.
Ένα πακέτο μηνυμάτων έπρεπε να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις.
Agents, Charterers, Owners, Weather Routing.
Notice of Readiness, EOSP, Arrival Reports κλπ.

Γύρω στις μία είχαμε τελειώσει. Καληνύχτισα τον ανθυποπλοίαρχο που θα συνέχιζε τη βάρδια του μέχρι τις 4 και κατέβηκα στο δωμάτιό μου να εκτελέσω το πριν λίγο καταστρωμένο σχέδιο χαλάρωσης το οποίο άρχισε και τελείωσε όπως ακριβώς το είχα «ονειρευτεί». 
Κοιμήθηκα στις δυόμιση…

Συνεχίζεται…

Chrisgio

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ κάπτεν Χρήστο για τα ταξίδια που μας προσφέρεις.Αντρέας

Χρήστος Γ. είπε...

Να ΄σαι καλά φίλε μου. Σ΄ευχαριστώ.
Τα ταξίδια συνεχίζονται...

argyriskapa@gmail.con είπε...

Πέρασε το ξέμπαρκο καπετάνιε? Περνάει γρήγορα το άτιμο! Ας είσαι καλοτάξιδος στο καινούργιο μπάρκο και να μας ταξιδεύεις νοερά και μας, που φουντάραμε άγκυρες και πινέλο, στα λασπόνερα της στεριάς. Με την ευκαιρία σου εύχομαι Καλές Γιορτές και ένα καινούργιο χρόνο, όπως τον προσδοκάς.