Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το... πράσινο ΟΜΑΝ

Το ρολόι ύψωνε αργά τη λόγχη του προς το σκοτεινό 12 του μεσονυχτίου. Ετοιμαζόταν να αρχειοθετήσει το σήμερα, να επιτεθεί στο αύριο.
Τα μάτια άρχιζαν να εκφράζουν την κούραση των τελευταίων 16 ωρών προσέγγισης, εισόδου και πλαγιοδέτησης όταν θυμήθηκα την συζήτηση με τον πράκτορα, ελάχιστες ώρες πριν, και την έκπληξή μου όταν μου μίλησε περί πρασίνου στη χώρα του.

«Αν είναι δυνατόν. Πράσινο στην Αραβική Χερσόνησο; Ωστόσο δεν ρίχνεις κι ένα GOOGLEάρισμα να σου φύγει και η τελευταία αμφιβολία;» σκέφτηκα.
Πληκτρολόγησα τις λέξεις κλειδιά «GREEN OMAN» στην αναζήτηση των ΕΙΚΟΝΩΝ και η οθόνη πλημμύρισε από βαθύ πράσινο, ποταμάκια, τρεχούμενα νερά.

Δεν ήταν το ψέμα ενός ντόπιου που προσπαθούσε να υμνήσει την πατρίδα του. Το ΟΜΑΝ μπορεί να μη είναι Καναδάς ούτε Κεντρική Ευρώπη, δεν είναι όμως και μια απέραντη έρημος! Η εναλλαγή κίτρινων και πράσινων αποχρώσεων τοπίων σε τούτη εδώ την ιδιαίτερη γωνιά της υδρογείου το καθιστά μια ενδιαφέρουσα τουριστική περίπτωση και προορισμό.
Όταν ο χρόνος δε φτάνει να κατεβείς τη σκάλα του πλοίου για μια απλή αποφόρτιση, πως θα μπορούσε η κάμερα να φτάσει μέχρι εκεί και να φωτογραφίσει;
Η GOOGLE όμως είναι παντού.

Επέλεξα μερικές από αυτές απλά για να υπάρχουν, να μου θυμίζουν το συγκεκριμένο μέρος του διαλόγου μου με τον πράκτορα και την άδικη αμφισβήτηση των λεγομένων του.
Συνεχίζεται…

Chrisgio

1 σχόλιο :

μελιΣακης είπε...

διαβάζοντας σε,δυό λέξεις μούρχονται στο μυαλό από τη δεκαετία του '70 (ΣΤ' Γυμνασίου) από το μάθημα των Νέων Ελληνικών: "ΎΦΟΣ ΓΛΑΦΥΡΌΝ"!!!