Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Στο αεροδρομιο...

Φωτoγραφία Google
Στις 9 Απριλίου το μεσημέρι ήμουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κι ενώ το ταξίδι για το Πεκίνο μέσω Αμπού Ντάμπι θα ξεκινούσε στις 2 το απόγευμα, οι πτήσεις έγιναν «σαλάτα». Το Αμπού Ντάμπι είχε πάει περίπατο. Η ώρα αναχώρησής μας ορίστηκε για τις 10 και μισή το βράδυ. Πέρασα απέναντι στο Sofitel για μερικές ώρες ανάπαυσης περιμένοντας να έρθει η νύχτα. Νέα ενδιάμεση πτήση προς την Κωνσταντινούπολη με την Turkish Airlines.

*****

Όπου και να πας η παρουσία της αεροπορικής εταιρίας των γειτόνων μας έχει γίνει πια πολύ έντονη, έχει γιγαντωθεί. Τουλάχιστον εγώ αυτή την αίσθηση έχω! Το λογότυπό της παντού. Στα περισσότερα αεροδρόμια, στην EUROLEAGUE του μπάσκετ, παντού!
Θυμάμαι την «Ολυμπιακή» και σκέφτομαι πως καταντήσαμε! Μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα παραπέρα μια άλλη μεγάλη πόλη, η Αθήνα, με καινούργιο αεροδρόμιο, σε άριστη γεωγραφική θέση κι αυτή, με ομορφιά, ιστορία, πολιτισμό και άλλες τεράστιες δυνατότητες να ξεχειλίζουν, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μείνει στο… περιθώριο, κομπάρσος!

Αντί για σύνδεσμος Ευρώπης–Ασίας, έχει γίνει ο… «κόμβος» της Θυμαριάς των ΦωτόπουλουΛογοθετίδη!
Από το Flightradar24.com στις 23-12-2014 τα ξημερώματα
Και καλά η Κωνσταντινούπολη, το αξίζει!

Ωστόσο ακούω ονόματα τόπων όπως Ντόχα, Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, ακούω Qatar, Emirates, Etihad Airlines και μονολογώ: ποια τα προτερήματα αυτών των σεληνιακών τοπίων που επιλέχτηκαν να γίνουν κέντρα του κόσμου;

Πρέπει ν' αρχίσω να πιστεύω ότι όλος ο πλανήτης μας πολεμάει ανελέητα;...
Ότι μας μισούν οι πάντες;...
Ότι ο… «ψεκασμός» δεν είναι παραμύθι;...
Σα δε ντρεπόμαστε!...

Συνεχίζεται...

Chrisgio

8 σχόλια :

mahler76 είπε...

Δεν μας φταίνε άλλοι που έχουμε μπει στο περιθώριο. Απλά νομίζαμε πως πάντα τα αρχαία, ο ήλιος και η θάλασσα θα αρκούσαν από μόνα τους. Καλά Χριστούγεννα καπετάνιε!

Ανώνυμος είπε...

Όταν πέφτουν οι κρατικές επιδοτήσεις όλοι οι νάνοι γίνονται γίγαντες! Τα δις για τις φιέστες και τις καμπάνιες πληρώνονται από την Τουρκική κυβέρνηση...όπως κάποτε πληρώνονταν τα δις για την Ολυμπιακή από την Ελληνική κυβέρνηση.

Τζόνσον ο αλογόμυγας είπε...

Χρόνια Πολλά!
Σας βλέπω λίγο φουρκισμένο με τους συμπατριώτες μας, κάτι που δεν το συνηθίζετε :)

Χρήστος Γ. είπε...

Συμφωνούμε 100%.

Χρήστος Γ. είπε...

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες για τους Τούρκους και τα δις για φιέστες και καμπάνιες!
Το τραγικό στην περίπτωσή μας είναι ότι ακόμα και τα δις δεν έφεραν ποτέ καμία βελτίωση έστω και περιστασιακά.
Κομπάρσοι μονίμως!

Χρήστος Γ. είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

Χρήστος Γ. είπε...

Φίλε μου κάνεις λάθος δεν είμαι λίγο φουρκισμένος!
Είμαι πάρα πολύ φουρκισμένος!
Και το συνιθίζω, όχι βέβαια τακτικά, αλλά όταν εικόνες και γεγονότα μου το θυμίζουν και μου δημιουργούν την επιθυμία να παραλληλίσω, να συγκρίνω κράτη, λαούς, ανθρώπους!
Σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά! :) :) :)

Unknown είπε...

Καπταν-Χρήστο καλημέρα και χρόνια πολλά! Βρήκα τυχαία το blog σου, είμαι γιος απόμαχου της θάλασσας, ο μπαμπάς συνταξιοδοτηθηκε πριν κάτι χρόνια, έκανε για λίγο τον αρχιμηχανικό και τώρα ξεκουράζεται. Το δικό μου blog έχει κάποιες αναρτήσεις, εμπνευσμένες απο κείνον. Καλή πρωτοχρονιά όπου κι αν είσαι, καλές θάλασσες και του χρόνου με την οικογένειά σου! (Ξέρω βλέπεις αρκετά καλά τι σημαίνει *οικογένεια ναυτικού*). Να είσαι καλά, να μας γράφεις!