Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Αόοοματος!

Η είδηση: Σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε το ΙΚΑ για επιδοματούχους τυφλότητας διαπιστώθηκε ότι στην Κάλυμνο υπήρχαν 52 πραγματικά τυφλοί από τους 156 που έπαιρναν τα επιδόματα.
Σιγά την είδηση! Πέσαμε από τα σύννεφα! Κεραυνός εν αιθρία! Το στόμα μας άνοιξε και το σαγόνι έφτασε έως τα γόνατα από την έκπληξη!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Κάθε φορά που ακούμε κάτι ανάλογο, δεν εννοώ μόνο την τυφλότητα, μοιάζει να μην έχουμε κατανοήσει ότι από κάθε παρόμοιο έλεγχο θα βγαίνει πάντοτε «λαγός» για τα επόμενα χρόνια!
 
Κι αυτό έχει γίνει πια μια ρουτινιασμένη καθημερινότητα.
Είδηση στις μέσα πια σελίδες των εφημερίδων! Ζούμε αρμονικά πλάι-πλάι με το φαινόμενο! Το έχουμε αποδεχτεί! Σαν να διαβάζουμε στα «κοινωνικά» για αρραβώνες, γάμους και κηδείες!

Επιδόματα σε άτομα με αετίσια όραση και παράλυτους ποδοσφαιριστές!
Συντάξεις σε νεκρούς από καιρό «βαλσαμωμένους»!
Φακελάκια σε επίορκους εφοριακούς, πολεοδόμους, γιατρούς και δικηγόρους!
Επιδοτήσεις «μαϊμού» σε αγρότες και κτηνοτρόφους που ζουν 365 μέρες το χρόνο στην πόλη!
Λαμόγια πολιτικά και συνδικαλιστικά!
Μίζες!

Παράνομοι όλοι! Άνθρωποι της διπλανής πόρτας!
Γνωστοί! Γείτονες!
Μαθαίναμε τις πομπές τους γεμάτοι έκπληξη!
Δεν το ξέραμε; Μα και βέβαια το ξέραμε!

Βλέπαμε τον τρόπο ζωής τους και αναρωτιόμασταν πάντα μέσα μας: «Πως διάολο τα καταφέρνει ο τύπος;»
Όοοοχι δεν ήταν αγανάκτηση, απορία ήταν!
Ψάχναμε να βρούμε το «πως» για να τη βολέψουμε κι εμείς!
Άλλες φορές το βρίσκαμε άλλες όχι.
Όταν συνέβαινε το πρώτο χαμογελούσαμε καταχθόνια και περνούσαμε το ποτάμι. Στην απέναντι όχθη των «έξυπνων».
Στη δεύτερη περίπτωση παραμέναμε στην όχθη των «κορόιδων» και γινόμασταν «σταυροφόροι της ηθικής»!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Χωρίς να είναι άμοιρη ευθυνών, ζητάμε από την πολιτεία να βρει άκρη ενώ μπορούμε να συμμορφωθούμε μόνοι μας. Τι άκρη να βρει; Από πού ν’ αρχίσει και που να τελειώσει έτσι σκατά που τα ‘κανε κι αυτή!
Η σαπίλα και κυρίως το παράγωγό της, η μπόχα, έχουν καταστήσει το μαντίλι για τη μύτη απαραίτητο αξεσουάρ μας!

Η είδηση όμως δεν είναι αυτή! 
Αν σε μικρές κοινωνίες, σαν αυτή της Καλύμνου, αλλά και της Ρόδου, της Λευκάδας, της Λέρου, της Ζακύνθου και πολλών άλλων, η διαφθορά έχει εισχωρήσει σε τέτοιο βαθμό στο πετσί απλών πολιτών, τι ελπίδα έχουμε σα χώρα;
Όταν σε τέτοια μικρά μέρη, όπου οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, προσπαθούμε ο ένας να κατασπαράξει τον άλλον, τι χειρότερο μπορεί να συμβαίνει στη ζούγκλα των μεγαλουπόλεων;
Και την ευθύνη τουλάχιστον σε ανάλογες περιπτώσεις την έχουμε αποκλειστικά εμείς οι πολίτες. Αφού μέχρι προσφάτως η «πουστιά» βόλευε, όπως και η ομερτά!
Κλειστές, μικρές κοινωνίες τυλιγμένες στο σελοφάν της ηθικής προσπαθούμε να δείξουμε έναν καθωσπρεπισμό που δεν μας αξίζει!

ΦΑΥΛΟΙ!

Ο Θεός, αν υπάρχει κι αυτός και μας βλέπει, ας μας λυπηθεί κι ας μας φωτίσει ΟΛΟΥΣ!
Αυτή η χώρα μόνο σε θαύματα μπορεί να ελπίζει!

Chrisgio

2 σχόλια :

Orthodox True είπε...

Aγαπητέ Καπτ-Χρήστο καταπληκτικός ο προβληματισμός σου.
Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει και θεωρώ κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι για τέτοια συμπτώματα υπάρχουν "Nονοί", υψηλά ιστάμενοι που καθόλου απίθανο να θεσπίσανε "ταρίφες επιδομάτων"για λόγους ψηφοθηρίας.
Να σαι σίγουρος ότι πάντοτε υπήρχε και θα υπάρχει η σαπίλα και η μπόχα, το καινούργιο είναι ότι τώρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημοσιεύονται πάρα πολλά "κακώς κείμενα" και πάλι όχι όλα. Τα πολλά κρύβονται ακόμη, για κάποιους λόγους που εμείς αγνοούμε.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν "θαύματα" και ξέρουν τα πάντα, οπότε και αυτά που δημοσιεύονται για κάποιο λόγο γίνονται, πάντως όχι για την πάταξη της διαφθοράς.
Εγώ θα έλεγα ότι ίσως θα πρέπει να απεγκλωβιστούμε από την "Κρατική Χώρα" και να μην περιμένουμε τίποτε από τώρα και πέρα, παρά χαντάκωμα και βάλε.
Άρα λοιπόν ο σώσων ευατόν σωθείτω και με προσοχή μην πάμε να σώσουμε και τον άλλον που πάει να πέσει στον γκρεμό και μας τραβήξει και μας μέσα.
Όσο για την κατάντια μας ατομικά και συλλογικά υπάρχει μία παλαιά παροιμία ΄"όπως στρώσουμε θα κοιμηθούμε"!!
Εσύ γιατί δεν έγινες δημόσιος υπάλληλος και τραβήχτηκες στις εφτά θάλασσες του κόσμου?
Ενώ υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που αδιαφορούσαν για τον συνανθρωπό τους και πολλές φορές με λάδωμα γίνοταν η δουλειά σου που θα έπρεπε να γίνει αυτονόητα.
Τώρα οι δημόσιοι διαμαρτύρονται, όπως και οι υπάλληλοι στην ΕΡΤ, όμως όταν ήταν στα πάνω τους οι δημοσιογράφοι κάνανε σωστά τη δουλειά τους, ή ήτανε μαύρα φερεφωνα της Νέας Τάξης πραγμάτων????

Γκρινι@ρογατος είπε...

Καπετάνιε ολα τα λέει το παρακάτω σύνθημα
''Ελλάς Ελλάς η χώρα της πουστιάς ''

ΥΓ καπετάνιε χάλασες την σειρά στην αφήγηση για το ταξίδι περίμενα να μάθω τα νέα σου για το τραυματισμό σου και όταν είδα τον τίτλο αοματος ωχ λέω από το χτύπημα έχει πρόβλημα στα μάτια ψάρωσα....ευτυχώς ο τίτλος ήταν για άλλο
να σε καλά