Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Προφητείας συνέχεια...

Συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης έχω να πω ότι ο Χάρρυ Κλυνν, το 1983, είχε και δύο χρόνια εμπειρίας για να προβλέψει την λαίλαπα που ακολούθησε.

Για την, γεμάτη πολιτισμό κι ευπρέπεια ιστορική, δήλωση του ευπατρίδη Γεωργίου Ράλλη...

«Σε μια Δημοκρατία ο λαός αποφασίζει κυριαρχικά. Και ο Ελληνικός λαός αποφάσισε. Η ετυμηγορία του είναι για όλους σεβαστή. Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Εύχομαι όμως ο λαός να μη χρειαστεί να το μετανιώσει»

... το βράδυ της νίκης του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 1981, τι θα μπορούσαμε να πούμε; Πως θα την χαρακτηρίζαμε;

Σήμερα το μόνο σίγουρο  είναι ότι ο καθένας το αξιολογεί και το ερμηνεύει όπως τον... συμφέρει!

Chrisgio

4 σχόλια :

Grouta είπε...

"Ουδεις προφητης δεκτος εστιν, εν τη πατριδι αυτου"... δυστυχως :(

chaniabee είπε...

Μετά Χρηστό όλοι γίναμε προφήτες! Υπήρχε κάτι καλύτερο να ψηφίσουμε την εποχή εκείνη? Ξεχάσαμε τι ποσοστό πήρε το πασοκ τότε? Γιατί? Ήταν όμορφος ο Ανδρέας? Μήπως σε αυτόν είδαμε την σωτηρία μας από το κεφάλαιο? Που ήταν τότε η μεσαία τάξη? Μην πέσουμε στο λάθος των πολιτικάντηδων……. Όχι κύριοι, πολιτικοί δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τελικά,….. όλοι είναι λαμόγια και κλέφτες! Ο θάνατος μας η ζωή τους! Μην πέφτουμε σε παγίδες <>….. ναι το είπε γιατί δεν βγήκε αυτός στην εξουσία!!! Αν σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτούς τότε θα καταλάβουν ότι δεν κοιμόμαστε !

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα φίλε ηλεκτρολόγε-μελισσοκόμε από τα Χανιά και την Κρήτη
Έχω μια απορία. Όταν μιλάς για μετά Χριστόν προφήτες ποιους εννοείς. Εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. Αν εννοείς τους σημερινά πολιτικά αποβράσματα όλων των κομμάτων που κάθε μέρα ή σε διαπιστώσεις καταλήγουν ή τρώγονται μεταξύ του γαυγίζοντας θα συμφωνήσω. Αλλά μάλλον άλλους εννοείς.
Φίλε μου τα λόγια των Γ.Ράλλη και Χάρρυ Κλυνν αποδείχθηκαν προφητικά γιατί έγιναν τότε που έπρεπε. Έτσι ώστε μετά να θεωρούνται σίγουρα προφητικά. Δεν το έκαναν στα… «χαμένα». Έβλεπαν ποιος είχε αναλάβει τις τύχες της χώρα και φυσιολογικά έκαναν λογικές σκέψεις και έβγαλαν λογικά –τραγικά συμπεράσματα. Δεν είναι λοιπόν μετά Χριστόν προφήτες αλλά βεριτάμπλ. Έβλεπαν μπροστά και οι δύο.
Νομίζω ότι αδικείς τον άνδρα όταν μιλάς έτσι για τον Ράλλη. Αποδεδειγμένα ο πολιτικός που έζησε λάθος εποχή. Ίσως ο τύπος του πολιτικού του επόμενου αιώνα. Ανιδιοτελής άνθρωπος που έλεγε ότι πίστευε, τίμιος, ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Δεν με νοιάζει το πως το είπε και πότε. Σημασία έχει ότι επαληθεύτηκε. Υπάρχουν πολλοί σήμερα άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα που δεν πιστεύουν ότι τα κακά που ζούμε σήμερα, η ανηθικότητα, η ατιμωρησία, η ατιμία κλπ άρχισαν από το 1981 και μετά;
Ρωτάς αν υπήρχε τίποτα καλύτερο εκείνη την εποχή. Έχει σημασία πια; Το αποτέλεσμα κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Διαβάζω τα ερωτηματικά που θέτεις και δεν το πιστεύω ότι μπορεί ακόμα άνθρωπος να τα θέτει, υπονοώντας τον ΦΑΥΛΟ (Ανδρέας). Σε τι απ’ όλα αυτά που υποσχέθηκε πέτυχε; Οι υποσχέσεις δεν είναι ούτε πράξεις, ούτε γεγονότα, μόνο αέρας κοπανιστός, και από αυτόν ο ΦΑΥΛΟΣ μας… μπούχτησε.
Κι αφού το πήγες εκεί που δεν ήθελα πρέπει τελικά να προσέξεις και τις κάρτες που συνοδεύουν το βιντεάκι. Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς!
Όσο για τον Χάρρυ Κλυνν που αναφέρομαι μία ανάρτηση πίσω αν δεν είναι προφήτης τότε πως μπορώ να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο ο οποίος δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΦΑΥΛΟΥ, το 1983, ζύγισε τα έργα και τις ημέρες του και κυριολεκτικά προφήτευσε με εξωφρενική λεπτομέρεια και τραγικότητα την εικόνα της χώρας 29 χρόνια μετά. Διαφωνείς πουθενά σε αυτά που προέβλεψε ότι έτσι είναι σήμερα;
Δυστυχώς οι ΦΑΥΛΟΙ έχουν τη δυνατότητα, το χάρισμα, όπως θες πέστο, να υπνωτίζουν τους λαούς. Και το χειρότερο; Κατά φέρνουν και τους πείθουν. Γιατί αν δεν το κατάφερναν δεν θα ασχολούμασταν σήμερα μ’ αυτόν το περι αυτόν σκυλολόι ούτε με τον ηλίθιο γιό του. Κάποιοι προσδίδουν στον τελευταίο τον προσωνύμιο του προδότη. Εγώ όχι. Ήταν ένας καμουφλαρισμένος βλάκας για μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που πλέον είναι γυμνός. Τώρα είναι απλά ένας βλάκας σκέτος! Τα «λεφτά που υπάρχουν», «το οπλισμένο όπλο στο τραπέζι», και τελευταία στο λόγο του στην κοινοβουλευτική του ομάδα το «σώσαμε τη χώρα» τον κατατάσσει στον κολλητούς φίλους του FOREST GUMP.
Για τους σημερινούς ταγούς μας η γνώμη μου είναι εξ’ ίσου αρνητική με την δική σου! Πως θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο άλλωστε! Εκεί που μπορεί να διαφωνήσουμε ίσως να είναι το από δω και πέρα, αλλά αυτό είναι μια κουβέντα που μπορεί να κάνουμε στο μέλλον!
Νάσαι καλά!

Dimitris D είπε...

Ο Χάρρυ Κλυνν δεν έκανε προφητικές δηλώσεις και ταινίες, άλλος έγραφε τα σενάρια κατά παραγγελία. Στις ταινίες του φταίνε για όλα οι Γερμανοί και ποτέ οι ΗΠΑ(Κύπρος 74), ενώ η εικόνα-φωτογραφία είναι ακριβώς ίδια με τις ταινίες του hollywood της εποχής. Έτσι βλέπουμε το απίστευτο: Μιλάει(1982) για διαφθορά του ΠΑΣΟΚ πριν κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ(1982)!!! Μια ταινία θέλει τουλάχιστον 1-2 χρόνια προετοιμασία!!!
Σκοπός τους ήταν να μισήσουμε τους πολιτικούς λέγοντας 50% ψέματα, 50% αλήθεια, μόνο έτσι θα δεχόμασταν την παγκόσμια διακυβέρνηση(π.χ. ΕΕ). Τα 50% ψέματα για διαφθορά εξασφαλίζουν την ατιμωρησία των πολιτικών από όλα τα δικαστήρια!!!