Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οικονομολόγοι και Σεισμολόγοι. Δύο άχρηστα επαγγέλματα...

Σεισμική δραστηριότητα αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και παράλληλα διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς για την οικονομία της χώρας.

Σεισμολόγοι και οικονομολόγοι μία από τα ίδια.

Έρχονται μετά τα γεγονότα, κάνουν κάποιες καταγραφές αυτών, γνωρίζουν ελάχιστα για την αιτία των γεγονότων, δεν έχουν ιδέα τι θα γίνει στο μέλλον και ούτε φυσικά έχουν την παραμικρή ιδέα και ικανότητα να αλλάξουν την κατάσταση προς το καλύτερο.

Στην καλύτερη περίπτωση να σου πουν αν το σπίτι που έπεσε στο κεφάλι σου, έπεσε από κύριο σεισμό ή μετασεισμό για τα CDS και για ποσοστά επί της εκατό σε αφηρημένα μεγέθη, και αυτά με επιφύλαξη. 

Δύο άχρηστα επαγγέλματα...!

4 σχόλια :

OSTRIA είπε...

συμφωνω!!!καλο μηνα!!!

Sharpedon είπε...

Όντως, και οι δυο καταστροφολόγοι είναι. Καλό μήνα!!

KOYKLITIS είπε...

Συμφωνώ και, επαυξάνοντας, προσθέτω και τους δημοσκόπους που είναι χειρότεροι κι από τους δυό προηγούμενους.
Καλό μήνα.

Πιγκουίνος είπε...

Νομίζω ότι είμαστε λίγο υπερβολικοί εδώ. Ειδικά, απέναντι στους σεισμολόγους. Υπάρχουν επιστήμονες που είναι σοβαροί και τα όσα λένε έχουν ενδιαφέρον.
Το ίδιο ισχύει και για τους οικονομολόγους. Ασχολούνται με ένα αντικείμενο, στο οποίο υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα.
Ας μην είμαστε απόλυτοι και άδικοι απέναντι και στους δύο.
Δεν θα διαφωνήσω ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί που πραγματικά είναι άχρηστοι. Ίσως, μάλιστα, αυτοί να ξεχωρίζουν και να προβάλλονται περισσότερο. Αλλά ας φτάνουμε και στο άλλο άκρο.