Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Γραβάτες...

Το Σάββατο το πρωί ανοίγοντας την τηλεόραση έπεσα πάνω στην εκπομπή «Σε δεύτερη ανάγνωση» της ΕΤ3. Καλεσμένοι, γνωστοί πολιτικοί, μαϊντανοί των ΜΜΕ. Φάτσες και ονόματά στην φωτογραφία, αλλά δεν έχει σημασία ποιοι ήταν. Αναλύσεις και διαπιστώσεις, κατηγορίες κι αναθέματα, ισορροπίες κομματικές, ισορροπίες πολιτικές, εύκολες λύσεις του ποδαριού, κοινώς τρίχες κατσαρές!
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μου έκανε ότι κανένας δεν φορούσε γραβάτα. Αν δεν τους αναγνώριζα θα έλεγα ότι ήταν αριστερή... μάζωξη. Όμως δεν ήταν παρά «σύντροφοι» από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη... ΔΥΣΗ (τι απαισιόδοξο όνομα!). Στην αρχή σκέφτηκα ότι τις έβγαλαν φοβούμενοι μην τυχόν και πέσουν πάνω σε «αγανακτισμένους» και τους κρεμάσουν με αυτές.

Είχα κάνει λάθος! Επρόκειτο για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προεκλογικής εμφάνισης σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας! Θα την άφηναν να πάει χαμένη; Θα ακολουθήσουν κι άλλοι, κι όσο πλησιάζουν οι εκλογές όλο και περισσότεροι να διαγκωνίζονται στους διαδρόμους των καναλιών για μια τηλεοπτική  εμφάνιση. Θα μου πει κάποιος, πρώτη φορά βλέπεις πολιτικούς στην τηλεόραση; Ασφαλώς όχι, αλλά με τέτοια εμφάνιση λες και ήταν όλοι τους συνεννοημένοι, πρώτη φορά! Ή μάλλον όχι, τέτοια καραγκιοζιλίκια μόνο σε προεκλογική περίοδο παρατηρούνται.

Πέταξαν λοιπόν τις μεταξωτές γραβάτες και άνοιξαν το κουμπί των πουκάμισών τους για να φανεί το δασύτριχό τους στήθος και ν’ αναδυθεί η βαρβατίλα τους που μέχρι τώρα την έχουν ξεθυμάνει πάνω σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Έσιαξαν, τάχα πρόχειρα, την.. ατίθαση κόμη τους και νάτοι στο γυαλί «άνετοι» κι «επιμελημένα ατημέλητοι» να πουν τις μαλακίες τους.

Μάγκες ζόρικα τα πράγματα στις εκλογές που έρχονται.
Χρειάζεστε ψήφους για την εκλογή σας αλλά που θα τις βρείτε;
Άγριος πόλεμος στο μαύρο φόντο της διαλυμένης χώρας για το ποιος θα μπει στο κάδρο του νέου αλλά το ίδιο άρρωστου πολιτικού τοπίου.

Ήρθε η ώρα, αισχρά υποκείμενα του αμαρτωλού παρελθόντος, πολιτικοί χαμαιλέοντες, να μεταμορφωθείτε πάλι σε αριστερές καρικατούρες, να κατεβείτε στο λαό, να αφουγκραστείτε τα προβλήματά του, να κλάψετε μαζί τους για την καταστροφή - αφού εν τω μεταξύ έχετε κάνει τη χώρα οικόπεδο, έχοντας υπογράψει 2-3 μνημόνια και άλλες τόσες δανειακές συμβάσεις χωρίς ούτε καν να τις διαβάσετε, πόσο μάλλον να τις εφαρμόσετε - να θυμώσετε, να υποσχεθείτε (δεν ξέρω τι!), να σφίξετε χέρια και την ώρα που οι φωτορεπόρτερ εμφανιστούν, να... υψώσετε τις γροθιές σας για μια... αγωνιστική φωτογραφία!

Κι επειδή αρκετούς από σας αναγκαστικά θα συνεχίσω να σας ανέχομαι, αφού η δημοκρατία μας σέβεται όλους και επιτρέπει ακόμα και στα σκατά να πολιτεύονται, γι' αυτό βγάζοντας το άχτι μου σας στέλνω στο διάολο, χωρίς μεγάλες πιθανότητες η κατάρα μου να πιάσει!

Chrisgio

15 σχόλια :

KOYKLITIS είπε...

Καλημέρα.
Τελικά όλοι αυτοί οι τύποι εκείνο που πήραν από την ιδεολογία της αριστεράς είναι η κατάργηση της γραβάτας!
Ελπίζω να μην αρχίσουν οι αριστεροί να εμφανίζονται με γραβάτες για να ξεχωρίζουν από το Γιακουμάτο και τους άλλους.
Αν θέλεις πάντως να τους στείλεις στο διάολο αυτό γίνεται πιο εύκολα με το μαύρισμα στην κάλπη παρά με τις κατάρες, που μάλλον δεν τους πιάνουν…

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μαύρο δαγκωτό!
Οχι γιατί δεν φόρεσαν γραβάτες να το "παίξουν" παιδιά του λαού και της αριστεράς.
Μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν και ορίζουν τις τύχες μας, οι τυχάρπαστοι αγύρτες!

Ανώνυμος είπε...

Καπετάνιο είσαι απαράδεκτος. Πως εκφράζεσαι έτσι για τους συναδέλφους σου.
Και αυτοί παλεύουν να πάρουν το πηδάλιο της χώρας. Τώρα που θα την οδηγήσουν δεν έχει πολλή σημασία. Έτσι κι'αλλιώς ανεύθυνοι ήταν οι προηγούμενοι ανεύθυνοι είναι και αυτοί.
Γιώργος EL

Χρήστος Γ. είπε...

@KOYKLITIS
Καλημέρα φιλε μου
Συμφωνώ ως προς τις γραβάτες ότι το μόνο που πήραν από την αριστερά είναι μόνο η κατάργηση της γραβάτας. Εκεί που διαφωνώ είναι τι άλλο θα μπορούσαν να πάρουν από αυτή σε μια εποχή που οι ιδεολογίες έχουν καταρρεύσει και το ζητούμενο είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που δεν το βλέπω ούτε στην πλευρά της. Ειδικά από την Ελληνική αριστερά τύπου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω τίποτα!
Τώρα όσον αφορά το μαύρισμα, τουλάχιστον από την δική μου πλευρά, εδώ και 10 χρόνια απέχω ενσυνείδητα από οποιοδήποτε είδος κάλπης. Και μην προσπαθήσεις να με μεταπείσεις επ’ αυτού. Το συζητώ και το ζυγίζω τόσα χρόνια και κάθε φορά που απέχω, αργά το βράδυ της Κυριακής των εκάστοτε εκλογών, αναρωτιέμαι την ορθότητα της πράξης μου, αλλά δεν περιμένω για πολύ γιατί η γενική πολιτική μετριότητα (ο χαρακτηρισμός λίαν επιεικής) φροντίζει να με πείσει τάχιστα ότι καλά κάνω που τους έχω γυρισμένη την πλάτη τόσα χρόνια.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν ανήκω στην αριστερά η οποία με τον τρόπο της δεν κάνει τίποτα να με κερδίσει όπως και εκατομμύρια άλλους Έλληνες. Περπατώντας στης Ελλάδος (Ψαρών) την ολόμαυρη ράχη, όταν το δίπολο έχει καταρρεύσει, μπορεί ένας αριστερός να είναι ευχαριστημένος με τα σημερινά ποσοστά της, άσχετα αν το γενικό άθροισμά της δεν είναι ρεαλιστικό λόγω των τεράστιων διαφορών που τη «δέρνουν»; Γιατί; Εγώ ξέρω ή τουλάχιστον το αισθάνομαι, το θέμα είναι να το καταλάβουν κι αυτοί, εσείς.
Το ίδιο σφόδρα απογοητευμένος είμαι με την από δω πλευρά σε βαθμό κακουργήματος. Αισθάνομαι μετέωρος. Ακούω ονόματα, όπως Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος και όλη τη σάρα και τη μάρα του ΠΑΣΟΚ - για το ΛΑΟΣ δεν συζητώ – και βγάζω καντήλες.
Θέλω κάπου ν’ ακουμπήσω αριστερά-δεξιά, δεν με νοιάζει και δεν μου το επιτρέπει κανένας με τον τρόπο και την ανοησία τους.
Τέλος αν με το μαύρισμα εννοείς να ψηφίσω, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας την φράση «καραμέλα», μικρά κόμματα, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Υπάρχει ακόμα μέχρι το Μάιο καιρός κάτι νέο να εμφανιστεί στον πολιτικό ορίζοντα που θα μου δίνει ελπίδα. Θα περιμένω αλλά μέχρι να το δω θα παραμένω «εκτός». Αυτό είναι το μαύρισμα που θεωρώ ότι τους χρειάζεται. Αλήθεια πως θα αντιδρούσαν όλα αυτά τα μιάσματα αριστερά-δεξιά το βράδυ των εκλογών αν ανοίγοντας τις κάλπες τις εύρισκαν καινές. Δηλαδή καμία εντολή του λαού γι’ αυτούς; Ουτοπία θα μου πεις, συμφωνώ! Αλλά μήπως και τα υπόλοιπα απέχουν περισσότερο από αυτήν; Να πιστεύω ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ή κατά τμήματα το σημερινό σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα θα μας σώσει;

Χρήστος Γ. είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη
Κάποτε θα πρέπει να πάψουν να ορίζουν τις τύχες μας, οι τυχάρπαστοι αγύρτες!
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! Μηδενός εξαιρουμένου!
Κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ καινούργιο μένει ΜΟΝΟ να γεννηθεί για να μας δώσει πίσω την χαμένη μας ελπίδα, την αισιοδοξία μας, την αυτοπεποίθησή μας, την ενέργειά μας, την δημιούργικότητά μας κλπ!

Nostalgos είπε...

Χαιρετώ την ομήγυρη...
Κάποτε χρειάζεται να πούμε: τέρμα ρε τσογλάνια ως εδώ,
και να τους στείλουμε σε αυτό που φοβούνται, την αφάνεια...!!!

Ναι, φίλοι μου ο πολιτικός δεν τρέμει τίποτε άλλο παρά την ανυπαρξία,
και την στέρηση της ελευθερίας του, να "τρώει, πηδώντας τα πάντα"...!

Το ζητούμενο είναι, είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε απόφαση ζωής;
Για θα μαζευτούν πάλι κάποιοι λακαμάδες που θα γλύφουν τον κάθε
τυχάρπαστο βολευτάκο, θεοποιώντας τον κιόλας...!!!

Αρέσει δεν αρέσει, εμείς τους κάναμε επιβήτορες τους άγαμους,
και λογικά βγάλανε όλη την σεξουαλική τους πείνα και διαστροφή πάνω μας.!!!

Και το ερώτημα παραμένει σε ισχύ...Θα τσιμπήσεις Έλληνα;
Θα καταπιείς για άλλη μια φορά το χαπάκι της "super malako-lismonini";
Τι θα κάνεις; Άντε για να ξέρουμε κι εμείς,
αν θα κάτσουμε ή θα τα μαζέψουμε για αλλού...!!!

KOYKLITIS είπε...

Αχ βρε καπετάνιο…
Ψάχνεις το τέλειο σε ένα κόσμο ατελή.
Δεν θέλω να σου πω πολλά γιατί το θεωρώ μάταιο. Να σου πω μόνο πως χειρότερη από όλες τις ιδεολογίες είναι ο μηδενισμός και ο πεσιμισμός!
Εγώ είμαι στην αριστερά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και παλεύω για ένα κόσμο καλύτερο με βάση τη θεωρία της. Μέχρι σήμερα μπορεί να μην κατάφερα να δω τη θεωρία να μετουσιώνεται σε πράξη, αλλά το ότι παλεύω γιαυτό το σκοπό, με κρατάει όρθιο και αισιόδοξο.
Το να κάθεται πάντως κανείς με σταυρωμένα χέρια και να περιμένει να εμφανιστεί το καινούριο, σαν από θαύμα, το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την εξουσία όλων αυτών που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε.
Κλείνοντας, να σου πω πως τους κυβερνήτες τους εκλέγουν αυτοί που δεν πάνε να ψηφίσουν!
Όπως Αμερική…

Χρήστος Γ. είπε...

@KOYKLITIS
Πάντα πρέπει να ψάχνουμε τον τέλειο κόσμο για να καταλήξουμε σ’ ένα κόσμο όσο λιγότερο γίνεται ατελή. Οι εκπτώσεις βάζουν πάντα τον πήχη χαμηλότερα! Δεν το θέλω αυτό. Θεωρώ ότι μου αξίζει κάτι περισσότερο! Ζητούσα πάντα να ζήσω σ’ έναν κόσμο σε μια χώρα συντεταγμένη με αρχές και νόμους. Δεν θα τον ζήσω. Δεν θα τον ζήσει ούτε τούτη η γενιά, ίσως η επόμενη με λιγοστές πιθανότητες.
Στον σύγχρονο κόσμο μετράει το αποτέλεσμα και μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα της αριστεράς είναι απογοητευτικό. Μόνος σου το λες. Δεν κατάφερες τίποτα.
Θεωρείς ότι σήμερα άνθρωπος που έχει σώας τας φρένας του και ρεαλιστής έχει την πολυτέλεια να είναι αισιόδοξος; Η ιδεολογία που επικρατεί στους προβληματισμένους ανθρώπους είναι αυτή του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ και μόνο.
Το παλεύεις μιλώντας σαν συνταξιούχος που παίρνοντας τη σύνταξή του ψάχνει να βρει κάτι για να ασχολείται, για να σε κρατάει όρθιο και αισιόδοξο. Να σκάβει τον κηπάκο του, να φυτεύει ντομάτες και πατάτες και να κάνει αργές βόλτες στη σιωπή, δίπλα στο κύμα σαν σε ταινία του Αγγελόπουλου. Συμφωνώ ότι το να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας να εμφανιστεί το καινούριο δεν βγαίνει τίποτα. Έχεις δίκιο, αδιέξοδο! Αλλά από το να κάθομαι και να περιμένω από το παλιό και το σάπιο να με «σώσει», προτιμώ να περιμένω το καινούργιο αν δεν μπορώ να το δρομολογήσω. Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για το καινούργιο! Πάντως δεν θα το πολεμήσω από μέσα, εσύ το έκανες και ομολόγησες ότι απέτυχες! Η πραγματική αλλαγή (και όχι η μουσαντένια του φαύλου Ανδρέα) δεν θα ‘ρθει από μέσα.
Όσο για το… «τους κυβερνήτες τους εκλέγουν αυτοί που δεν πάνε να ψηφίσουν» είδα το χαΐρι μας και τότε που πηγαίναμε και ψηφίζαμε σαν τα πρόβατα (1974-2009) με ποσοστά συμμετοχής πάνω από 80%, την προκοπή μας. Κλισέ κακής ποιότητος, και συγνώμη!
Τέλος δεν ξέρω πόσο γνωρίζεις τους απλούς αμερικάνους πολίτες αλλά νομίζω ότι έχω αρκετή πείρα ως προς το ποιοι είναι. Καμιά σχέση με αυτό που νομίζουμε εμείς οι Έλληνες γι’ αυτούς. Μπορεί να μου πεις σαν επιχείρημα «αν πάρουμε σαν παράδειγμα τον πρόεδρο που ψήφιζαν για δυο συνεχείς τετραετίες, τον Μπούς, τι συμπέρασμα να βγάλω για το IQ τους»;
Θα συμφωνήσω ως προς τον άνδρα, αλλά θα αποκρούσω το επιχείρημά σου με το εξής: «Έχεις αναλογιστεί τι έχουμε ψηφίσει εμείς τα τελευταία 30 χρόνια»;
Ας αφήσουμε λοιπόν την Αμερική και τους αμερικάνους στον μακρινό καλύτερο κόσμο τους κι ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας που τα έχουμε κάνει γενικώς ΣΚΑΤΑ!
Καλησπέρα!

Βιoλέτα είπε...

Καπετάνιε
Συνωστίζονται στα χαζοκούτια επειδή δεν τολμούν να πάνε στις περιφέρειές τους!Βλέπεις δεν μπορούν να τους ακολουθούν παντού διμοιρίες ΜΑΤ.
Και τις γραβάτες τις έβγαλαν διότι πολύ εύκολα μετατρέπονται σε βρόγχο...
Ε, ρε γλέντια που θα κάνουμε στις εκλογές!!!Ειδικά όσοι έχουμε θάλασσα κοντά!
Και μιλώ για ΟΛΟΥΣ!!!Να ξεβρομίσουμε επιτέλους!
Την καλησπέρα μου

Χρήστος Γ. είπε...

@Αstrapi
Εγώ λέω να ετοιμάζετε όλοι τα διαβατήρια.
Εγώ προχθές στην Αθήνα έβγαλα και αμερικάνικη βιζα!

Χρήστος Γ. είπε...

@Βιoλέτα
Η πλάκα είναι ότι ενώ φοβούνται να πάνε στις περιφέρειές τους μη φάνε ξύλο θέλουν να μας ξανασώσουν.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καπετάνιε
οι γραβάτες ενίοτε γίνονται και όπλα.
Τα μεγάλα γεγονότα πάντα τα ξεκίνησαν οι λίγοι.

Sharpedon είπε...

Πλοίαρχε συμφωνώ, επαυξάνω και συνυπογράφω.

Όσον όμως αφορά τους αμερικάνους ας θυμίσω πέραν των προέδρων-μποναμάδων που εκλέγουν ότι έχουν και 14 τρις $ δημόσιο χρέος. Το 1/3 του παγκόσμιου χρέους σύμφωνα με το widgetάκι σου. Η θεμελιώδης διαφορά τους με εμάς δεν είναι πολιτική ή σε επίπεδο πολιτών, είναι ότι αυτοί κατασκευάζουν στο έδαφός τους από γυαλιά Oakley μέχρι μαχητικά F-22 συν εκατοντάδες άλλα προϊόντα μέσω εργολαβιών στην Κίνα, ενώ εμείς δεν παράγουμε ούτε μπρίκια.

Εξακολουθώντας να βασιζόμαστε στον τουρισμό που και από αυτόν χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του από Ισπανία, Τουρκία και Ιταλία. Ας όψεται για αυτό ο κάθε πανίβλακας, ανεγκέφαλος και παρτάκιας ελληναράς που θέλησε να πιάσει τους "χαζούς ξένους" κότσους κλέβοντάς τους.

Χρήστος Γ. είπε...

@Korios
Επειδή το χρέος μετρείται σε ποσοστό επί του ΑΕΠ και την δυνατότητα απόπληρωμής του που έχει σχέση με το πόσο σοβαρό κράτος είσαι, μην χρησιμοποιείς απόλυτα νούμερα.
Αναφέρθηκα δε σ' αυτούς - τους αμςρικάνους - σε παραλληλισμό με το τι εκλέγουμε εμείς τόσα χρόνια. Ας μην τους κατηγορούμε λοιπόν πριν κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Όσον αφορά τα μαχιτικά F-22 που δεν τα γνωρίζω έχω να πω ότι μακάρι να είχαμε τέτοια τεχνολογία και μετά θα την βρίσκαμε την άκρη που θα τα κατασκευάζαμε.
Μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να απαλύνεις τον πόνο σου. Δεν "περπατάει". Μακάρι να ήταν έτσι!
Για το τελευταίο συμφωνώ αλλά κάποιοι ακόμα και σήμερα θυμούνται και συνφωνούν με την "μεγάλη κουβέντα" του ΦΑΥΛΟΥ Ανδρέα που με ύφος 1000 καρδιναλίων μας έλεγε: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, κι από κάτω εμείς αφιονισμένοι τον δοξάζαμε!
ΒΡΕΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ...

Χρήστος Γ. είπε...

@Ανέστης Θ.Κετσετζίδης
Αν εννοείς να τις κάνουμε γραβατοκρεμάλες, μέσα εισαι!