Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κοιτώντας τη σελήνη...


Πριν λίγο καιρό ένας φίλος blogger, o Πιγκουΐνος, είχε αναρτήσει μια όμορφη φωτογραφία. Κάποια ζωάκια, έντομα ήταν, τρυφερά αγκαλιασμένα κοιτούσαν το φεγγάρι!

«Συνδυασμός της γοητείας της φύσης με αυτήν του διαστήματος!», έγραφε ο φίλος.

Έχοντας κι εγώ μια… «ανάλογη» φωτογραφία, του είχα υποσχεθεί ότι κάποια στιγμή θα την αναρτούσα.

Η διαφορά είναι ότι η «δική» μου φωτογραφία από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα, ώ του θαύματος, έχει… αλλάξει! Χάθηκε η μαγεία της, ο ρομαντισμός, το... παραμύθι!

Το φεγγάρι ήρθε πιο… κοντά, και τα ζωάκια έγιναν ανθρωπάκια!

Ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες της αφιλόξενης επιφάνειά της, ενώ τα ζωάκια, που μεταμορφώθηκαν σε ανθρωπάκια, βλέπουν με δέος τον τεράστιο όγκο του δορυφόρου του πλανήτη μας, ενώ ταυτόχρονα, μάλλον με απορία, αναρωτιούνται γιατί είναι... ξεβράκωτοι πάνω στα βράχια!

Χμμμ! Τα βράχια μοιάζουν με αυτά της… Μυκόνου. Τα ανθρωπάκια με νεόπλουτους Ελληναράδες που έχουν μετατραπεί σε νεόπτωχους και ελπίζω έστω και αργά σε... «ΕΛΛΗΝΕΣ».

Η Σελήνη ζύγωσε απειλητική, προκλητική, έτοιμη να τους διευκολύνει στο σάλτο-μορτάλε προς το χάος ή την θανατηφόρα αγκαλιά της. Αν αποφασίσουν να αυτοκτονήσουν, να τους προσανατολίσει, να τους δείξει το δρόμο και τον τρόπο.

Η έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ είναι πλέον κοντά. Για να  καταφέρουν το «στόχο» τους - την αυτοκτονία - χρειάζεται να προσπαθήσουν λίγο ακόμα. 

Πολύ λίγο!

Chrisgio

10 σχόλια :

KOYKLITIS είπε...

Δεν βοηθάς καθόλου. Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ώστε να βγούμε από την ΕΕ και το ευρώ;
Η φωτο πάντως καταπληκτική!

Χρήστος Γ. είπε...

Ούτε εσύ με βοηθάς. Το σχόλιό σου πολύ σύντομο.
Πάντως θεωρώ της έξοδο από ΕΕ και ευρώ καταστροφική.
Θα απαντήσεις ότι για την καταστροφή αυτή άλλοι είναι υπεύθυνοι. Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλοι είμαστε ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ υπεύθυνοι. Εδώ που φτάσαμε πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσουν οι πάντες. Ο διαφορετικός τρόπος που αποδεχόμαστε για λύση είναι κι αυτός ένα προβλημα. Εγώ πιστεύω ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει χώρος για περισσότερο "θυμό" και άρνηση" εκ μέρους μας.
Κλείνω με τη φράση "Για να καταφέρουν το «στόχο» τους - την αυτοκτονία - χρειάζεται να προσπαθήσουν λίγο ακόμα. Πολύ λίγο!"
Και εννοώ όλους τους Έλληνες!

Χρήστος Γ. είπε...

Πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε όταν γράφουμε ο καθένας στο blog του θεωρούμε ότι και οι άλλοι μας παρακολουθούν καιρό και γνωρίζουν τις βασικές σκέψεις μας και πιστεύω.
Έτσι γινόμαστε χωρίς να το θέλουμε ασαφείς!
Εχεις δίκιο!

Βιoλέτα είπε...

Μόλις σε ανακάλυψα και έτρεξα! Ανεπίτρεπτο να είμαστε στην ίδια πόλη και να μη... γνωριζόμαστε!!!
Πολύ ωραία δουλειά!!!Συνέχισε...

Βιoλέτα είπε...

Αν θες να βοηθήσεις τους αναγνώστες σου, δε βγάζεις την επαλήθευση;

Χρήστος Γ. είπε...

Σ' ευχαριστώ Βιολέτα κι εγώ χάρηκα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερούδια σου!
Εξαιρετική φωτογραφία! Τρόμαξα με τον απειλητικό όγκο της Σελήνης...
Φιλάκι!

Πιγκουίνος είπε...

Ποια αυτοκτονία και... τρίχες κατσαρές; Δεν έχεις διαπιστώσει ότι όσο περνά ο καιρός, αυξάνονται οι υποστηρικτές της επιστροφής στη δραχμή;
Αυτοί που δρώντας και πάλι ως Ελληναράδες, λένε στον κόσμο ότι θα ανακτήσει την περηφάνεια του βγαίνοντας εκτός της «σατανικής» ΕΕ και θα... αναστήσει την Ελλάδα στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στις δικές του δυνάμεις χωρίς να έχει ανάγκη τους κακούς ξένους, που όλη την ώρα σκέφτονται πώς θα μας εξοντώσουν;
Όσο θα συνεχίσουν να έχουν πέραση τα παραμύθια με την «ελληνική ψυχή» (που είναι ανώτερη της σουηδικής, της βραζιλιάνικης, της κονγκολέζικης κλπ.) και τα «ελληνικά θαύματα», προκοπή δεν θα δούμε.
ΥΓ. Και μη γράφεις ότι έχουμε αναλογικά ευθύνη όλοι μας για το χάλι. Έτσι δεν κερδίζεις συμπάθειες! Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα! Βρίσε τους πολιτικούς και τη Μέρκελ, αυτό είναι το σωστό...

Χρήστος Γ. είπε...

@Πιγκουίνος
Μόνο η Ελληνική ψυχή; Εδώ κάναμε και το Θεό "Έλληνα"
Και στο έχω ξαναπεί. Δεν δίνω δεκάρα τι θα πει ο καθένας. Λ'εω αυτό που πιστεύω και ούτε φερέφωνο κανενός είμαι. Τα έχουμε ξαναπεί.

Χρήστος Γ. είπε...

@ευαγγελια
Καλημέρα πατριώτισσα!
Με τον απειλητικό όγκο της Σελήνης τρόμαξες;
Εγώ πάλι με τα ανθρωπάκια που ακόμα δεν έχουν καταλάβει σε τι δρόμο περπατάμε!