Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Κούβαρη, Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά!

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά.
Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.

Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν.

Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα, πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει . Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης. Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 


Chrisgio: Να χαρώ εγώ leader, φτου να μη τον βασκάνω! Τα έντονα και μεγεθυμένα τμήματα του κειμένου, και μόνο, είναι ο λόγος αναδημοσίευσης αυτού του κειμένου. Δεν έχω στόχο να κρίνω τον αγώνα των φαρμακοποιών αλλά την "ευαισθησία" του ανθρώπου, που τους αντιπροσωπεύει, απέναντι στην κοινωνία!
Η ανακοίνωση σχετικά παλιά αλλά νομίζω αξίζει την αναδημοσίευση!

11 σχόλια :

Γκρινι@ρογατος είπε...

Καπετάνιε μην τους παρεξηγήσεις τα ''ληγμένα'' αυτοί τα καταναλώνουν δεν εξηγείται αλλιώς !!!

firiki2010 είπε...

Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς ώστε να χάνει με μια φρασούλα όλα τα δίκια του;

Unknown είπε...

Συμφωνω με firiki2010

Χρήστος Γ. είπε...

@Γκρινι@ρογατος
Λες;

Χρήστος Γ. είπε...

@firiki2010
Έλα ντε πόσο;

Χρήστος Γ. είπε...

@Tasoula
Κάπου-κάπου βρίσκουμε και κοινούς δρόμους! :-))

Aνεμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

ΗΩΣ είπε...

Μου την δίνουν οι φαρμακοτρίφτες. Κράτος εν κράτει ΚΑΙ αυτοί (μα πόσα έχουμε πια;), καλοταϊσμένοι επί σειρά ετών από τον κρατικό κορβανά. Τί ανθρωπιά ζητάς μετά Καπετάνιε μου; Να μην σου κουνάνε την μορφίνη όταν πεθαίνεις; Μπαααα

Πιγκουίνος είπε...

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή όλοι σας! Σας καταγγέλω ως εχθρούς και υπονομευτές των αγώνων των αδούλωτων φαρμακοποιών!
(αλήθεια, έχουν πολλά δίκια, όπως υποστηρίζει ο firiki2010;)

George Mantjoros είπε...

Ειναι ενα κατάπτυστο και ελεεινό κείμενο.
Ο κος εναι απιστευτα θρασύς απέναντι στον Ελληνα ασφαλισμένο η ασθενή. Ολοι λυπούμαστε οταν υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες σαν τον Κ.Κούβαρη.

KOYKLITIS είπε...

Υποτίθεται ότι ο προεδρος ενός σωματείου έχει και κάποιο επίπεδο. Αυτές του οι δηλώσεις μας αναγκάζουν να σκεφτούμε το επίπεδο που έχουν τα μέλη που τον ψηφίζουν...