Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μερικές... "ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ" φωτογραφίες από τις τελευταίες μέρες του χρόνου που φεύγει... Νο1

Mέσα από το παράθυρο, εργαζόμενοι στην εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων (CP-Comboios de Portugal), περπατούν πάνω στην αποβάθρα στο σιδηροδρομικό σταθμό Santa Apolnia κατά τη διάρκεια τριήμερης απεργίας στη Λισαβόνα, στις 23 Δεκεμβρίου, 2011.
Ισραηλινοί στρατιώτες ρίχνουν δακρυγόνα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην κατασκευή και την επέκταση οικισμών στα εδάφη του χωριού, της Δυτικής Όχθης, Nabi Saleh, κοντά στη Ραμάλα, στις 23 Δεκεμβρίου, 2011.

Η κελευστής Marissa Gaeta, αριστερά, φιλάει το "άλλο της μισό", την εδώ και δύο χρόνια φίλη της, κελευστή Citlalic Snell στη Βάση Little Creek στην Virginia, την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2011, όταν το πλοίο της Gaeta επέστρεψε μετά από 80 ημέρες σε θάλασσα. Αποτελεί παλιά παράδοση στο πολεμικό ναυτικό της Αμερικής για τους επιστρέφοντες, ένας τυχερός ναυτικός που επιλέγεται, να είναι ο πρώτος που θα φιλήσει το αγαπημένο του πρόσωπο. Αυτή τη φορά το ζευγάρι ήταν ομοφυλόφιλο!
Ένα αγόρι σκουπίζει το νερό της βροχής από τα μάτια του - μπορεί να είναι και δάκρυα - κοντά σε μια γέφυρα που καταστράφηκε στο ποταμό Kapay, ένα από τα τρία ποτάμια που ξεχείλισαν κατά τη διάρκεια του τυφώνα Washi, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην πόλη Iligan, στις  Νότιες Φιλιππίνες στις 26 Δεκεμβρίου 2011.
Δεκάδες χιλιάδες επιζώντες από τις πλημμύρες ζουν σε πόλεις-σκηνές εδώ και μήνες, ενώ αναζητούνται ασφαλείς περιοχές για την μετεγκατάσταση τους.
Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι που ξεριζώθηκαν λόγω της τροπικής καταιγίδας Washi έχουν καταφύγει σε κυβερνητικά κτίρια στις πόλεις Cagayan de Oro και Iligan.
Ένα αγόρι από το Πακιστάν, χαρούμενο, κρατά ένα μπαλόνι, που αγόρασε την ημέρα των Χριστουγέννων σε μια Xριστιανική συνοικία στο Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν, την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011.
Ένας Βραζιλιάνος διασχίζει τη λεωφόρο Ρίο Μπράνκο με μια ομπρέλα για την προστασία από τη βροχή που έφερε ένα ψυχρό μέτωπο καιρού που έφτασε στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 26 Δεκεμβρίου 2011. Μέσα στο καλοκαίρι με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 39 βαθμούς Κελσίου, το ψυχρό μέτωπο προκάλεσε βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τους 22 βαθμούς.
Δρυίδες και ειδωλολάτρες, στο Stonehenge καθώς ο ήλιος ανατέλλει στις 22 Δεκεμβρίου 2011 στο Wiltshire, στην Αγγλία. Ο, εκτός εποχής, ζεστός καιρός ενθάρρυνε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου να συγκεντρωθεί στις διάσημες ιστορικές πέτρες για να γιορτάσουν την ανατολή του ηλίου που βρίσκονταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μικρότερη μέρα του χρόνου.
Ο Ελληνο-Ορθόδοξος μοναχός καθαρίζει το Ναό της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011. Αρμένιοι και Έλληνες Ορθόδοξοι κληρικοί άρχισαν να χτυπούν ο ένας τον άλλο με σκουπόξυλα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της Τετάρτης μέσα στο Ναό.
Ο επόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, χαιρετίζει την νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του πατέρα του και ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ κατά τη νεκρική πομπή στην Πιονγκγιάνγκ, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011. Πίσω από Kim Jong Un, είναι Jang Song Thaek, αδελφός του Kim Jong Il.
Μοιρολογήτες και μοιρολογήτρες, επί τω έργω, περιβάλλουν τη νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ κατά τη διάρκεια της νεκρικής πομπής μέσα στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 2011.
Το κορίτσι από το Πακιστάν, η Shaheen Akram, 7 ετών, σ’ ένα εργοστάσιο παραγωγής τούβλων όπου εργάζεται με την οικογένειά της, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν, την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011.
Ένας άνεργος-άστεγος Ισπανός άντρας, κοιμάται κάτω από μια γέφυρα στην Παμπλόνα της Βόρειας Ισπανίας, την Τετάρτη 28 του Δεκέμβρη 2011, την ώρα που το Ισπανικό Παλάτι ανακοίνωνε στην επίσημη ιστοσελίδα του, τον προϋπολογισμό του Ισπανού Βασιλιά Χουάν Κάρλος και της οικογένειάς του. Ήταν η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ο προϋπολογισμός την ώρα που η Ισπανία υποφέρει από μεγάλη οικονομική κρίση με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανέργους.

Chrisgio

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ανέχεια δυστυχία.. ανεργία..καθε κράτος εχει και την πληγη του..

καλη χρονια..με υγεια και δυναμη..

σας φιλω..

Χρήστος Γ. είπε...

Πάντα υπάρχουν και χειρότερα!

Καλή Χρονιά με υγεία και ανθρωπιά!

George Mantjoros είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ

mia είπε...

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ

Leviathan είπε...

Πολύ "δυνατή" η ανάρτησή σου...

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Εύχομαι ότι καλύτερο για το 2012 για σένα και αυτούς που αγαπάς! Υγεία, αγάπη, ηρεμία! Πολλά πολλά φιλιά και να περνάς υπέροχα! :)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Καπετάν Χρήστο!!υγεία αγάπη και πάντα καλοτάξιδος!!

ακυβέρνητος είπε...

Χρόνια πολλά και καλά.
Να'σαι γερός και δυνατός καπετάνιε.