Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι να την κάνω την επιδότηση;

Τα μόνα όπλα του Ηλία Χρονάκη ήταν μια καλή ιδέα και η πολλή δουλειά. Μιλά για την απόφασή του να βγάλει όλες τις ελιές από το χωράφι του στον Τσούτσουρο, όταν όλοι τον έλεγαν τρελό.
Σήμερα διατηρεί την μεγαλύτερη καλλιέργεια αλόης της Ευρώπης, με περίπου 300.000 φυτά και ήδη κάνει εξαγωγές, ενώ στα σχέδιά του είναι και η κατασκευή μονάδας δευτερογενούς επεξεργασίας του προϊόντος.
Η αλόη βρίσκει ευρύ πεδίο χρήσης τόσο στον φαρμακευτικό τομέα όσο και στη βιομηχανία καλλυντικών κάνοντας το προϊόν του περιζήτητο και ασύγκριτα πιο αποδοτικό από το λάδι και το κρασί στα οποία ως μονοκαλλιέργεια πλέον έχει επιδοθεί η Κρήτη.
Ο ίδιος 77 χρονών σήμερα λέει πως εφόσον τον βαστάνε τα χέρια του θα συνεχίσει μέχρι τα 100 και καλεί νέους αγρότες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να βάλουν αλόη ή άλλες εναλλακτικές καλλιέργειες για τις οποίες είναι ιδανικό το κρητικό τοπίο. Θέλει επιμονή και καλές ιδέες, αρκεί να μην είναι το μυαλό μόνο στην επιδότηση της επόμενης χρονιάς...

3 σχόλια :

Sharpedon είπε...

"Ο ίδιος 77 χρονών σήμερα λέει πως εφόσον τον βαστάνε τα χέρια του θα συνεχίσει μέχρι τα 100.."

Ασφαλώς συμφωνώ με τα περί επιδότησης αλλά όσον αφορά την παραπάνω πρόταση θαρρώ πως αυτό ακριβώς είναι το δώρο που θα ζητούσαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από τον Άη Βασίλη. Να πως στήνεις ένα βιώσιμο και 100% στέρεο συνταξιοδοτικό σύστημα : εργασία ως τα 100 - καλά άντε ως τα 90 - και σύνταξη μόνο σε όσους καταφέρουν να τα ξεπεράσουν :))

Χρήστος Γ. είπε...

Νίκο καλημέρα
Το ηλεκτρονικό χαμόγελο στο τέλος του σχολίου σου θέλω να πιστεύω ότι δηλώνει την αντιστροφή του νοήματός του.
Διαφορετικά, ναι μεν καταλαβαίνω που το πας, αδυνατώ όμως να σε παρακολουθήσω και να συμφωνήσω μαζί σου.
Το νόημα δεν είναι η ηλικία αλλά η δράση και η φιλοσοφία των Ελλήνων η οποία πρέπει ν' αλλάξει άμεσα!

Πιγκουίνος είπε...

Εξαιρετικό παράδειγμα για όλους μας. Όταν ένας άνθρωπος είναι προκομένος, πρωτοπόρος και λειτουργεί με σχέδιο, φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Και δυστυχώς είναι τόσο σπάνιοι στην Ελλάδα...