Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Από το ΜΕΡΚΟΖΙ στο ΣΑΜΠΑ!

Το παιχνίδι με τα ονόματα ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με το ΜΕΡΚΟΖΙ των ΕυρωΗγεμόνων Μέρκελ, Σαρκοζί και συνεχίστηκε με το ΠΑΠΑΣΚΟΝΙ των ΕυρώKρετίνων Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι.

Έτσι μου ήρθε η ιδέα να προσπαθήσω κι εγώ να συνθέσω νέα γλωσσικά συμπλέγματα από τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών.
Το πρώτο που δημιούργησα ήταν το ΠΑΠΑΡΑΣ από τα Παπανδρέου-Σαμαράς!
Το έδειξα στο γιό μου ο οποίος μου είπε: «Έρχεσαι δεύτερος σε πρόλαβαν οι ΑΜΑΝ!» Φτου, τζάμπα κόπος και κατανάλωση φαιάς ουσίας, είπα.

Όμως δεν το ‘βαλα κάτω. Συνέχισα την προσπάθεια και ώ του θαύματος κατέληξα πάλι στο ΠΑΠΑΡΑΣ αλλά αυτή τη φορά από άλλη αφετηρία. Παπαρήγα-Τσίπρας!
Χαμογέλασα και είπα μέσα μου:
«Τα παπάρια γενικώς κυβερνούν και βασανίζουν αυτό τον τόπο. Όπως και να τους διασταυρώσεις, με οποιονδήποτε συνδυασμό, το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. ΠΑΠΑΡΕΣ! Η ράτσα δεν εξελίσσεται. DNA είναι αυτό, δύσκολο να το αλλάξεις. Μόνο να το σκοτώσεις, να το εξαφανίσεις!»

Πήρα θάρρος και αλλάζοντας τη σειρά των ονομάτων των γιγάντων της αριστεράς σε Τσίπρας-Παπαρήγα (βάλτε και το Παπανδρέου, διαλέξτε ότι σας συμφέρει, ότι σας αρέσει και το καταπίνετε ευκολότερα ή σας κάθεται πιο ευχάριστα) κατέληξα στην ΤΣΙΠΑ.

Χαμογέλασα πάλι και αναρωτήθηκα: «Ποιος την έχασε για να την βρουν όλοι αυτοί;»

Σειρά πήραν τα ονόματα Κουβέλης, Μπακογιάννη, Σαμαράς κι ένας ακόμα γλωσσικός συνδυασμός γεννήθηκε, ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ!

Νέα χαμόγελα: «Λες αυτοί οι τρείς να είναι η λύση του οικονομικού προβλήματος που μας ταλαιπωρεί; Αυτοί που θα φέρουν βόλτα το θηρίο που απειλεί να μας αφανίσει;»

Είναι αλήθεια ότι η σωτηρία θα μπορούσε να έρθει με την αποταμίευση, την χρηστή διαχείριση, την πολλή δουλειά, το ανοιχτό μυαλό!

Όμως μου μοιάζει σαν πολύ αισιόδοξο και ωραίο για να είναι αληθινό για να πραγματοποιηθεί από τμήμα του καταρρέοντος αμαρτωλού πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης!

Συνέχισα την προσπάθεια και σκέφτηκα. Αφού στην πιάτσα κυκλοφορούν πολλά παπάρια ας τα… «κόψω» και να κρατήσω μόνο ένα ΠΑ.
Το κόλλησα πίσω από τα… «τρία» πρώτα του Σαμαρά.
Πέρα από τη σημειολογία των… «τριών» του Αντώνη σχηματίστηκε η λέξη ΣΑΜΠΑ που είναι όπως όλοι γνωρίζουμε βραζιλιάνικος γρήγορος, εξουθενωτικός και… αισθησιακός, χορός.

Να προβλέψω λοιπόν ότι, μετά τους ελληνικούς χορούς που χορέψαμε επί κυβερνήσεως George και συνεχίζουμε να χορεύουμε, μας περιμένουν μέρες και χρόνια σε (ξενόφερτους) ρυθμούς ΣΑΜΠΑΣ, με ατέλειωτη, γρήγορη, ξέφρενη, εξουθενωτική και αισθησιακή συνουσία από τα… «τρία» του Σαμαρά;

Μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή;

ΥΓ 1: Είναι αλήθεια ότι εκεί που σήκωσα τα χέρια ήταν με τον Καρατζαφέρη. Υπάρχει βέβαια το ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ που του πάει, αλλά δεν είναι συνδυασμός και ανήκει στην Ελληνοφρένια!...

ΥΓ 2: Νέοι γλωσσικοί συνδυασμοί δεκτοί από όλους και για όλους, ελπίζοντας και αναμένοντας γεμάτος περιέργεια να διαβάσω.

ΥΓ 3: Ψάχνοντας στο Google κατάλληλες φωτογραφίες για την ανάρτηση, έγραψα γρήγορα, όπως κάνουμε συνήθως όλοι μας με μικρά γράμματα και χωρίς τόνους, τις λέξεις «πολιτικο κοπροσκυλο». Η πρώτη φωτογραφία που εμφανίστηκε ήταν η παρακάτω. Δοκιμάστε το!
Μετά από αυτό είμαι πλέον σίγουρος ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή!

Chrisgio

6 σχόλια :

akrat είπε...

xexe

αυτή η φωτό... ούλα τα φράγκα...

Γκρινι@ρογατος είπε...

καπετάνιε μέσα σε λίγες μέρες στο Ελλαδισταν και άρχισες να παίρνεις ανάποδες στροφές καλή αρχή, δοκίμασε να βάλεις στα... παπάρια και τον ΚΑΡΑΤΖΑΦΙΡΕΡ ''καραπαπαρας'' δίνει πιο ...ανατολίτικο!!!

για το σκύλο από την φώτο παρόλο που είμαι φιλόζωος είναι το μόνο ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ που δεν γουστάρω

Χρήστος Γ. είπε...

Γκρινιάρη δεν παίζεσαι.
Και μ' έκανες να αισθάνομαι πολύ μικρός μπροστά σου που δεν μ' έκοψε το "ΚΑΡΑΠΑΠΑΡΑΣ" για τον Καρατζαφέρη που συμπλέκεται με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ξεφτίλες
Καλό και πανεύκολο!
Όταν κολλάει το μυαλό όμως...!!!

Χρήστος Γ. είπε...

@Akrat
Για ποια φωτογραφία λες, την πρώτη ή την τελευταία;
Γιατί ο τρόπος που προέκυψε αυτή του Καραμανλή εγώ δίνω περισσότερα λεφτά σ' αυτή!!!

Σοφία Ζ. είπε...

Το καλύτερο σύμπλεγμα ονομάτων και ψηφίζω αβλεπεί υπέρ αυτού , είναι του Γκρινιαρόγατου, συγγνώμη Καπετάνιε ... σε ισοπέδωσε. Μια φωτό όπως η πρώτη του Μερκοζί που να αποδίδει στην μορφή ενός και τους τρεις Μεγάλους Ηγέτες (κατά το Μεγάλος Τιμονιέρης), θα ήταν όλα τα λεφτά! Καλό βράδυ!

Χρήστος Γ. είπε...

@Σοφία Ζ.
Τώρα γιατί μου πατάς τον κάλο, εκεί που πόνεσα πολύ; Το ξέρω με... ισοπέδωσε!
Αφού βλέπεις ότι το παραδέχτηκα στο προηγούμενο σχόλιό μου!
Ο Γκρινιαρόγατος είναι αστέρι!!!
Και το ωραίο είναι ότι δεν ήταν δύσκολο έτσι όπως το είχα ξεκινήσει, το ΕΙΧΑ το ΠΑΠΑΡΑΣ. Τι έλλειπε; Το ΚΑΡΑ! Κι όμως δεν μου έκατσε. Είναι γεγονός, το καλύτερο το έχασα, κρίμα που θα μείνει στα σχόλια!