ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πλοίο υπό κυπριακή σημαία έπεσε θύμα πειρατών

Πειρατές κατέλαβαν πλοίο με 23 μέλη πλήρωμα στον Κόλπο της Γουινέας, η οποία έχει μετατραπεί σε πολύ επικίνδυνη περιοχή για τη διεθνή ναυσιπλοΐα.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ελέγχου των Θαλασσών ανακοίνωσε ότι οι πειρατές κατέλαβαν τάνκερ κυπριακής σημαίας την Τετάρτη, περίπου 115 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοτονού, πρωτεύουσας του Μπενίν.
Το Κέντρο Πληροφοριών για την Πειρατεία ανέφερε ότι οπλισμένοι πειρατές εισέβαλλαν στο πλοίο, πήραν ομήρους το πλήρωμα και κατέπλευσαν προς άγνωστη τοποθεσία. Η εθνικότητα των μελών του πληρώματος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.
Το Κέντρο κατά της Πειρατείας ανέφερε επίσης ότι κατελήφθη πλοίο με νορβηγική σημαία στην ίδια περιοχή, αλλά τελικά οι πειρατές το εγκατέλειψαν, αφού τα μέλη του πληρώματος κλειδώθηκαν στο μηχανοστάσιο.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επιθέσεις πειρατών έχουν αυξηθεί στις ακτές της δυτικής Αφρικής, κυρίως κοντά στο Μπενίν. Όπως αναφέρουν έχουν καταγραφεί 19 περιστατικά πειρατείας στην περιοχή για φέτος, σε σχέση με κανένα περιστατικό πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...