ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Καθιερώνονται» οι ένοπλες συνοδείες πλοίων

Ακόμη και το State Department φαίνεται να έχει πεισθεί πως η μόνη λύση για τη μείωση του κινδύνου να εκτεθούν πλοία αμερικανικών συμφερόντων σε πειρατικές επιθέσεις είναι οι ένοπλες συνοδείες των πλοίων.

Το «πρόβλημα» των πειρατικών επιθέσεων εξακολουθεί άλυτο στην περιοχή του κόλπου του Άντεν παρά την ύπαρξη της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης που εξακολουθεί να περιπολεί, τα μέτρα ασφαλείας και τις συστάσεις των διεθνών φορέων της ναυτιλίας κλπ.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας πάντως εμφάνισαν μία πιο ανησυχητική εκδοχή, εξαιτίας διαρροής που θέλει το γεγονός ότι οι πειρατικές επιθέσεις στην περιοχή καλά να κρατούν να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλες θαλάσσιες ζώνες που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τη διεθνή ναυτιλία.

Τα νέα «κυκλοφορούν», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, καθώς το διαδίκτυο είναι «προσβάσιμο» στους «ενδιαφερόμενους» αλλά πολύ περισσότερο σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να «οργανώσουν» επιθέσεις αλλά και σε εκείνους που επίσης ενδιαφέρονται να εξοπλίσουν τους πειρατές με όπλα αλλά και εξοπλισμό ικανό να απαντήσει στα όποια αντίμετρα των πλοίων.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...