Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Καθιερώνονται οι ένοπλες συνοδείες πλοίων

Ακόμη και το State Department φαίνεται να έχει πεισθεί πως η μόνη λύση για τη μείωση του κινδύνου να εκτεθούν πλοία αμερικανικών συμφερόντων σε πειρατικές επιθέσεις είναι οι ένοπλες συνοδείες των πλοίων.

Το «πρόβλημα» των πειρατικών επιθέσεων εξακολουθεί άλυτο στην περιοχή του κόλπου του Άντεν παρά την ύπαρξη της πολυεθνικής ναυτικής δύναμης που εξακολουθεί να περιπολεί, τα μέτρα ασφαλείας και τις συστάσεις των διεθνών φορέων της ναυτιλίας κλπ.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφαλείας πάντως εμφάνισαν μία πιο ανησυχητική εκδοχή, εξαιτίας διαρροής που θέλει το γεγονός ότι οι πειρατικές επιθέσεις στην περιοχή καλά να κρατούν να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλες θαλάσσιες ζώνες που στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τη διεθνή ναυτιλία.

Τα νέα «κυκλοφορούν», σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, καθώς το διαδίκτυο είναι «προσβάσιμο» στους «ενδιαφερόμενους» αλλά πολύ περισσότερο σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να «οργανώσουν» επιθέσεις αλλά και σε εκείνους που επίσης ενδιαφέρονται να εξοπλίσουν τους πειρατές με όπλα αλλά και εξοπλισμό ικανό να απαντήσει στα όποια αντίμετρα των πλοίων.

Από το TheSeaNation

Δεν υπάρχουν σχόλια :