Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Βραβεύσεις!

Στη Μόσχα στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας, ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα βραβευτεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τη σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας στην Ελλάδα. Η απονομή του βραβείου πιθανότατα θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του Π.Ο.Υ. για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Ιουνίου.

Λοιπόν κάποιοι μας έχουν πάρει χαμπάρι και κάνουν πλάκα. Σαν να παρακολουθούμε παλιά ασπρόμαυρη φαρσοκωμωδία της Φίνος Φιλμ.

Είναι δυνατόν να βραβεύεις, για την αντικαπνιστική του στάση, τον πρωθυπουργό μιας χώρας η οποία είναι η μοναδική στον κόσμο που τον αντικαπνιστικό της νόμο τον έχει κάνει κουρέλι πριν καν τον εφαρμόσει;

Δεν μπορεί, κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί και για να πω του στραβού το δίκιο, να ΄ναι καλά οι άνθρωποι που μέσα στο ζοφερό περιβάλλον που ζούμε μας κάνουν και γελάμε.

Ήθελα όμως να ξέρω, ήρθε κανένας από αυτούς του Π.Ο.Υ. να κάνει τη βόλτα του στα καφέ, στα μπαράκια, στα εστιατόρια, στα μπουζουξίδικα και είδε τι «παίζει»; Να δει το ντουμάνι; Έχω την εντύπωση ότι μόνο στο σπίτι του Γιωργάκη πήγε απ΄όπου και αποφάσισε με καθαρό μυαλό και σκέψη. Άξιος!!!
Μπορεί να είναι αντικαπνιστής ο ίδιος αλλά θα πρέπει να θυμίσω και να δηλώσω στον Π.Ο.Υ. ότι κι ΕΓΩ είμαι και μάλιστα φανατικός αντικαπνιστής αλλά δεν με φώναξαν να με βραβεύσουν, και σωστά έκαναν. Δεν πράττουν όμως το ίδιο σωστά και με τον Παπανδρέου, γιατί τέτοιου είδους βράβευση πρωθυπουργού δεν γίνεται με γνώμονα τι κάνει στο σπίτι του, αλλά τι κάνει για τη χώρα του. Και στο θέμα αυτό, και όχι μόνο, ο Παπανδρέου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα! Πλήρης αποτυχία της αντικαπνιστικής πολιτικής!

Αρχίζω να πιστεύω ότι πρόκειται για ολόκληρο κύκλωμα που σκοπό έχει να μας διασκεδάζει. Γιατί δεν είναι η μοναδική περίπτωση, αφού ο ΓΑΠ βραβεύτηκε πρόσφατα και για το γεγονός ότι «ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ», λέει, να αποτρέψει την πτώχευση της χώρας(!!!) τη στιγμή που εδώ και καιρό έχουμε στάση πληρωμών και όλοι μιλάνε για πολύ μεγάλες πιθανότητες πτώχευσης. Αν δεν δεχτούμε ότι κάποιος μας κάνει πλάκα τότε δεν υπάρχει καμιά λογική και βρισκόμαστε στον αστερισμό του παραλόγου.

Και το νόστιμο της υπόθεσης είναι ότι θα αποδεχτεί ξανά, χωρίς ίχνος ντροπής, ακόμα μία βράβευση που δεν την αξίζει, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πόσο ΒΛΑΞ είναι!

Κι αν προσθέσουμε και την είδηση ότι πρόκειται να βραβευτεί και για την συμβολή του στην «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΕΨΗ» τότε μάλλον πρέπει ν΄αρχίσουμε να χτυπάμε ενέσεις, γιατί αυτό, μόνο υπό την επήρεια «σκληρών» μπορούμε να το αντέξουμε!
Ε, όχι και διανοούμενος ο Γιώργης! Ας μάθει πρώτα να ξεχωρίζει τις κάλπες από τις κάλτσες και μετά βλέπουμε!

Κλείνοντας, περιμένω τις επόμενες μέρες να βρεθεί κι άλλος διεθνής οργανισμός να βραβεύσει αυτή τη φορά, τον ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ, κατά δήλωσή του, Τσοχατζόπουλο για την «ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ» του στο έθνος, ενώ δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τις αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. και του Λ.Α.Ο.Σ. να μην λάβουν μέρους στη γελοιότητα της νέας εξεταστικής επιτροπής απ΄την οποία είμαστε όλοι σίγουροι ότι και πάλι δεν πρόκειται να βγει ΤΙΠΟΤΑ!

Chrisgio