Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τίτλοι τέλους;

Τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οδηγούνται στο κλείσιμο, λόγω της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης της Υγείας.
Φάρμακα και τρόφιμα τέλος για τους ασθενείς. Οι προμηθευτές σταμάτησαν τους εφοδιασμούς αφού έχουν να πληρωθούν από πέρσι το Μάρτιο.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό εννοούσε ο Λοβέρδος όταν μας έλεγε για συγχωνεύσεις νοσοκομείων; Το κλείσιμο το βάφτισαν συγχώνευση; Απίστευτο με τι ταχύτητα και ευκολία αλλάζουν το νόημα των λέξεων!

Αυτό θα συμβεί και με τα σχολεία; Γιατί κι εκεί η Αννούλα για συγχώνευση μας μιλάει.

Αισθάνομαι σαν να είμαι σε κινηματογράφο όπου μόλις έχει τελειώσει μία ταινία θρίλερ και έχουν αρχίσει να τρέχουν οι τίτλοι τέλους. Αυτά τα ψιλά γράμματα που κατά τη διάρκειά τους ο περισσότερος κόσμος σηκώνεται να φύγει.

Το ΔΝΤ είναι εδώ όπως και η Τρόϊκα που κάθε τόσο έρχεται και μας «μαλώνει», οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά, τα επιδόματα έχουν εξαϋλωθεί, τα δώρα έχουν περάσει στην ιστορία, οι φόροι αυξάνονται συνεχώς, η ακρίβεια σφίγγει σαν μέγγενη τα νοικοκυριά, οι απολύσεις και η ανεργία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τα λουκέτα επίσης, οι στάσεις πληρωμών έχουν ξεκινήσει προ πολλού.
Γιατί δεν μας το λένε καθαρά να τελειώνουμε;

Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Έφτασε η ώρα να πέσουν στη ζωή μας οι τίτλοι τέλους; Εγώ είμαι σίγουρος!

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :