Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νεκρός «λάμβανε» τη σύνταξή του!

Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ένας Βολιώτης, που έφυγε από τη ζωή το 2005, συνέχιζε να λαμβάνει την σύνταξή του.

Φυσικά τη σύνταξή του δεν την «χαιρόταν» ο ίδιος αλλά οι κληρονόμοι του.  Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό που έχει κατατεθεί στον λογαριασμό του αποθανόντα μετά την αναγγελία θανάτου του, ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το ΙΚΑ Βόλου, ύστερα από καταγγελία που έγινε τηλεφωνικώς, από άνθρωπο που πιθανότατα γνώριζε ότι ο συνταξιούχος είχε πεθάνει, αλλά κάποιοι από το περιβάλλον του εκμεταλλεύονταν τα χρήματα της σύνταξής του.
Αμέσως οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου και συγκεκριμένα το Τμήμα Συντάξεων κινητοποιήθηκε και μέσω του Ληξιαρχείου Βόλου, όπου διερευνήθηκε το θέμα, αποκαλύφθηκε πως ο Βολιώτης είχε πεθάνει το 2005, ωστόσο μέχρι σήμερα η σύνταξή του καταβάλλονταν κανονικά μέσω του τραπεζικού του λογαριασμού!

Από τη Ζούγκλα

Chrisgio:
Ας προσθέσω και μερικά από τα πολλά links τα οποία συμπληρώνουν την παραπάνω είδηση και δείχνουν ξεκάθαρα τι επικρατούσε και τι εξακολουθεί να επικρατεί στη χώρα μας.
Κι αυτό είναι μια από τις κομπίνες που έχουν σκαρφιστεί οι Έλληνες να κλέβουν, γιατί υπάρχουν τέτοιες αμέτρητες!

Το Ποντίκι: ΙΚΑ-Στέλνει σε δίκη… νεκρό.
Δημοσίευση: 06-01-11.
http://www.topontiki.gr/article/12896

ΤΑ ΝΕΑ: 320 µακαρίτες έπαιρναν σύνταξη. Αν ζούσαν θα ήταν όλοι πάνω από 100 ετών.
Δημοσίευση: 25-10-2010.
http://www.tanea.gr/default.asp?artid=4600812&ct=3&pid=2

Pulse.gr: Λάμβανε τη σύνταξή της για 10 χρόνια η μακαρίτισσα.
Δημοσίευση: 31-03-11.
http://www.pulse.gr/lamvane-syntaxi-tis-10-hronia-makaritissa/news/1304648/

Εγώ προσωπικά τον σχολιάζω τακτικά και αρνητικά. Τελευταία φορά στην προηγούμενη ανάρτηση και θα το ξανακάνω μόλις μου δώσει ξανά το δικαίωμα.

Όμως ο Πάγκαλος έχει δίκιο όταν λέει:

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ"

Εγώ είμαι σίγουρος!

Αν αρχίσουμε να κοιταζόμαστε στο καθρέφτη κάνοντας την αυτοκριτική μας, όταν είμαστε τελείως μόνοι, θα συμφωνήσουμε μαζί του.
Εκεί που υπάρχουν ενστάσεις είναι στην ποιότητα και στην ποσότητα της ρεμούλας στην οποία ο καθένας μας, κατ΄ αναλογία, έχουμε εμπλακεί όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μας όλο και κάτι τσιμπολογήσαμε και κάποιοι εξακολουθούν να τσιμπολογούν. Είτε αυτό ήταν και είναι το χρήμα, το ρουσφέτι, ο διορισμός, η φοροδιαφυγή!...
Η διαφθορά μας αγγίζει όλους!

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η τέλεια ανικανότητα τών δημοσίων υπαλλήλων,ή τών
κομματικών ψοφοφόρων αν προτιμάτε..

Θά πρέπει νά τεθεί σ άυτούς,ό στόχος ανάκτησης
όλων τών αδίκως καταβληθέντων συντάξεων καί σέ
περίπτωση αδυναμίας,νά τούς καταλογιστούν τά ποσά
από τό μισθό καί τό εφ΄απαξ

Χρήστος Γ. είπε...

Ας καταφέρουμε τουλάχιστον να διορθώσουμε την από δω και πέρα πορεία της χώρας μας.
Ας παραδεχτούμε ότι τα δεινά που περνάμε δεν οφείλονται στους ξένους στο ΔΝΤ και το μνημόνιο αλλά στο κακό μας το κεφάλι και τον κακό μας τον καιρό. Το ΔΝΤ και το μνημόνιο αποτελεί φυσικό επακόλουθο. Και να μην υπήρχε θα έπρεπε να το είχαμε ακολουθήσει από μόνοι μας εδώ και πολλά χρόνια.