Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το ALΤER, οι άλλοι και το παγόβουνο!

Το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο τέθηκαν οι μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων MEDIA της χώρας, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, δείχνει με δραματικό τρόπο το μέγεθος του προβλήματος.
Είχε προηγηθεί η επιτήρηση της μετοχής του ALTER. Μοιάζει με τη χρονική σειρά εισόδου στην επιτήρηση, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Το ALTER απλώς αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου στη κρίση των MEDIA. Μια μεγάλη κορυφή που μας επιτρέπει να φανταζόμαστε τι κρύβεται κάτω απ΄το νερό!

Κι όσο θα λειώνει το ορατό του τμήμα, τόσο θα αναδύονται τεράστια βρώμικα κομμάτια, με την μπόχα της διαπλοκής, να μη σ΄αφήνει να σταθείς πουθενά!

Για την ανεργία δεν χρειάζεται να συζητάμε, θα φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα. Ήδη οι απολύσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έχουν αρχίσει! Έτσι γίνεται πάντα, οι απολύσεις προηγούνται και τα κανόνια έπονται!

Συγχρόνως όμως είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεχωρίσει η «αίρα απ΄το στάρι».

Να δούμε ποιοι είναι οι άξιοι που θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
Να δούμε ποιοι είναι οι επαγγελματίες εκδότες που πέρα από το λογικό κέρδος, που είναι θεμιτό, ο στόχος τους θα είναι η «ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και μόνο!
Να δούμε ποιοι είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και ποιοι οι «περαστικοί»!
Να δούμε ποιοι είναι αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία του συνθήματος «ΑΛΗΤΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», γιατί υπάρχουν και τέτοιοι!

Να δούμε αν η νοοτροπία του «ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ», που μας γέμισε από «ΔΗΘΕΝ», που διαπερνάει οριζοντίως και καθέτως όλη την Ελληνική Κοινωνία και δεν έχει σχέση μόνο μ΄αυτό το χώρο, πνέει πράγματι τα λοίσθια.

Οι εξελίξεις έτσι κι αλλιώς ραγδαίες, προς το χειρότερο βέβαια. Η χώρα εξακολουθεί να βυθίζεται.

Εμείς, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, δείχνουμε να έχουμε αποδεχθεί αυτά που συμβαίνουν. Τουλάχιστον εγώ αυτό παρατηρώ!

Δεν έχουμε λοιπόν παρά να πιάσουμε μια καλή θέση στην ακτή για να παρακολουθήσουμε στ΄ανοιχτά τους μεγαλοκαρχαρίες, όλων των κατηγοριών, να αλληλοσπαράζονται.

Μπορεί έστω κι έτσι κάτι καλό να προκύψει!

Chrisgio

1 σχόλιο :

Unknown είπε...

Χριστο, να 'σαι καλα οπου αρμενιζεις.
Θα γνωριζεις καλυτερα απο μενα πως πρωτα θα φαγωθουν τα μικρα ψαρια και μετα θα ξεσκισουν τις σαρκες τους.