Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γεννήθηκε το 1677, έζησε 256 χρόνια;

Έζησε όσο κανένας άνθρωπος πάνω στη γη. Έφτασε τα 256 χρόνια, μεγάλωσε 180 παιδιά που απέκτησε με τις 23 γυναίκες του οι οποίες πέθαναν πολλά πολλά χρόνια πριν από τον ίδιο.
O Li-Ching-Yun γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Κίνας και μέχρι τα 10 του χρόνια πήγε σχολείο. Μετά ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές της Κίνας όπου δούλεψε και μάζευε ιατρικά φυτά.
Σύμφωνα με τους New York Times μετά από αυτή την εμπειρία ο Λι πουλούσε τα ιατρικά φυτά για 100 χρόνια. Μια μέρα ο επικεφαλής της αυτοκρατορίας Pei Wu-Fu ταξίδεψε μέχρι το σπίτι του για να τον ρωτήσει ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του και εκείνος απάντησε: «Κράτα ήρεμη την καρδιά, κάτσε σαν χελώνα, περπάτα χαρούμενος σαν περιστέρι, και κοιμήσου σαν σκύλος».
Μάλιστα ως λέγεται τίποτα δεν μαρτυρούσε πάνω του την ηλικία του. Γνώρισε και έκανε παρέα με τα εγγόνια και τα τρισέγγονα παλιών του φίλων.
Το 1930 Wu -Chung- Chien, καθηγητής στο Minkuo University βρήκε κάποια ντοκουμέντα που αποδείκνυαν ότι ο Λι είχε γεννηθεί το 1677.
Τα ίδια αρχεία αποδεικνύουν ότι το κινέζικο κράτος είχε ευχηθεί στον Λι χρόνια πολλά στα 150τα γενέθλια του αλλά και όταν έκλεισε τα 200.
Σύμφωνα με το βιβλίο Guiness ο άνθρωπος που έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια είναι ένας Γάλλος. Έζησε 122 χρόνια και 164 μέρες.
Οι Κινέζοι δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στον Λι και πολλοί αναρωτιούνται αν είναι δυνατόν να ζήσει ένας άνθρωπος 256 ολόκληρα χρόνια. Η υπόθεση προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη ερευνάται. Οι αρμόδιοι που ασχολούνται με το θέμα προσπαθούν να βρουν στοιχεία και αποδείξεις ώστε να κατανοήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
Μου φαίνεται υπερβολική η είδηση. Έστω κι έτσι, μόνο για τη γαλήνη του πνεύματος που προβάλλει, μπορώ να την αναδημοσιεύσω στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΟΤΗ; Η πηγή της ποια είναι;

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα,
Είναι από την Κυπριακή εφημερίδα "Τυπος"

Ανώνυμος είπε...

Μπορώ όμως να την αναδημοσιεύσω με αναφορά στη σελίδα σου;