ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Πιάστηκε mother ship πειρατικό, 14-03-11

Πλοίο με «πλήρωμα» 61 Σομαλούς πειρατές συνέλαβε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πολεμικό πλοίο της Ινδίας που περιπολεί στο πλαίσιο της διεθνούς αεροναυτικής δύναμης στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν.
Ήταν η δεύτερη κατά σειρά επιχείρηση αφού είχε προηγηθεί μάχη με Σομαλούς πειρατές που είχαν επιχειρήσει να κτυπήσουν αλιευτικό πλοιάριο.
Το τελευταίο διάστημα οι υποψίες για τη χρήση από Σομαλούς πειρατές πλοίων που τους επιτρέπουν να αυξήσουν την ακτίνα δράσης τους είχαν ενταθεί αλλά το περιστατικό αποτελεί επιβεβαίωση.
Στο μεταξύ οι συζητήσεις στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για συμπληρωματική επάνδρωση των πλοίων με ειδικά εκπαιδευμένους ένοπλους καλά κρατούν όπως και εκείνες περί του ενδεχομένου να υπάρξει υλοποίηση σχεδιασμού για την εκρίζωση του φαινομένου που στην εν λόγω ζώνη είναι πλέον ανεξέλεγκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...