Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τζάμπα μάγκες και κορόιδα...

Στους τζάμπα μάγκες σε προηγούμενες αναρτήσεις έδινα νούμερα. Επρόκειτο για παιδάκια και αλήτες.
Υπάρχουν όμως κι άλλου είδους τζάμπα μάγκες, πέρα από αυτούς, πολύ πιο επικίνδυνοι.
Είναι αυτοί που κανένας αριθμός δεν μπορεί να τους βάλει σε σειρά, να τους μετρήσει, ή να τους περιγράψει.  Είναι αυτοί που δεν κάνουν ούτε για νούμερα!
Είναι αυτοί για τους οποίους οι ελάχιστοι, δυστυχώς, σκεπτόμενοι πολίτες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και απελπισμένοι, αν και προσπαθούν, δεν βρίσκουν τρόπο ν΄ απαλλαγούν από την παρουσία τους.
Είναι αυτοί από τους οποίους εσκεμμένα ή όχι απουσιάζει ο κοινός νους, η λογική.
Είναι αυτοί που για χάρη τους σε λίγο καιρό, πριν τις εκλογές, που είναι φανερό πως μάλλον έρχονται, μέσα στο χάλι μας, στη φτώχεια μας, στη δυστυχία μας, θα ανεμίσουμε πλαστικές σημαίες διαφόρων αποχρώσεων, θα ζητωκραυγάσουμε, θα αφισοκολλήσουμε, μπορεί ακόμα και να "πλακωθούμε" για το χατίρι κάποιου πολιτικού ερπετού (μέχρι εκεί φτάνει η βλακεία μας).
Θα πιστέψουμε σε νέο "κοινωνικό συμβόλαιο", σε νέα "επανίδρυση του κράτους", σε νέα "εθνική και λαϊκή κυριαρχία", στην "ισότητα και τη δικαιοσύνη", στην "εκδίωξη του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας", στην "ανάπτυξη"... Θα πιστέψουμε σε άρες-μάρες κουκουνάρες!
Την επόμενη μέρα θα βγούμε ξανά στους δρόμους σε μεγαλειώδεις διαδηλώσεις να διαμαρτυρηθούμε για την μη τήρηση των υποσχέσεών τους, τη παρέκκλιση  από την ιδεολογία τους, κατά του κατεστημένου, του κεφαλαίου, των τραπεζών, των αγορών (αλήθεια ποιες είναι αυτές οι κυρίες;), της παγκοσμιοποίησης, του ιμπεριαλισμού, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, την ανεργία...
Θα απεργήσουμε, θα προπηλακίσουμε, θα κάψουμε και θα καταστρέψουμε περιουσίες, θα σκοτώσουμε(;), θα πετάξουμε γιαούρτια, θα λοιδορήσουμε, θα φωνάξουμε συνθήματα εναντίον όλων αυτών που την προηγούμενη μέρα θα έχουμε νομιμοποιήσει ψηφίζοντάς τους να μας εκπροσωπήσουν εκεί που την επόμενη μέρα θα προσπαθήσουμε να κάψουμε στα λόγια.

"ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ"

Κάτι τέτοιο πάνω-κάτω θα συμβεί!
Είμαι σίγουρος ότι σ΄αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μόνο τζάμπα μάγκες αλλά και κορόιδα!
Και είμαι σίγουρος για κάτι ακόμα. Ενώ και οι δύο "συνομοταξίες" γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον και η "συνεργασία"  τους θα έπρεπε να έχει σαν στόχο το κοινό καλό, αυτή καταλήγει πάντα σε όφελος μόνο των πρώτων. Γι΄αυτό άλλωστε και οι δεύτεροι ονομάζονται κορόιδα!

ΕΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ...
... ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ!...

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :