Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ελληνικό πλοίο με ναρκωτικά στη Βενεζουέλα, 09-03-2011

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του φορτηγού πλοίου «Maria L», με ελληνική σημαία, που κρατείται μαζί με το πλήρωμά του από τις Αρχές της Βενεζουέλας στο λιμάνι Jose, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν δύτες, κατ' απαίτηση της διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, βρέθηκαν στα ύφαλά του 353 δέματα με άγνωστη μέχρι στιγμής ναρκωτική ουσία, συνολικού βάρος 417,6 κιλών.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει για το θέμα τις ελληνικές Αρχές, για να τοποθετηθούν τα ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σημείο, χρειάζεται να είναι κανείς δύτης και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις.
Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 20 ναυτικοί, εκ των οποίων 12 είναι Έλληνες.
Ο έλεγχος των Αρχών της Βενεζουέλας στο πλοίο πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της φόρτωσής του με παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immingham της Μεγάλης Βρετανίας.
Το Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας έχει ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, μέσω των προξενικών αρχών.

Chrisgio
Ιστορίες καθημερινής ναυτικής τρέλας.
Ναυτικός: Ένα επάγγελμα με το οποίο όποιος ασχολείται, και ειδικά ο πλοίαρχος, είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους τέτοιους που η κακοκαιρία, ο άνεμος, τα κύματα, μοιάζουν με κουνούπι στα οπίσθια ελέφαντα μπροστά στις πειρατείες, στο εμπόριο ναρκωτικών, κλπ.
Είμαι σίγουρος πως το πλήρωμα δεν έχει καμιά ανάμιξη στην υπόθεση. Κουράγιο παιδιά!
Ποιος όμως μπορεί πραγματικά να μας προστατεύσει; 
Ακούει κανείς;
Διαβάστε στην παρακάτω διεύθυνση κάτι που έγραφα πέρυσι για το λιμάνι Puerto Drummond της Κολομβίας και τι συμβαίνει σ΄αυτά τα καταραμένα μέρη.
Μοιάζει σαν να περιγράφω μέρος της σημερινής είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :