ΕΝ ΟΙΚΩ!...

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Βραζιλία: Πιστός μέχρι και στο θάνατο!

Ρίο Ντε Ζανέιρο

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των ομάδων διάσωσης στην Βραζιλία για να βρεθούν επιζώντες μέσα στους τόνους λάσπης, μια είναι η εικόνα που, εδώ και λίγες ώρες, συγκεντρώνει τη παγκόσμια θλίψη για τα 650 θύματα των πλημμυρών. Ένας σκύλος, ο «Λεάο» κάθεται, ως σύμβολο αφοσίωσης στη ζωή και στο θάνατο, δίπλα από τον τάφο της αφεντικίνας του, Κριστίνα Μαρία Σεζάριο Σαντάνα, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Τερεσόπολις.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται εντατικά οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων από τις καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Η πόλη Νόβα Φριμπούργκο είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο (294 νεκροί), ενώ στο γειτονικό θέρετρο Τερεσόπολις ο απολογισμός ανέρχεται σε 271 νεκρούς. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους είτε επειδή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης, είτε επειδή βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές.

1 σχόλιο :

  1. Διάβασα το άρθρο σου και πραγματικά συγκινήθηκα με τον "Λεάο". Τι να πεις για αυτά τα ζωντανά; Δικαίως λένε πως ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κακόβουλα, υβριστικά, ειρωνικά σχόλια διαγράφονται.
Τα greeklish δεν τα αντέχω. Θεωρώ ότι προσβάλλουν την αισθητικη της πλούσιας Ελληνικής Γλώσσα μας και διαγράφονται ακόμη κι αν είναι ενδιαφέροντα.
Δεν είμαι επαγγελματίας του είδους και γράφω γιατί νοιώθω όμορφα μ΄αυτό που κάνω. Έτσι δεν θα αφήσω κανένα να μου χαλάσει το κέφι.
Ο ευπρεπής διάλογος όμως με συναρπάζει και τον επιδιώκω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...