Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Καντάφι: Λυπάμαι για την πτώση του Μπεν Άλι

Τη λύπη του για την πτώση του προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι εξέφρασε σήμερα ο Λίβυος ηγέτης Μοάμαρ Καντάφι και πρότεινε στους Τυνήσιους την εφαρμογή του δικού του μοντέλου της άμεσης δημοκρατίας, «κατά την διάρκεια ομιλίας του προς τον λαό της Τυνησίας».
Ο Μοάμαρ Καντάφι, στην ομιλία του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε επίσης ότι ο Μπεν Άλι είναι "ακόμη ο νόμιμος πρόεδρος" της Τυνησίας.
"Είναι ακόμη ο πρόεδρος της Τυνησίας" ανέφερε.
"Έχετε υποστεί μία μεγάλη απώλεια. Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Ζιν για να κυβερνήσει την Τυνησία" πρόσθεσε.
"Δεν ελπίζω μόνο να παραμείνει μέχρι το 2014 (στην προεδρία), αλλά για πάντα" σημείωσε ο ηγέτης της Λιβύης.

************************************************

ΗΓΕΤΕΣ

Μπεν Άλι: 23 χρόνια "Πρόεδρος" της Τυνησίας.
Μοάμαρ Καντάφι: 41 χρόνια "Πρόεδρος" της Λιβύης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Φωτεινά παραδείγματα δημοκρατικών ηγετών!

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των λαών αυτού του πλανήτη ζουν υπό καθεστώτα ολοκληρωτισμού, αυταρχισμού, βίας και τρόμου!
Ευτυχώς κάποιοι λαοί, έστω και πολύ καθυστερημένα αρχίζουν και ξυπνάνε!

Υπάρχουν ελπίδες; κάτι λίγες!

Chrisgio

2 σχόλια :

Leo Kastanas είπε...

To τραγικότερο είναι ότι ο Καντάφι και οι παρόμοιοι, όπως ο Σαντάμ, και οι θεοκρατικές φασιστικές κοινωνίες της Ανατολής βρίσκουν θιασώτες στην καθ' ημάς Αριστερά, Δεξιά και όχι μόνο. Μια απέραντη βλακεία. Πάμε ένα ταξιδάκι στη Νότια Αμερική; στους Ινδιάνους;

Χρήστος Γ. είπε...

Και η απέραντη βλακεία, με πολιτικά κριτήρια για εσωτερική κατανάλωση, διαχωρίζει και περιγράφει εξωφρενικά κατά το δοκούν.

Ένας τέτοιος τύπος μπορεί χαρακτηριστεί από αιμοσταγής δικτάτορας έως εμπνευσμένος ηγέτης.

Οι επισκέψεις, κάποτε επί Ανδρέα, του «δημοκράτη» Πολωνού Γιαρουζέλσκι (λίγο πριν πέσει υπό την πίεση της «αλληλεγγύη» του Βαλέσα) και του ανθού της δημοκρατίας της Βορείου Αφρικής Καντάφι, (για φαντάσου από τότε μας απασχολεί ο ξεφτίλας), αλλά και ο Πινοσέτ δείχνουν την ευρύτητα της βλακείας που περιγράφεις.

Τώρα για την Νότιο Αφρική και τους Ινδιάνους που νοσταλγείς, άστο ρε Λεωνίδα δεν τη βαρέθηκες; Μπορεί να σε πάω σε άλλη γη σε άλλα μέρη τούτη τη φορά.
Η διακοπές τελειώνουν. Κλείνω 3 μήνες στην Ελλάδα. Σε καμιά δεκαριά μέρες αναχωρώ για το Άμστερνταμ να συναντήσω ένα νέο καράβι για νέες περιπέτειες και περιγραφές.

Τι λες έρχεσαι; Αν ναι ξαμολήσου για φυλλάδιο!!!

Καλησπέρα Leo