Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Το κομψό και καλαίσθητο δίπλα στο χυδαίο!

Προχθές βρέθηκα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου για προσωπικούς λόγους ξεχνώντας ότι ήταν μέρα απεργίας.
Το κτίριο ξεχωρίζει για την αισθητική του αυτάρκεια, την αρμονική του διάταξη, την κομψότητα στη σύνθεση, καθώς επίσης και για την αισθητική και λειτουργική του ιδιότητα. Έργο του Ιταλού μηχανικού Εβαρίστο Ντε Κίρικο που εγκαινιάστηκε το 1884.
Όμως το θέμα μου δεν είναι αυτό αλλά οι τουαλέτες του σταθμού.
Με προσοχή να μη γλιστρήσω, μπήκα μέσα για ευνόητους λόγους. Πλήρης εγκατάλειψη, βρώμα και δυσωδία. Δεν χρειάζεται να περιγράψω με ακρίβεια τη κατάσταση αλλά ένα πράγμα μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Πάνω στα άσπρα πλακάκια του τοίχου σεξουαλικά συνθήματα για τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου αλλά και γι’ άλλες ομάδες. Βέβαια έχει κι αυτό τη σημειολογία του μιας και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι του «κώλου».
Όμως τα περισσότερα που ήταν γραμμένα δεν ήταν συνθήματα αλλά «ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ» κι αυτές του «κώλου» αλλά αυτή τη φορά στην κυριολεξία.
Ανακοινώσεις ανώμαλων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε έτερους ανώμαλους αφού η σεξουαλική ανωμαλία τις περισσότερες φορές χρειάζεται τουλάχιστον δύο. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι για του λόγου το αληθές. Αναγκάστηκα, τόλμησα και χρησιμοποίησα το χέρι μου, παρά τη βρώμα, για να αποκρύψω το αριθμό του κινητού που αναφερόταν.
Ε, όχι και διαφήμιση στην «αδέρφω…».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η σήψη τελικά;
Μια σήψη που δεν υφίσταται μόνο αλλά έχει και δημιουργικές τάσεις!
Που βρίσκει τρόπους αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα!

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :