Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Rio de Janeiro: Η περιβαλλοντική ευαισθησία των Βραζιλιάνων

Βλέποντας τα σκουπίδια να κόβουν βόλτες μέσα στον κόλπο του Rio de Janeiro καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σ' έναν νεκρό κατεστραμένο τόπο που από μακριά φαντάζει πανέμορφος.
Μόνο από μακριά.
Σαν λογικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να αναρωτηθείς αρχικά από που προέρχονται αλλά και να απαντήσεις άμεσα κι εύκολα. Από την πόλη!
«Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα»
Αν λοιπόν η θάλασσα έχει τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών η πόλη σε τι κατάσταση πρέπει να βρίσκεται από πλευράς καθαριότητας;
Απαντώ: Σε μεγάλο χάλι.

Η πλάκα είναι ότι μόλις λίγα λεπτά μετά από τη ώρα που έπαιρνα αυτές τις φωτογραφίες κάποιος από αυτό που εμείς στα πλοία ονομάζουμε υγειονομείο μας έκανε επιθεώρηση για να δει αν τα σκουπίδια του πλοίου φυλάσσονται σωστά και δεν υπάρχει κίνδυνος να μολύνουν την περιοχή. Ακόμα αν τα πλαστικά, τα αλουμίνια, τα ξύλα, τα αποφάγια, κρατούνται χωριστά και αν το ημερολόγιο των απορριμάτων είναι σωστά συμπληρωμένο. Ένας τόνος, ένα κόμμα, μία λάθος ημερομηνία και ένα βαρύ πρόστιμο περιμένει το καράβι.

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Αλλά νάτανε μόνο η καθαριότητα!

Πορνεία, εγκληματικότητα, ναρκωτικά.
Ελάτε όλοι εσείς που αγαπάτε τα ταξίδια ανά τον κόσμο να χαρείτε διακοπές σας στο Ριο και στην Κόπα Καμπάνα. Κι ακόμα καλύτερα την εποχή του καρναβαλιού μπας και πέσετε και σε καμία ζωντανή δολοφονία ή βιασμό από τις δεκάδες που γίνονται καθημερινά εκείνη την εποχή.

Εμένα να με συγχωρείτε αλλά με την πρώτη ευκαιρία, (αλήθεια πότε;) θα πάω να αράξω για μια βδομάδα στις Κουκουναριές στη Σκιάθο. Από το Βόλο σε 1 ώρα θα είμαι εκεί.

Εσείς οι άλλοι πληρώστε κάνα 2 με 3 χιλιάδες ευρώ «πήγαινε έλα» ταξιδεύοντας παστωμένοι σ΄ένα αεροπλάνο για καμιά 20 ώρες και ελάτε στο Ριο να κάνετε διακοπές παρέα με πόρνες, μαστροπούς, κλέφτες, εγκληματίες, βαποράκια κλπ.

Για να χετε να λέτε ότι η χάρη σας έφτασε μέχρι το Ριο και για μια ακόμα σφραγίδα «παράσημο» στο διαβατήριό σας πληρωμένο με χρυσάφι.

Συνεχίζεται...

Chrisgio

Δεν υπάρχουν σχόλια :