Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ - ΚΟΣΟΒΟ - ΣΚΟΠΙΑ

Χθες καθάριζα και τακτοποιούσα τα συρτάρια του γραφείου μου. Το ένα από αυτά ήταν γεμάτο από διάφορα παλιά DVD. Τα περισσότερα άχρηστα. Παλιά προγράμματα για εκτυπωτές, για οθόνες, άλλα που περιείχαν διάφορες πληροφορίες και που όλα περίμεναν κάποιον σαν κι εμένα που έχει τρέλα με την τάξη και την καθαριότητα να τα τακτoποιήσει ή να τα πετάξει.

Ανάμεσά τους ένα DVD από αυτά που μοιράζουν στα πλοία οι κατά τόπους διάφοροι απίθανοι φανατικοί διαφόρων χριστιανικών δογμάτων και αιρέσεων κυρίως στις Η.Π.Α.

Στη χώρα όπου σε κάθε γωνιά κάθε πόλης θα δεις και την πιο απίθανη εκκλησία χριστιανικής αίρεσης εκτός από τους γνωστούς Βαπτιστές, Ευαγγελιστές, Μορμόνους, Κουάκερς κλπ. Στη χώρα όπου οι ιεροκήρυκες είναι πλέον αστέρες της τηλεόρασης, γράφουν βιβλία, έχουν μουσικές μπάντες, τραγουδάνε και βγάζουν πύρινους λόγους χριστιανικού περιεχομένου και ηθικής, σε τεραστίων
διαστάσεων και χωρητικότητας θέατρα, ασφυκτικά γεμάτα από αφελείς αμερικανούς. Στη χώρα όπου αυτά τα θέατρα έχουν πάρει τι θέση των εκκλησιών.

Το DVD έχει τον τίτλο JESUS. Στη ζωή του Χριστού προφανώς θα αναφέρεται. Δεν μ' ενδιαφέρει, δεν το είδα, δεν θα το δω, το πέταξα! Εδώ και 53 χρόνια όλο κάτι τέτοιες ιστορίες βλέπω τη μεγάλη εβδομάδα. Τι θα μου προσφέρει περισσότερο εκτός από θρησκευτικό φανατισμό; Φτάνει πια! Ο Χριστός είναι μέσα μου και δεν χρειάζομαι κανέναν «αλήτη» να μου το θυμίζει.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι απευθύνονταν κυρίως σε Βαλκάνιους και μεταξύ άλλων σε «Κοσοβάρους» και «Μακεδόνες». Γιατί άραγε μόνο σ' αυτούς;

Ακόμα και ο Χριστιανισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, έστω και στην χειρότερη - στη συγκεκριμένη το DVD - «χρησιμοποιήθηκε» και «χρησιμοποιείται». Είναι απίστευτο μέχρι που μπορεί να φτάσει η διαστροφή του ανθρώπου προκειμένου υποστηρίξει τα συμφέροντά του και να πετύχει το σκόπο του.

Το «Κόσοβο» θεωρείται πλέον ανεξάρτητο κράτος. Η Σερβία το αμφισβητεί! Το όνομα «Μακεδονία» έχει γίνει αποδεκτό από ολόκληρο τον πλανήτη, για το κράτος που εμείς ονομάζουμε «Σκόπια» ή FYROM λες και το «Μ» σημαίνει... Μαλακάσα.

Η Σερβία χτυπιέται και οδύρεται για το Κόσοβο ότι είναι δικό της, κομμάτι της, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε, δικαίως αλλά κάπως αργά, για να πείσουμε τον κόσμο ότι το όνομα Μακεδονία μας ανήκει.

Δεν ξέρω τελικά γιατί συνεχίζουμε! Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού!

Ο αγώνας έχει τελειώσει, οι ομάδες έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια και το ροζ φύλλο αγώνος έχει παραδοθεί στον νικητή! Και ο νικητής δεν είμαστε εμείς! Δυστυχώς! Μπορεί να πονάει, αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια!

Το ταξίδι προς την PONTA DO UBU της Βραζιλίας...

... συνεχίζεται...

Chrisgio

1 σχόλιο :

ΗΩΣ είπε...

Καπετάνιε, το παιχνίδι ήταν χαμένο από χρόνια. Από την δεκαετία του '90 που θυμάμαι εγώ τουλάχιστον. Τσούζει ακόμη όμως.
Καλό ταξίδι
καλημέρα.