Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ζητιάνα η Αφροδίτη της Μήλου σε νέο εξώφυλλο του Focus

Ξαναχτύπησε το γερμανικό περιοδικό Focus, μετά το εξώφυλλο που παρουσίαζε την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία, και στο σημερινό του τεύχος εμφανίζει το ίδιο άγαλμα με τη μορφή ζητιάνας.
Η Ελλάδα και τα χρήματά μας», γράφει το πρωτοσέλιδο του περιοδικού, αναφερόμενο στα κονδύλια που θα καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο, τον Φεβρουάριο, έτσι και στο νέο, η Αφροδίτη της Μήλου εμφανίζεται περιτυλιγμένη από μία κουρελιασμένη ελληνική σημαία.
Το σημερινό πρωτοσέλιδο του Focus έρχεται να προστεθεί σε σειρά δημοσιευμάτων εναντίον της Ελλάδας, τους τελευταίους μήνες.
Στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου βρίσκεται, άλλωστε, και η Γερμανίδα καγκελάριος, εξαιτίας της συμφωνίας για τον μηχανισμό στήριξης στην ελληνική οικονομία.
Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως «η στρατηγική της Ανγκελα Μέρκελ δεν απέφερε» και ότι «ουδείς μπορεί να πιστέψει τους Έλληνες» ότι θα προχωρήσουν σε ραγδαίες περικοπές δαπανών.

*****

Κάπου διάβασα για νέο προκλητικό πρωτοσέλιδο του FOCUS. Εγώ το βρίσκω ρεαλιστικό. Η Ελλάδα είναι πλέον μια χρεωκοπημένη χώρα με συνεχώς μειούμενο καθημερινά βιοτικό επίπεδο που δεν μπορούμε να μαντέψουμε, να φανταστούμε την εικόνα της τα επόμενα χρόνια. Ας κοιτάξουμε τα χάλια μας που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε κι ας αφήσουμε κατά μέρος τις συνομωσίες και τις ανθελληνικές δήθεν θέσεις των Ευρωπαίων. Όπως στρώσαμε κοιμόμαστε!

Chrisgio

2 σχόλια :

Peter είπε...

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Έχεις απόλυτο δίκιο! Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα κι όποιος επιδίδεται σε πατριωτικές υστερίες, απλά εθελοτυφλεί.

Χρήστος Γ. είπε...

Φίλε Hermes τελικά το αυτονόητο δεν είναι προφανές σ΄αυτή τη χώρα, γι΄αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.