Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Χόρτασε η ψείρα, βγήκε βόλτα και πάει όπου θέλει...

«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο».
Είναι η προ ημερών δήλωση του Καστανίδη!

Τον υπουργό της δικαιοσύνης μπορούμε να τον θεωρήσουμε σαν έναν πολύ καλό χειριστή της Ελληνικής γλώσσας, καθώς και την ευρηματική του ικανότητα στις εκφράσεις που δημιουργούν στην κατάλληλη στιγμή αίσθηση, αντιδράσεις, συζητήσεις, μαθαίνουμε αποφθέγματα, ρητά, γνωμικά, παροιμίες, αλλά μέχρι εκεί.
Μακάρι η ψείρα να ΄χε βγει μόνο μέχρι το γιλέκο. Λίγα τα χιλιόμετρα από το σπίτι της! Έχει πάει πολύ μακρύτερα. Κάνει τσάρκα όπου γουστάρει εδώ και πολλά χρόνια. Της αρέσει πλέον και αλωνίζει. Κορόιδο είναι να κάτσει να ζει μαζί με το σκατό, το κάτουρο και τη βρώμα;
Η ψείρα όμως κύριε Καστανίδη δεν έχει βγει από μόνη της από το φυσικό της περιβάλλον, κάποιος της το επέτρεψε, κάποιος της έδειξε το δρόμο, τον τρόπο, κάποιος την ενεθάρρυνε, κάποιος την πληροφόρησε για τα πάρτι, τα τσιμπούσια...
Γι΄αυτό λοιπόν λίγη αυτοκριτική δεν βλάφτει από όλους εσάς, που σαν άλλοι μαέστροι δεν δώσατε και δεν δίνετε με την πολιτική σας μπαγκέτα τον σωστό ρυθμό και ο ήχος της ορχήστρας που διευθύνετε ακούγεται φάλτσος, αποκρουστικός!
Δεν παρουσιαστήκατε πριν 7 μήνες στην πολιτική σκηνή. Έχετε βαριές ευθύνες απέναντι στο λαό σαν μέλη των κυβερνήσεων που επέτρεψαν την ψείρα να βγει βόλτα. Βαριές ευθύνες για τις πράξεις σας, τις αμέλείες σας, τις παραλείψεις σας, τις αβελτηρίες σας, την ένοχη σιωπή σας.
Δεν χρειαζόμαστε δηλώσεις από κανένα σας, τις βαρεθήκαμε. Η πολιτικές ατάκες, οι εξυπνάδες, οι σοφιστείες, οι στημένες κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες σε απ΄ευθείας μετάδοση, είναι πλέον μπανάλ. Η αμετροέπεια, η φανφάρα, οι βαρύγδουπες εκφράσεις περισσεύουν.
Αν έχετε όρεξη, δύναμη, ανιδιοτέλεια, θάρρος και θράσος απέναντι στο «θηρίο», βάλτε το κεφάλι κάτω και κοιτάξτε να διορθώσετε αυτά για τα οποία έχετε ευθύνη και που έχουν δημιουργήσει τη σημερινή εικόνα της Ελλάδας του χάους!

Chrisgio

3 σχόλια :

Leo Kastanas είπε...

Αυτονόητα γιαυτό και ακατανόητα, στη χώρα της πολιτικής απάτης, τα όσα γράφεις καπετάνιο.

Χρήστος Γ. είπε...

"Να μη σταματήσουμε να το πολεμάμε αυτό, γιατί δεν έμεινε και τίποτα άλλο".
Leo το παραπάνω το αντιγράφω από προηγούμενο σχόλιό σου με το οποίο συμφωνώ.
Καλησπέρα

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πρώτα πρώτα κοιτάμε τον κόρφο μας αν έχει ψείρες και μετά μιλάμε για τις ψείρες των άλλων και αν χόρτασαν κιόλας.
Καπετάνιε προσυπογράφω μετά μανίας. (αν γίνεται βέβαια αυτό. Εννοώ το μετά μανίας)