Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ποδόσφαιρο: Κοσμογονικές ανακατατάξεις

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Χτυπημένο, το ελληνικό ποδόσφαιρο, από την κρίση (κυρίως στην παραγωγή και διακίνηση «μαύρου χρήματος»...), δίνει εικόνα αλληλοσπαραγμού.
Το κακό ξεκίνησε από την ΑΕΚ, που έχει πρόβλημα, αλλά όχι το μεγαλύτερο. Απλά έχει πιο αδύναμη διοίκηση. Άρα, είναι πιο ευάλωτη στις αποκαλύψεις για τα χάλια του ταμείου της. Είναι γνωστό όμως, εδώ και καιρό, ότι όλες οι μεγάλες ΠΑΕ έχουν το ίδιο πρόβλημα (αν όχι μεγαλύτερο...).
Η απουσία οικονομικών προοπτικών, να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις, φέρνουν τις ΠΑΕ μπροστά σε κοσμογονικές ανακατατάξεις. Αυτή είναι η αιτία της σύγκρουσης των «συμμέτοχων» του νταμπλούχου ΠΑΟ. Αυτή ευθύνεται για τη διοικητική κρίση στον Ολυμπιακό. Αυτή φταίει για τα διαδραματιζόμενα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είναι «μέσα στην καλή χαρά» και να σχεδιάζει ήρεμα τα επόμενα βήματα. Όμως, μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται ζόρικα. Οικονομικοί είναι οι λόγοι της επιλογής στο θέμα του προπονητή. Μιας επιλογής που δεν μπορεί να «χωνέψει» ο κόσμος του ΠΑΟΚ, στον οποίο είχαν δημιουργηθεί βλέψεις για «μεγάλα πράγματα». Όπως πρέπει να έχει σχέση με τα οικονομικά η αλλαγή πλεύσης στο θέμα Σαλπιγγίδη. Ο κορυφαίος Έλληνας κυνηγός, αν και μείωσε δραματικά τις απαιτήσεις του για να «επαναπατριστεί», διαπιστώνει ότι ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να τον ικανοποιήσει. Τώρα, τα άλλα, περί «διαφωνίας των δυτικών συνοικιών», συνδέσμων που έχουν καθημερινή «ανοιχτή γραμμή» με τον Ζαγοράκη, είναι παραμύθια χωρίς δράκο.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :