Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Υεμένη: Θανατική ποινή σε Σομαλούς πειρατές, 17-05-2010

Τη θανατική ποινή επέβαλε δικαστήριο της Σάναα σε έξι Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι είχαν αποπειραθεί να καταλάβουν πετρελαιοφόρο από την Υεμένη, επιχείρηση η οποία στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους.
Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την πρωτεύουσα της Υεμένης, έξι ακόμα Σομαλοί πειρατές, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, καταδικάσθηκαν σε δεκαετή κάθειρξη ο καθένας.
Το δικαστήριο επιδίκασε επίσης στους δώδεκα Σομαλούς πειρατές χρηματικό πρόστιμο ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Chrisgio:
Είναι η πιο καλή είδηση, σχετικά με το φαινόμενο πειρατεία, που ακούω εδώ και 19 μήνες, από τις 11 Νοεμβρίου 2008 όταν κι εγώ έπεσα θύμα διπλής επίθεσης Σομαλών πειρατών στον κόλπο του ADEN, ευτυχώς ανεπιτυχείς και οι δύο.
Δεν δίνω δεκάρα αν κάποιοι με κατηγορήσουν που πανηγυρίζω για την ποινή που τους επεβλήθη.
Σ΄όλους αυτούς έχω να  προτείνω, την επόμενη φορά που θα περάσω από αυτά τα νερά, γιατί τη μοίρα μου την ξέρω και θα περάσω κάποια στιγμή, να μου δώσουν το τηλέφωνό τους να κανονίσω να ανέβουν στο προηγούμενο λιμάνι στο καράβι και να την περάσουμε παρέα την περιοχή.
Τότε να δω ποιος θα μπορέσει να αντέξει ένα πέρασμα 60 ωρών χωρίς ξεκούραση και ύπνο, υπό την  συνεχή απειλή ένοπλης επίθεσης και τι συναισθήματα θα δημιουργηθούν μέσα του εκτός από αυτά του ανείπωτου φόβου και τρόμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :