Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Next destination: Queensland - Australia

Το πλοίο έφυγε στις 22-12-09 από τις Mariveles.
Το ηφαίστειο Mayon συνεχίζει να βρυχάται. Όσο περνάνε οι μέρες όλο και πιο πολύ. Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι δίπλα του. Απλώς πριν λίγες μέρες έτυχε να δω τους καπνούς του διαπλέοντας το στενό του San Bernardino στο δρόμο για τις Mariveles.
Όπως έμαθα η επικίνδυνη περιοχή θεωρείται μια ακτίνα 12 χιλιομέτρων γύρω του που σημαίνει ότι 90.000 άνθρωποι έχουν αφήσει τα σπίτια τους.

Αυτές είναι Θεομηνίες!

Για μας μια νέα ναυτική περιπέτεια έχει αρχίσει.

Πλέον κατευθυνόμαστε νότια. Για 8 μέρες θα είμαστε ανάμεσα στα νησιά των Φιλιππίνων πρώτα και μετά της Ινδονησίας. Θα καταλήξουμε στο Torres Strait, την βόρεια μύτη της Αυστραλίας, και από εκεί με πλοηγό, ανάμεσα στα κοράλλια του Great Barrier Reef, θα συνεχίσουμε για κάποιο λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της στο Queensland.
Το φορτίο θα είναι ζάχαρη (Raw Sugar).
Λιμάνι φόρτωσης, ακόμα άγνωστο.
Λιμάνι εκφόρτωσης το Prai της Μαλαισίας βορειοδυτικά της Σιγκαπούρης στο Malacca Strait.

Ο καιρός είναι πολύ καλός και μάλλον θα συνεχίσει έτσι. Βρισκόμαστε στην τροπική ζώνη και κατευθυνόμαστε προς το καλοκαίρι του νοτίου ημισφαιρίου. Η εποχή των κυκλώνων στην περιοχή τελείωσε τον Νοέμβριο. Κάλμα, ηρεμία! Φαίνεται ότι φέτος θα ξεχειμωνιάσουμε με κοντομάνικα. Οι μόνοι που αυτές τις μέρες θα φοράνε εδώ κάτω χειμωνιάτικα είναι οι Άγιο-Βασίληδες. Ξενέρωτες γιορτές με μαγιό και κολυμπώντας.
Εμείς στο βαπόρι ακόμα πιο ξενέρωτοι. Οι περισσότεροι αυτές τις μέρες ζούμε με τις αναμνήσεις μας. Το μυαλό μας στην οικογένεια, στα παιδιά μας, που μας λείπουν τόσο πολύ.
Χθες έκλεισα 6 μήνες μακριά από το σπίτι μου. 6 μήνες σε μια πλωτή φυλακή.
Αυτή είναι η ζωή του ναυτικού.
Αλλά για να μην μελαγχολήσω καλύτερα να σταματήσω εδώ.
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

Συνεχίζεται…

Chrisgio

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΒΛΟΓΚ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΗ
ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ