Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Joshua Bell: Pearls Before Breakfast

Κατά ένα περίεργο πείραμα που ξεκίνησε από την Washington Post, ο αρθρογράφος Gene Weingarten, ο μεγάλος βιολονίστας Joshua Bell φορώντας ένα καπέλο του baseball έπαιξε με το πανάκριβο βιολί του ως πλανόδιος μουσικός στο σταθμό του μετρό L'Enfant Plaza στην Washington DC, στις 12 Ιανουαρίου 2007, λίγο πριν τις 8 το πρωί.

Το πείραμα βιντεοσκοπήθηκε από κρυφή κάμερα.

Από τους 1.097 ανθρώπους που πέρασαν, μόνο επτά σταμάτησαν να τον ακούσουν και μόνο μία τον αναγνώρισε.

Για σχεδόν 43 λεπτα που έπαιξε, ο Joshua Bell συγκέντρωσε 32,17 δολάρια από 27 περαστικούς, εκτός των 20 δολαρίων από την περαστική που τον αναγνώρισε.

*********


*********

Ο Joshua Bell είναι ένας από τους καλύτερους βιολονίστες στον κόσμο τον οποίο η απανταχού γκλαμουριά πληρώνει πάνω από 500 δολάρια το άτομο απλώς για να τον δει, αλλά απαξίωσε να σταθεί και να τον απολαύσει δωρεάν. 

Chrisgio

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Είναι εκπληκτικό τι μπορεί να προκαλέσει η "γρήγορη" ζωή των ανθρώπων! Προφανώς οι περαστικοί, βιαστικοί να φτάσουν στις δουλειές τους, είτε δεν έχουν χρόνο για λίγη ξεκούραση και διασκέδαση είτε δεν έχουν χρόνο για λίγη τέχνη! Περπατούν στο δρόμο και το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται τι υποχρεώσεις έχουν..δεν ακούν δεν επικοινωνούν δεν δρουν με βάση τα θέλω και τα πιστεύω τους! Επιπρόσθετα λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν από μουσική καθώς στις μέρες μας ο μόνος σκοπός των νέων "καλλιτεχνών" είναι τα κέρδη και η διασημότητα και όχι η ποιότητα!
Συνεπώς δεν είναι παράξενο που λίγοι ήταν αυτοί που τον αναγνώρισαν ή έστω κάθησαν να τον ακούσουν!